Altınekin Belediyesi’nin yapmış olduğu kamu yatırımları düzenlenen törenle açıldı. Belediye’nin hayırseverler iş birliğiyle yaptırmış olduğu Ali Esmahan Tekelioğlu Anadolu Lisesi, Altınekin KOP Hayal Kütüphanesi, yeni otel binası, Altınekin ve Akıncılar Kapalı Pazar Yeri, Güneş paneli, Altınekin ve Oğuzeli Halı Sahaları ve Köy Konakları ilçeye kazandırıldı. Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplu açılış törenine; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Konya Milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Orhan Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Zengin, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP MYK Üyesi Güzide Çipa, Hayırsever İş Adamı Veli Tekelioğlu ve vatandaşlar katıldı.

YATIRIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Açılış töreninde konuşan Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, göreve geldiği tarihten bu yana yaptıkları yatırımları paylaşırken, açılışı gerçekleştirilen yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Başkan Dere, “16 derslikli Ali Esmahan Tekelioğlu Anadolu Lisemizi hayırsever iş adamı Veli Tekelioğlu’nun desteğiyle gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bunun yanında yapımını tamamladığımız 11 mahalle konağı ile hemşehrilerimiz arasındaki kaynaşmayı artırıyoruz. 30 yataklı Altınekin otelimiz ile de Altınekin’e gelen misafirlerimizin konforunu artırıyor, turizme katkı sunuyoruz. Bir taraftan da belediye olarak her zaman gençlerimizi düşünüyoruz. Altınekin merkeze ve Oğuzeli Mahallemize kazandırdığımız 3 halı saha ile gençliğe ve spora önemli bir katkı sunuyoruz. Bunun yanında; KOP Hayal Kütüphanemiz ile birlikte gençlerimizin eğitim hayatında da iz bırakıyoruz” dedi.

Açılışı yapılan lisenin yapımına katkı sağlayan İş Adamı Veli Tekelioğlu eğitimin önemine vurgu yaparak, ‘’Çocukların erken yaşlarda mesleki eğitime yönlendirilmesi gerekiyor, bu anlamda yapılan çalışmalarla mesleki eğitim, ülkemizde hız kazandı. Okulumuzun ve Belediye Başkanımızın belirtmiş olduğu tesislerin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.  

‘EN KALICI YATIRIM, EĞİTİME’

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de eğitimin olduğu her yerde huzurun olduğuna dikkat çekerek, ‘’Okulumuz, ilçemiz için çok kıymetli bir kazanç oldu. Hayırseverimiz ve belediyemizin omuz omuza emek verdiği okulumuz, inanıyorum ki ülkemiz ve insanlığa büyük hizmetler olarak karşılık bulacaktır. En kalıcı yatırımın eğitime olduğunu vurguluyor, İlçe Belediye Başkanımız Muharrem Dere ve Hayırseverimiz Veli Tekelioğlu’na teşekkür ediyorum.’’ şekline konuştu.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, yaptığı konuşmada şunları kaydetti, “Gençlerin daha iyi bir gelecek planlamaları için açılmış olan okulumuz tüm öğrencilere hayırlı olsun. Bir taraftan büyükşehir belediyemizin tüm mahalleler için ortaya koyduğu gayret diğer yandan ilçe belediyemizin saymış olduğu açılışı gerçekleşen kurumlar, devlet ve milletin uyum içinde çalışmalarının neticesidir. Biz ne kadar gayretli olursak, bunun meyvelerini de 7’den 70’e millet olarak alacağız.”

‘İNSANOĞLU YAŞADIĞI SÜRECE HİZMETLER DEVAM EDECEK’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu yapılan iş birliğinden memnuniyetini şu sözlerle aktardı: ‘’Veli Bey’in anne ve babası adına belediye iş birliğiyle yaptırmış olduğu okul vesilesiyle vefat eden anne babasının da amel defterleri kapanmamış olacak. Ben bu konuda hayırseverimize teşekkür ediyorum. Başkanımız sizlerde çok güzel hizmetler yaptınız, sizden de Allah razı olsun. Ben Altınekin’i 1990’lı yıllarda ilk ilçe olduğu dönemlerde çok iyi hatırlıyorum, çok daha farklı ihtiyaçlar vardı. Bugün görüyoruz ki Altınekin çok yol kat etti. İnsanoğlu yaşadığı sürece ihtiyaçların çeşitlendiği gibi hizmetler de artarak devam edecektir.”

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem açılışı yapılan tesisler için tebriklerini dile getirirken, “Altınekin’de 2 bin 700 öğrencimiz 233 öğretmenle birlikte 177 derslikte eğitim görüyor. Bu demek oluyor ki 10-12 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. Buralarda önceden 50-70 öğretmen sayısı varken şu anda 233 öğretmenimiz var. Hükümetimizin getirdiği seviye bu. Eğitimin her şeyin başı olduğunu vurguluyor ve inşallah Altınekin için bilinçli, alanında daha iyi gençlerle daha iyi yerlere gitmesini umut ediyoruz.” diye konuştu.  

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim