Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Konya Şubesi’nin düzenlediği kaynaşma ve dayanışma programı Cengizler Gold Garden Düğün Merkezinde gerçekleşti. Düzenlenen programa ASRİAD Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, Yönetim Kurulu Üyeleri ile işadamları katıldı. Ünver İnşaat sahibi ve ASRİAD Konya İnşaat Sektör Başkanı Mustafa Ünver’in ev sahipliğinde gerçekleştiren programda ASRİAD Konya Şubesi’nin önümüzdeki süreçte gerçekleştirileceği çalışmalar ele alındı.

Düzenlenen program hakkında açıklamalarda bulunan ASRİAD Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ ASRİAD üyeleri ile bir araya gelmeye önemsediklerini dikkat çekti. Karabağ, “ASRİAD, inancından kaynaklanan büyük bir sorumluluk anlayışı ile iş hayatında var olmak, örgütlü bir yapı oluşturmak ve sorumluluğunun gereğini hakkıyla yerine getirmek düşüncesinde olan insanların teşebbüsü ile kurulmuştur. Bu sorumluluğun, hayatın tüm alanlarını kapsadığına inanılmaktadır. Bireysel hayat daha fazla kişinin kendi çerçevesinde kalabilir.

Ancak sosyal sorumlulukların doğal olarak çapı da veballeri de büyüktür. Ekonomik alanda faaliyetlerini öncelemiş olan insanların sorumluluklarını yerine getirmek üzere, ülkemizden başlayarak tüm çevreye yayılan doğru anlayışları yerleştirme çabası verecektir. ASRİAD örgütlenmesinin temel ekseni, değerlere duyarlı insanları ortak zeminlerde buluşturmaktır. Hiç şüphesiz ekonomi ile ilgili bir uğraşın içinde olmak sekülerleşmek demek değildir. Hem dünyevi işleri gereği gibi yapmak hem de manevi değerlerin yaşatılmasına özen göstermek bir arada yürütülebilir.

ASRİAD bu örneklik için çaba harcamaktadır. Küresel yarışta öne geçmedikçe iddiaların hakim olması beklenemez. “Önce Nitelik” temel sloganı ASRİAD’ın ve tüm mensuplarının hayata bakışını ifade etmektedir. Bu doğrultuda nitelikli iş, nitelikli insan ve nitelikli ekonomi tezini gündemde tutmak ve tüm insanlar için memnun olacakları bir ekonomik ve sosyal hayat üretmek ASRİAD için temel hedeflerdendir. ASRİAD, olabildiğince nitelikli, derinlikli ve kapsamlı işler yapma azminin adresidir” dedi. Karabağ, ASRİAD Konya Şubesi olarak yabancı iş adamlarını üyeleri ile buluşturduklarını bundan sonra buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

İBRAHİM BÜYÜKHARBUT

Editör: TE Bilişim