Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri” haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

HZ. MEVLANA SEVGİ MEDENİYETİMİZİN EN KIYMETLİ MİMARLARINDANDIR

Başkan Hasan Kılca, Hz. Mevlana’nın düşünceleriyle, tasavvufi öğretilerinin en güzel şekilde işlediği eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol göstermeyi sürdürdüklerinin altını çizdi. Başkan Kılca; “Mevlâna Muhammed Celaleddin-i Rumi’nin vefatının üzerinden 749 yıl geçtiğini hatırlatan “Vuslatının sene-i devriyesinde gönül insanı ve sevgi medeniyetimizin mimarlarından olan Hz. Mevlâna’yı rahmetle yâd ediyorum. Bizleri, bir kez daha Şeb-i Arus Haftası’na eriştiren Allah'a hamdolsun. Tasavvufta Mevlevi yolunun öncüsü, ilahi aşka adadığı 66 yıllık ömrü boyunca insana ve hayata dair kapsayıcı eserler bırakan Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Hz. Mevlâna için ölüm, aşka ve sevgiliye kavuşmaktı. Bu yüzden öldüğü gün asırlardır ‘düğün gecesi’ anlamına gelen ‘Şeb-i Arus’ adıyla anılmaktadır. Yaşamını, ‘Hamdım, piştim, yandım’ sözleriyle özetleyen Hz. Mevlana’yı sinesinde barından Konya’mızda her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Hz. Mevlâna’nın vefatı ya da ‘gerçek alemde doğuşu’ münasebetiyle de anma törenleri düzenlenmektedir. Dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca Mevlâna dostu, Hazreti Pir’i anmak ve anlamak için Konya’da, Karatay’ımızda buluşmaktadır. ‘Gel’ çağrısıyla tüm dünyada tanınan Hz. Mevlana’yı bu yıl ‘dostluk vakti’ temasıyla anıyoruz. Konya’mızda 10 gün boyunca ilim, irfan, aşk, sevgi, muhabbet ve dostluk konuşulacak. Bizler de Konya olarak, Karatay Belediyesi olarak gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve Hz. Pir’in kıymetli bütün misafirlerini inşallah en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

ANADOLU İNSANININ MAYASINDAKİ DOSTLUK, DAYANIŞMA VE HOŞGÖRÜ BU TOPRAKLARDA OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Bu yılki etkinliklerin ‘Dostluk Vakti’ temasıyla gerçekleştiriliyor olmasının ayrıca anlamlı olduğuna vurgu yapan Kılca, şöyle devam etti, “Yüzyıllarca olduğu gibi bugün de Anadolu; tüm irfanıyla, Hz. Mevlana’nın ‘Dost ise düşünme ver ömrünü gitsin’ anlayışıyla dostlarına gönül açmaya ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Ne mutlu bizlere ki İslam iklimiyle bereketlenmiş bu topraklarda, Hz. Mevlâna gibi gönül sultanları hiçbir zaman eksik olmamıştır. Ne mutlu bizlere ki o gönül sultanları bize hayata sevgiyle, merhametle, adaletle, dostlukla bakmayı öğretmiştir. Ne mutlu bizlere ki Anadolu insanının mayasındaki dostluk, dayanışma, hoşgörü, kardeşlik ve paylaşma kültürü yüzyıllardır olduğu gibi bundan sonra da bu topraklarda var olmaya devam edecektir.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim