Hak-İş Konya İl Başkanı Hüseyin Keçeci, asgari ücret ve sözleşmelilere kadro müjdesinin verildiği bugünlerde, belediye şirket işçilerini ve KİT çalışanlarını da gündeme aldı. Keçeci yaptığı açıklamada, belediye şirket işçilerinin ve KİT çalışanlarının da kadro müjdesi beklediklerini kaydetti. Belediye şirket işçilerinin ve KİT çalışanlarının Belediyelerin tüm yükünü çektiğini ve gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Keçeci, şunları söyledi, “2018 yılı çalışma hayatı içerisinde, kamu kurumlarında alt işveren şirketlerinde taşeron işçi olarak çalışanlar, yapılan düzenleme ile kamunun sürekli işçi pozisyonlarına getirilerek kamunun kendi işçi kadrolarında istihdam edilmiştir.

Belediyeler yönünden, taşeron şirketlerde çalışanlar ise belediyelerin kendi kurmuş oldukları şirketler bünyesine dâhil edilerek çalıştırılmaya devam etmiştir. Ancak, gelinen noktada kamu işçileri ve kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemeler ve iyileştirmelerden belediye işçilerinin yararlanamadığı görülmektedir. Kamu çalışanlarının tamamına yönelik iyileştirmeler toplu bir biçimde ele alınarak merkezi-yerel ayrımı olmamalıdır. Bunun en somut örneği, kamudaki işçilerin hatta belediyelerin kendi kadrolu işçilerinin faydalandığı 52 günlük ilave tediye hakkından belediye şirket işçilerinin yararlanamadığı gerçeğidir.

Bu mağduriyete bir an evvel son verilerek, belediye şirket işçileri belediyelerin sürekli işçi kadrolarına geçirilmeli ve 52 günlük ilave tediye hakkından yararlandırılmalıdır. Aynı işyerinde çalışan hatta aynı işi yapan işçiler arasında farklı statülerin olması kabul edilemez. Son dönemlerde; Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, hükümetimizin çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümüne ilişkin, asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmemesi, 3600 ek gösterge, sözleşmeli memurların kadroya alınması ve EYT gibi meselelerin çözümü noktasında yapmış olduğu çalışmaları memnuniyetle karşılıyor ve teşekkür ediyoruz. Çalışma hayatına yönelik sorunların çözümüne ilişkin yürütülen kararlılığın, belediye şirket işçileri ve KİT çalışanları yönünden de ortaya konulmasını talep ediyoruz.”

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim