Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Konya Şubesi tarafından Konya ASRİAD Ticaret Çalıştayı gerçekleştirildi. Düzenlenen programa ASRİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Üye İlişkileri Başkanı Mehmet Tekin, Genç ASRİAD Genel Başkanı Mustafa İnan Güleç, ASRİAD Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, Genç ASRİAD Konya Şube Başkanı Fuat Çatal, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Deresoy, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ile çok sayıda ASRİAD üyesi katıldı.

‘GÜNÜMÜZÜN EKONOMİK GERÇEKLİĞİNİ YAKALAMAK ESASTIR’

Düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan ASRİAD Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, ASRİAD örgütlenmesinin temel ekseni, milli ve manevi değerlere duyarlı insanları ortak zeminlerde buluşturmak olduğunu ifade ederek, “ ASRİAD, Genel Merkezi İstanbul olan, 30 un üzerinde il ve dünyanın muhtelif yerlerinde temsilcilikleri bulunan, inancından kaynaklanan büyük bir sorumluluk anlayışı ile iş hayatında var olmak, örgütlü bir yapı oluşturmak ve sorumluluğunun gereğini hakkıyla yerine getirmek düşüncesinde olan insanların farklı kültürlerden oluşan tek bir değer altında toplanan iş insanlarının teşebbüsü ile 2017 yılında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. ASRİAD örgütlenmesinin temel ekseni, milli ve manevi değerlere duyarlı insanları ortak zeminlerde buluşturmaktır. Hiç şüphesiz ekonomi ile ilgili bir uğraşın içinde olmak sekülerleşmek demek değildir. Hem dünyevi işleri gereği gibi yapmak hem de milli ve manevi değerlerin yansıtılmasına özen göstermek bir arada yürütülebilir. ASRİAD bu örneklik için çaba harcamaktadır. Küresel yarışta öne geçmedikçe iddiaların hâkim olması beklenemez. “Önce Nitelik” temel sloganı ASRİAD’ın ve tüm mensuplarının hayata bakışını ifade etmektedir. Bu doğrultuda nitelikli iş, nitelikli insan ve nitelikli ekonomi tezini gündemde tutmak ve tüm insanlar için memnum olacakları bir ekonomik ve sosyal hayat üretmek ASRİAD için temel hedeflerdendir. Günümüzün ekonomik gerçekliğini yakalamak esastır. Ar-Ge, Ür-Ge inovasyon, patent, faydalı model ve dijital ekonominin getirdiği tüm yenilikler ASRİAD için öncelikli konulardır. Biz ASRİAD olarak, ekonomik alanda faaliyet yapmaya odaklanmış durumdayız ve vizyonumuzda ifadesini bulan “Hakkaniyetli Bir Dağılım” gibi derin bir iddianın yüklenicisi olmaya talibiz” ifadelerini kullandı.

‘YARINLARA UMUTLA BAKIYORUZ’

ASRİAD Konya Şubesi’nin yarınlara umutla baktığına dikkat çeken Başkan Karabağ, “Temel amaç hakkaniyet egemenliğidir. Maalesef bunu sağlamak için inanç ve gayret yanında güç de gerekmektedir. Hem bu gücü yakalamak istiyoruz hem de bunun adil bir dağılım için fonksiyon icra etmesini istiyoruz. Hedefimiz odur ki, insanlık için gereken denge kurulsun. Hiç kimse ölçüsüz sınırsız boyutlarda bir güce erişmesin ama hiç kimse de anlamsız bir mahrumiyet içinde yaşamak zorunda kalmasın. Yani zulmün hiçbir çeşidi egemen olmasın. Biz ASRİAD olarak, bu boyutlardan ekonomik alana odaklandık. Bu alanda var olmak, varlık üretmek ve böylece hakkaniyet egemenliğine destek olmak arzusundayız. Bunun için yoğun bir gayret ve tükenmez bir enerji ile çalışıyoruz. Biz bu ülkeye inanıyoruz. Taşına Toprağına, Liderine Bayrağına inanıyoruz ve sadece kazançlar iyi olduğunda değil ülkemizi her zaman seviyoruz. Aynı zamanda hep buradayız bir yere de gitmiyoruz. Ne kendimiz gideceğiz ne de sermayemizi çıkaracağız. En zor zamanda da yatırımlara da istihdama katkı vermeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki ülkemiz yeniden küresel arenada belirleyici güç haline gelecek ve de merhametin merkezi olacak. Evrensel anlamda tüm mazlumların hamisi olacaktır. Mazlumların kimliklerini de önemsemeden. Onlar ister Arakanlı, ister Türkistanlı, isterse Ukraynalı olsun ayrım yapmadan. Önce Nitelik diyerek çıktığımız bu yolda, hedeflerimize ve ideallerimize hızlı adımlarla devam etmek için buradayız. Bireysel ataklar kitlelere, kitleler devletimize güç vermektedir. Manevi ve Örfi ilkeleri olan bir milletiz. Rıza-ı İlahi kazanmak niteliktir. “Dünya ahiretin tarlasıdır” hadisinden yola çıkarak, sadece dünyalık kazanım için değil, yaptıklarımızla ahirete de yatırım yapmaktayız. Biz KONYA ASRİAD olarak bu hedefle yürümekte ve yarına umutla bakmaktayız” dedi.

‘ASRİAD’TA GELECEK EMİN ELLERDE’

ASRİAD’ın , iş hayatının ve ona bağlı olarak tüm sosyal çevrenin, hakkaniyet zemininde sürdürülebilir bir düzene kavuşmasını sağlamak ve bağımsız yürüyen bir STK anlayışına örnek olmak amacıyla kurulduğuna dikkat çeken Genç ASRİAD Konya Şube Başkanı Fuat Çatal, “ Öncelikle; GENÇASRİAD ASRİAD’ın Gelecek kuşaklara doğru ve güçlü bir şekilde devredilmesini sağlamak için, Yarının iş adamlarına rekabetçi bir yetişme ortamı hazırlamak için, Üniversitelerde Genç ASRİAD yapılanmasını gerçekleştirmek için, Gençlik organizasyonunun faaliyetlerini planlamak ve yürütülmesini koordine etmek için var gücüyle çalışmaktadır. Anayasamızın öngördüğü esas ve ilkelere uygun olarak ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun ve üyelerinin ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çözümler üretecek ve toplumsal gelişmeye de katkı sağlayacak şekilde; Türkiye’deki ticaret ve sanayinin gelişmesi için çalışmalar yapmak, gerektiğinde bu konularda Odalar Birliği ve diğer meslek örgütleri ile kuruluşların bilgilerine başvurmak, İş hayatındaki gelişmeleri izlemek ve bu konudaki tecrübe, görüş ve fikirlerin yayılmasını sağlamak amacıyla GENÇASRİAD olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. ASR, İnsanlık için; kesintisiz bir şekilde Sağlam inanç, Kaliteli iş, Hakkın ve Sabrın yaşatılması, davasını ifade etmektedir. ASRIN ise, Yaşadığımız çağa, İnsanca bir ekonomik düzen sunma iddiasını ve bu düzeni kurmak için gereken üretimlerin rekabetinde ön planda olma, iddiasını ifade etmektedir. Her çocuk doğar, büyür, gelişir, yorulur, yıpranır ve nihai son ölür. Önemli olan bu dünyada iz bırakmaktır ve ahiretine izlerinin yüküyle gitmektir. Her ağaç meyve vermeye bilir ama en azında vermeyen ağaç bile oturana gölge yapar veya üzerindeki canlıya yuva olur. Hayat amaçsız ve boşuna değildir, siz elinizden gelenin en güzelini yapmaya çalışın, Mevla verecekse zaten kısmetinde vardır, önemli olan yola çıkmak kendine, ailene, işletmene, memleketine, vatanına ve dünyaya faydalı insan olmaktır” ifadelerini kullandı.

‘GENÇ ASRİAD OLARAK ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Genç ASRİAD Genel Başkanı Mustafa İnan Güleç, Genç ASRİAD olarak Türkiye’nin ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Son dönemlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde enflasyon sarmanını, fiyatlarda istiklal bozukluğunu ve tedarik zincirinde gecikmeleri yakından hissediyoruz. Bizler genç işadamları olarak üretmeyen nesli tükenmeye ve yok olmaya mahkum olacağı bilinci ile hem üretim hem de hizmet sektöründe katma değer üreterek ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Genç ASRİAD olarak Genç ASRİAD Gelecek Nesil Eğitim Platformunu kurduk. Bu platform ile Genç ASRİAD Üniversite oluşumunda gençlerimizi tanıştırarak çeşitli eğitimler ile ve stajlar ile iş adamlığına hazırlıyoruz. Bu eğitimlerin ardından gencimiz Genç ASRİAD’ın Yönetim Kurulu’nda ve komisyonlarında görev yapmaya başlıyor. Genç ASRİAD şuanda 7 ilde şubesi bulunuyor. Allah nasip ederse Haziran ayına kadar Genç ASRİAD 15 ilde faaliyetlerini güçlü şekilde sürdürmeye devam edecek” şeklinde konuştu. MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan da toplantının hayırlı olmasını dileyerek ASRİAD Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ ve Yönetim Kurulu Üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. ASRİAD Konya Şubesi 2022 yılında 7 Bin 200 kişiye istihdam, üyeler arası çapraz ticarette 420 Milyon TL ticaret ve Totalde ise 1.3 Milyar TL’lik bir hacme ulaştı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim