CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve il yönetim kurulu üyeleri birlikte; Doğanhisar İlçe Başkanı Zeki Bücük’ü, Hüyük İlçe Başkanı Hüseyin Timurlenk’i, Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt’u ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, üç ilçedeki Odaları, esnafları, kooperatifleri de ziyaret edip sorunları hakkında bilgi aldı.
İlçe gezilerini değerlendiren CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, vatandaşın sorunlarını dile getirmesinin iyi bir gelişme olduğunu belirterek, “İlçelerimizdeki gezilerde ekonominin seyrinin iyi olmadığını, vatandaşlarımızın yarın endişesi taşıdığını, en önemlisi de sektörlerdeki sıkıntılarını dile getirmeye başlaması iyi bir gelişmedir. İktidar bunun karşısında vatandaşlarımızı bireyleştirerek, sorunlardan uzak tutmak amacıyla elinden geleni yapıyor. Örgütlü bir toplum istemediği gibi, tarımsal birlikleri, STK’ları zayıflatıp gücünü kırmaya çalışıyor. Gezdiğimiz üç ilçelerimizin geçim kaynağı tarım ağırlıklıdır. Buradaki üreticilerimizin en çok şikâyeti tarımsal ürünlerin alım fiyatlarının zamanında açıklanmamasıdır. Doğru olanı tarımsal ürünlerde hasattan önce taban fiyatlarının açıklanmasıdır. Tarım arazilerinin üzerine konut yapılmasının tarımsal alanı azalttığını buna izin verilmemesi gerektiğini, tarımsal desteklerin direk üreticiye verilmesinin yanında, bölgeler arasında ekim ayrıştırmaları yapılmasını, gübre lazımken gübrenin fiyatının yükselmesinin önüne geçilmesini dile getiriyorlar. Diğer taraftan ilçelerimizdeki yatırım azlığı ve tarımdan giderek uzaklaşması il merkezlerine olan göçü hızlandırmıştır. Bunun önüne de acilen geçilmelidir. Ülkemizde çiftçimiz ve üretecimiz üretmezse her anlamda bitebiliriz. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde dünya ülkeleri tarıma daha çok önem vererek çiftçisini, üreticisini her anlamda destekleyip, sahip çıkmaktadır. Ülkemizde de tarımda ithal yerine, kendi çiftçimize ve üretecimize sahip çıkıp, yeterince desteklenmelidir. Ekonomide ve üretimde istikrar sağlanmalıdır. Parti olarak üreticimizin ve çiftçimizin yanında olmaya ve her türlü sorunlarının takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz artık korkmadan sorumluluklarını yerine getirerek, sorunlarının çözümü noktasında iktidarı uyarmasıdır” dedi.
BEYŞEHİR GÖLÜNE SAHİP ÇIKILMALIDIR
Beyşehir gölünün sıkıntılarını bildiklerini dile getiren Barış Bektaş, “Şehrimiz ve bölgemiz için önemli bir su kaynağı olan Beyşehir gölünün sıkıntılarını bilmekteyiz ve yakından takip etmekteyiz. Doğal kaynaklarımıza sahip çıkmamız geleceğimiz için önemlidir. Bu anlamda da Beyşehir gölüne sahip çıkarak, gölün temizlenmesi anlamında üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Beyşehir gölünün temizlenmesi siyasi bir konu olmamalıdır. Temizlenmelidir. İktidar Beyşehir gölünün temizlenmesi konusunda duyarlı davranarak gölün temizliğini biran önce yapmalıdır. Aksi takdirde göl kuruduğu gibi, balıkçılıkla geçimini sağlayan hemşerilerimiz zor bir süreçle karşı karşıya kalabilir” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim