MMO Konya Şubesi'nin 16. Seçimli Olağan Genel Kurulu hafta sonunda şubenin binasında gerçekleşti. Genel Kurul sonucunda tek listeyle seçimlere giren Aziz Hakan Altun, gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu seçimde geçerli oyların tamamını alarak tekrar başkanlığa seçildi. Gerçekleşen Olağan Genel Kurul toplantısına meslek odalarının başkanları ve meslek mensupları katıldı. Seçim sonucu oluşan 15. Dönem Yönetim Kurulu üyelerinin içinde asil olarak; Aziz Hakan Altun, Kerim Demir, Erdal Tozoğlu, Metin Şahin, Oğuzhan Pamukçu, Sevinç Sıdıka Tekin, Ömer Aksoğan bulunuyor.

‘ÖNCE VATAN, SONRA KONYA, SONRA DA ODA VE ÜYELERİMİZ ŞİARI İLE HİZMET ETTİK’

Genel Kurulda konuşan Başkan Altun, “2020 yılı şubat ayında başlayan 15. hizmet dönemin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Rabbime çok şükürler olsun ki vatanımıza ve sizlere iki yıl daha hizmet etmek bizlere nasip oldu. Bu iki yıl boyunca “Önce Vatan, Sonra Konya, Sonra da Oda ve Üyelerimiz” şiarı ile hizmet etmeye gayret gösterdik. Her ne kadar en iyi şekilde hizmet etmeye çalışsak ta hatalarımızı ve eksiklerimizi maruz görmenizi sizlerden diliyoruz. Dünyada ve ülkemizde göreve başladığımızın ilk ayında pandemi koşulların ilan edilmesi bizleri ve üyelerimizi olumsuz etkiledi. Yaşanan yeni koşullarda odamıza ve üyelerimize en iyi şekilde hizmet vermek gayesi ile çalışmalarımızı yeniden düzenledik. Kamusal faaliyetlerimizi pandemi kuralları ile şekillendirerek üyelerimize ve vatandaşlarımıza hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Pandemide mesleki sorumluluklarımızdan olan iklimlendirme sistemlerinin sağlıklı kullanımı ile ilgili gerekli basın açıklamalarını yaparak kamuoyunu aydınlatmaya çalıştık. Özellikle 65 yaş üstü üyelerimizi arayarak her zaman onların yanında olduğumuzu ve ihtiyaç halinde elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu da dile getirdik” ifadelerini kullandı.

ÜYELERİMİZİN HAKLARININ KORUMASI İÇİN ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK’

Görev süreleri boyunca üyelerinin haklarını korumaya ve mesleklerine yapılan haksızlıklara karşı durmaya devam ettiklerine dikkat çeken Altun, “Gündeme geldiği günden bu yana bizleri pasif hale getirecek bir TMMOB yasasındaki değişikliklere karşı olduğunu dile getirdik. Bunun yanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden ve gelişmeler doğrultusunda ülkeye ve mesleğe yön veren, projeler üreten, meslektaşlarının haklarını koruyan, üyelerinin mesleki yeterliliklerini denetleyen, mühendislik eğitiminde de etkin ve meslektaşlarının üye olmaktan gurur duyduğu bir oda yasasına ihtiyaç olduğunu da karar verici yöneticilerimize dile getirdik. Bu dönemde herkes Ek 3600 gösterge, EYT derken bizler 220 Milyar dolar ihracat rekoru kıran ülkemizde biz mühendislerin büyük payı olduğunu ve hakkımız olan Asgari Mühendis Ücreti ödenmesinin de içinde bulunduğu protokolün SGK ile tekrar imzalanmasını gerek bakanlarımızdan gerekse yöneticilerimizden talep ettik. Ayrıca Ülke kalkınmasında etkin olan biz mühendislerin 15 yılını dolduran üyelerimize yeşil pasaport verilmesi için gerekli kamuoyunu oluşturmak için çalışmalara da başlattık” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim