Aliye Hüseyin Tekbaş İlkokulu S.A.Y.G.I adlı e Twinning Projesi’nin Ekim ayı etkinliklerini tamamladı. Bugüne kadar bir çok projeye imza atan Karatay Aliye Hüseyin Tekbaş İlkokulu’nun yeni eğitim- öğretim yılında uygulamaya başladığı ve ilgiyle takip edilen S.A.Y.G.I adlı eTwinning Projesi’nin ekim ayı etkinlikleri tamamlandı.

2-D Sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Mehmet GÜDÜCÜ rehberliğinde yürüttükleri bu projede Öğrenciler 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Hayvanat Bahçesi ziyaretinde bulundular. Ailelerinin de katılımıyla evlerinde besledikleri Evcil Hayvanları arkadaşlarına tanıtma etkinliği düzenlediler. Okullarında farkındalık yaratmayı, öğrencilerde çevre bilinci oluşturmayı, hayvan sevgisi ve ilgisi uyandırmayı, paylaşma duygularını aşılamayı amaçlayan etkinlikler öğrenciler ve veliler tarafından büyük beğeni kazandı.

Mart ayına kadar devam edecek olan ve her ay farklı etkinlerin gerçekleştirileceği projede ülkemizden 10, Romanya ve Ürdün’den 1’er olmak üzere toplam 12 farklı ilkokul yer alıyor. Proje, öğrencilerin yaratıcı düşünme, etkili iletişim ve işbirlikçi becerilerini geliştirmelerini, farklı kültürleri keşfetmelerini, tüm yaşayan canlılara değer vermeyi ve saygı göstermeyi öğrenmelerini, eğitimde teknolojiyi yaygınlaştırarak web 2.0 araçlarını derslere entegre etme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim