Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Gazetciler Cemiyeti’ni (KGC) ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Pekyatırmacı’ya Konya basını hakkında bilgi verildi.

KGC’nin son genel kurul ile birliktelik ruhu temasıyla hareket ettiğini, Konya’daki tüm basın kuruluşlarının Cemiyet’te temsil edildiğini ve bu birlikteliğin güzel sonuçları beraberinde getirdiğini dile getiren Başkan Sefa Özdemir, “Bir taraftan Konya basınının güncel sorunlarını dile getirerek çözüm arayışı içinde oluyor; diğer yandan da mesleğimiz mensuplarının sosyal ve kültürel etkinliklerle daha konforlu bir hayat sürmeleri için gayret ediyoruz. Bu kapsamda tüm kurumlarımızın katıldığı kurumlararası futbol turnuvamızda finale kadar geldik. Diğer yandan önceki gün yeşile, tabiata ve çevreye olan saygımızı ve bağlılığımızı belirtmek adına örnek de olalım diye fidan dikim programı düzenledik. İlgili kurum ve kuruluşların da desteğini alarak yaptığımız etkinliğe katılımın yoğun olması bizleri açıkçası sevindirdi. Önümüzdeki günlerde hava şartları el verdiği ölçüde daha güzel etkinliklerde inşallah biraraya geleceğiz. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde sizlerin de desteklerini alıyor ve devamında desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Konya’ya ve Konya basınına yakışır bir Cemiyet binası oluşturmak için de şimdilerde fizibilite araştırması yaptıklarına dikkat çeken Başkan Sefa Özdemir, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’u Cemiyetimizde misafir ettiğimizde Bakan Bey, bu binanın artık bizim için yeterli olmadığından bahsetmiş ve daha geniş bir bina için destek vereceklerinin sözünü vermişti. Bizim de aslında öncesinde bu konu üzerinde araştırmalarımız vardı. Konya’ya bir basın merkezi kazandırmayı arzu ediyoruz. Merkezi bir konumda olmasını ümit ettiğimiz bu basın merkezi şehrimizde düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinliklere katılmak üzere Konya’ya gelen yerli ve yabancı meslektaşlarımızın da istifade edebileceği ölçüde büyük ve düzenli olmasını arzuluyoruz. Bu konuda da sizlerin desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘CEMİYET’TEKİ BİRLİKTELİK KONYA’NIN YANSIMASI’

Zor bir süreç yaşandığını ama bu sürecin sonuna gelindiğini dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, “Hem maddi, hem de manevi olarak insanımızı derinden etkileyen pandemi ve kapanma sürecinde Konya basınının gayretli çalışmalarını gördük ve hakikaten takdir ettik. Bu süreçte fedakarlık yapmak gerekiyordu. Konya basını da üzerine düşeni yaptı. Şehrin aynası olan Konya basınının birliktelik ruhuyla hareket etmesi şehre de pozitif yansıdı. Artık önümüze bakacağız. Şehrimize daha büyük kazanımlar sağlamak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu süreçte Konya basını bizim en büyük paydaşımız. Cemiyet çatısı altındaki bu birliktelik aslında Konya’nın bir yansıması. Konya’nın mayasında bu birliktelik ruhu var. Her alanda Bakanımız Murat Kurum’un desteklerini görüyoruz. Konya, bu birliktelik ruhu ile bu noktaya geldi. Motivasyonumuzu yüksek tutarsak başarılı oluruz. Motivasyonu yüksek tutmanın yolu da birlikte hareket etmekten geçiyor. Siyaset, yerel yönetimler, basın anlamında beraber hareket edebilmek, aynı masa etrafında oturabilmek, farklı görüşlere sahip olunsa da fikir beyan edebilmek bu sürecin olmazsa olmaz unsurudur. Daha yaşanabilir, daha güzel bir Konya için bugünden çalışmak gerekiyor. El birliğiyle bunu yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

‘KONYA BASININA DESTEK İÇİN HER ZAMAN HAZIRIZ’

Şehrin hem fiziki, hem sosyolojik, hem de psikolojik gelişiminde Konya basınının önemli bir paydaş olduğunu vurgulayan Başkan Pekyatırmacı, “Konya basınının var ve güçlü olabilmesi adına her zaman yanında olma gayreti içindeyiz. Bizim üzerimize düşen neyse yapmaya daima hazırız. Özellikle yerel basının içerisinde bulunduğu sıkıntıları biliyoruz. Bu nedenle destek konusunda elimizden geleni yapma gayreti içerisinde olduk. Belediyelerin yaptığı hizmetlerin kamuoyuna duyurulmasının yanı sıra şehrin sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri sunma konusunda yerel basın üzerine düşen görevi layığı ile yerine getiriyor. Bunun için Konya’da görev yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim