Türkiye’nin Yazlım Markası AKINSOFT tarafından kurulan ve yüksek teknoloji alanında yapmış olduğu çalışmalar ile hem ulusal hem de uluslararası kamuoyunda adından sıkça söz ettiren Türkiye’nin Yerli Robotik Markası AKINROBOTİCS bir ilke imza attı. SOBE Vakfı ile AKINROBOTİCS arasında imzalanan işbirliği protokolü ile AKINROBOTİCS tarafından üretilen Sosyal Robot MİNİ ADA, Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) olan bireylerin eğitimi ve eğitimlerin eğitiminde kullanılmaya başlanacak. AKINSOFT ve SOBE arasındaki işbirliği töreni Akınsoft Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın ve (SOBE) Vakfı Başkanı Mustafa Ak’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

OTİZM ALANI İÇİN YENİ BİR SOLUK OLACAK

SOBE’nin otizm alanında hizmet verdiğini ve SOBE’nin geliştikçe kendileri ile iş birliği yapmak isteyen kurumların ve firmaların sayısının artığına dikkat çeken Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfı Başkanı Mustafa Ak, “SOBE olarak çocuklarımızın ve ailelerin hayatlarını kolaylaştıracak yapılması gereken ne varsa bu alanda yapmaya gayret göstermekteyiz. Biz eğitimden ziyade çocuklarımızın ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak yapılması gereken ne varsa yapmaya gayret gösteriyoruz. SOBE klasik otizm merkezlerinden farklı olarak rutinleşmiş eğitimin dışında neler yapabiliriz arayışındayız. Türkiye’nin yazılım markası AKINSOFT tarafından kurulan ve adından sıkça söz ettiren Türkiye’nin Yerli Robotik Markası AKINROBOTİCS ile yaptığımız anlaşma bizler için ayrı bir önem taşıyor. Umarım otizm alanında robotların dahil olması ile umduğumuzdan çok daha büyük hizmet ve kullanım alanları oluşacaktır. Çocuklarımızda en büyük sorun zaten iletişim kuramama. Bizle kuramadığı bağı çok kısa sürede robotlarla kuracaklar. Kurumların ve insanlarının SOBE’ye gelerek bizlere ne iş yaptığımızı merak edip sormaları bizim ve ekibimizin moral ve motivasyonu açısından oldukça önemli. Öğretmenlerimizin işlerini çok kolaylaştıracağı kanaatindeyiz. Otizm alanı için yeni bir soluk olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

‘İNSANA VE İNSANLIĞA DEĞER İLKESİNİ BENİMSEYEN BİR ŞİRKETİZ’

Akınsoft Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın da böyle bir anlaşma içinde oldukları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Akınsoft ailesi olarak 26 yıldır yüksek teknoloji üretiyoruz. 27.Yılımıza gireceğiz. Konya merkezli bir teknoloji şirketiyiz. Bugün 34 ülkeye ihracat gerçekleştiren yazılım ve robotik anlamda yüksek teknoloji üreten bir firmayız. Bir yerde teknoloji bir yerde ticaret ama onun daha ötesinde önce insan. İnsana ve insanlığa değer ilkesini benimseyen bir şirketiz. Böyle bir projeyi duyunca biz de çok heyecanlandık. Eğitimci hocalarımız güzel bir proje oluşturmuşlar. Ümit ediyorum başarılı bir sonuç elde edeceğiz. İletişim güçlüğü yaşayan çocuklarımızın insana benzeyen robotlarla iletişim kuracak olması bir basamak olacaktır. Anlaşmamız herkes için hayırlı uğurlu olsun inşallah” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim