Konya’yı ve çevresini tamamıyla kuşatan beyaz bereket şehir genelinde büyük bir mutluluk oluştururken, belediyeler de kar yağışına bağlı olarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri, başta araç trafiğinin yoğun olduğu ana caddelerin açık kalması ve yayaların güvenli bir şekilde bir yerden başka bir yere gidebilmesi için kaldırımların temizlenmesi olmak üzere kar yağışının oluşturması muhtemel olumsuzlukları önlemek için mesai mefhumu gözetmeksiniz çalışıyor. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren gece gündüz demeden çalışan belediyeler, sundukları hizmetlerle vatandaşın takdirini topladı. 


 

BELEDİYELER, İŞÇİLERİNİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINI KARŞILIKSIZ BIRAKMADI
Yoğun kar yağışının altında soğuk havaya aldırış etmeden çalışan belediye işçileri ise bu sürecin en önemli kahramanları arasındaydı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Meram Belediyesi ve Karatay Belediyesi, alınan ortak karar doğrultusunda belediye çatısı altında halka hizmet için gayret gösteren taşeron işçilere bir jest yaptı. Şubat ayının 15’inde ödenmek ve tek sefere mahsus olmak üzere Büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri bünyesinde emek harcayan taşeron işçilere 1500 TL ikramiye verileceği öğrenildi. 


 

BAŞKAN ALTAY’DAN AİLE VURGUSU
Konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şirket çalışanı arkadaşlarımıza kış mevsiminde destek olmak amacıyla 15 Şubat’ta tek sefere mahsus 1500 lira ek ödeme yapmaya karar verdik. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Tüm mesai arkadaşlarıma ve ailelerine selamlarımı iletiyorum. Biz hep birlikte büyük bir aileyiz” açıklaması yaptı. 

Konya Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin çetin kış şartlarında taşeron işçilere verdiği bu ödeme ise belediyelerin çatısı altındaki taşeron işçiler tarafından büyük mutlulukla karşılandı. Taşeron işçiler, kendilerini düşünerek bu zorlu dönemde yanlarında duran ve ek ödeme kararı ile kendilerine destek veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkürlerini iletti. 

MERVE DURGUT

Editör: TE Bilişim