Anadolu Gençlik Derneği Karatay temsilciliği 18-20 Kasım tarihlerinde, 42 lise ve 56 ortaokul öğrencisiyle gençlik faaliyetlerine devam etti. Faaliyet ve çalışmalara ilişkin konuşan AGD Karatay İlçe Başkanı Mehmet Çelik yaptıkları çalışmaları ve AGD'nin gayelerine ilişkin bilgiler verdi.

GENÇLERİN DERTLERİNE ORTAK OLMAK VE SEVİNÇLERİNİ PAYLAŞMAK EN BÜYÜK FARKIMIZDIR.

Anadolu Gençlik Derneği Karatay Temsilciliğinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren AGD Karatay İlçe Başkanı Mehmet Çelik,  “Anadolu Gençlik olarak gençliğimiz üzerine hayali nutuklar atmak yerine onlarla bir araya gelmek, dertlerine ortak olmak ve sevinçlerini paylaşmak en büyük farkımızdır. Son dönemin en popüler tutumlarından biri, gençliği adeta bir nesne gibi tanımlayan şekilsel bir tanım çabasıdır. Sanki bir nesneden veya bir matematik probleminden bahseder gibi X,Y,Z şeklinde sınıflamalar yaparak onların dertleri, kaygıları, heyecan ve sevinçlerini uzaktan uzağa bir anlatımla sunma gayretidir.

Biz Anadolu Gençlik olarak gençlerimizi bir kul, bir Mü'min ve Mücahit olarak görüyor ve onların hayatlarına dokunmak istiyoruz. Gençleri kategorik, teknik bir tanımla ele almak yerine onlarla bir bardak çay içmenin, beraber seyahat etmenin, aynı sofrada beraber yemek yemenin, eğlenecek, gülecek ve öğrenecek faaliyetlerin peşindeyiz. Bu sebeple her anı her fırsatı gençlerimiz ile bir araya gelmek ve onlarla vakit geçirmek için fırsat biliyoruz. Bu ara tatil dönemi de büyük bir fırsat oluşturdu. Bunun için ortaokul ve liseli kardeşlerimize 2 ayrı program tertip ederek tatil faaliyetlerimizi yapmış olduk.

Nevşehir de 42 liseli kardeşimizle bir doğa ve yürüyüş kampı yaptık. Ortaokullu kardeşlerimizle de şehir merkezinde daha dar kapsamlı 2 günlük 56 kişilik bir kamp gerçekleştirmiş olduk. Bu kamplar ve geziler tüm çalışma düzenimiz içerisinde küçük bir çalışma. Bizim en önemli çalışmamız, tüm eğitim öğretim yılı boyunca okul-okul yaptığımız haftalık sohbet ve toplantılarımızdır. Bu sebeple Karatay ilçemizin hangi bölgesinde olursa olsun gençlerimizi dernek lokallerimize bu sohbet ve toplantılarımıza bekliyoruz. Son söz merhum Erbakan hocamızın "asıl marifet, yük altında ve hizmet esnasında sadık ve sağlam kalabilmektir. Yoksa çay sohbetlerinde ve edebiyat kürsülerinde kahramanlık satmak kolaydır." sözünü hatırlatarak, yük altına girmeye ve gençler için ortaya koyduğumuz bu gayrete ortak olmaya gönüllü tüm kardeşlerimizi de omuz omuza vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilişim