Kültür ve medeniyetimizin değerlerinin çocuk ve gençlerimizde bir karakter olarak yansıması amacıyla yürütülen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları programı, Konya genelinde yaygınlaştırılarak 50 lise ve 20 ortaokulda uygulanmaya başlandı.

Daha önce Konya’da 25 lise ve 10 ortaokulda faaliyetlerini sürdüren Anadolu Mektebi, yeni eğitim yılı itibariyle yürütülen çalışmalar neticesinde mevcut sayısını ikiye katladı. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Anadolu Mektebinin il genelinde yaygınlaştırılması hakkında şunları söyledi: “Okuyan, düşünen ve üreten; kendi değerleri ile barışık; kültür ve medeniyetimizi tanıyıp özümseyen bir gençliğin yetişmesi adına faaliyet gösteren, ülkemiz genelinde çok önemli çalışmalara imza atan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları programını, Konya’mızda daha geniş bir alanda uygulayacağız.

Külliyat okuma felsefesine dayanan bu yöntemle öğrencilerimiz derinlikli bir okuma yapmakta; neticesinde de yazı yazma, yazdıklarını topluluk karşısında konuşma ve yayınlama tecrübesini elde etmektedirler. Henüz ortaokul ve lise sıralarında iken bu önemli tecrübelerle tanışan öğrencilerimiz, kendilerini geleceğe daha donanımlı ve yetkin bir şekilde hazırlayacaklardır. Hz. Mevlana’dan ve Yunus Emre’den başlayan anlayış, fikir ve edebiyat yolculuğunun M. Akif, Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Mustafa Kutlu gibi isimlerle bugünün genç dimağlarına taşınması gayesinde olan Anadolu Mektebi, Selçuklu payitahtı olan şehrimizde daha çok öğrencimize yeni ufuklar kazandıracaktır. Bu düşünceden hareketle ilimizde 2015’ten bugüne canlı bir şekilde uygulanmakta olan bu kültürel faaliyeti daha çok okulumuzda uygulamaya başladık. 25 olan lise sayımızı 50’ye; 10 olan ortaokul sayımızı da 20’ye çıkardık. Program kapsamında okunacak kitapları temin ederek okullarımıza ulaştırdık.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim