Bartın’da 14 Ekim Cuma günü yaşanan maden ocağı patlamasının ardından Medya İş Sendikası Bartın’a gitti. Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağında olan patlama ve olay yerini inceleyen Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Medya İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, olaydan hemen sonra yola çıktıklarını belirtti. Olay hakkında görüşlerini Yenigün Gazetesi’ne anlatan Özdemir, “Biz olaydan hemen sonra yola çıktık. Olay yerine gittiğimizde, gazeteci arkadaşlarla görüştük. İçeride kalan vatandaşların büyük bölümü henüz çok genç, 25-35 yaş arasında. Aşağıdaki patlamanın trafodan kaynaklandığı ve o nedenle vefat sayısının az olduğuyla ilgili, başta çok ümit verici durumlar vardı. Fakat ne yazık ki beklenilen gibi olmadı ve çok sayıda vefat haberi aldık. İnsanların acılarını, feryatlarını gördük. Çok üzücü. Gerekenler yapıldı, şimdi ilçedeki vatandaşlar cenaze defin işleriyle ilgileniyorlar. Bölgede büyük bir acı var. İnsanların ekmek davası için çalışan insanların çektiklerine şahitlik ettik.” dedi.  

Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

‘ACININ TARİFİ YOK’ 

Olay yerinde sivil toplum örgütleri ve devletin birlikte çalışmalar yaptığını söyleyen Özdemir, “Kurumların bu gibi durumlarda organize olup hemen duruma müdahil olması, acıları bir nebze azaltıyor. Mahşer yeri gibi bir yerle karşılaştık ancak devlet, bütün imkanlarıyla oradaydı. Hem sağlık ekipleri hem de kurtarma ekipleriyle devlet, bütün imkanlarını seferber etmiş. İnsanların mağdur olmamaları için, insanların ve araçların durmaları gerektiği yerler konusunda organizasyon sağlanmış. En azından bu, bizim için yürekleri ferahlatan bir durumdu ancak acının tarifi yok.” ifadelerini kullandı.  

‘YAPILAN ÇALIŞMALAR BİR NEBZE FERAHLATTI’ 

Özdemir, “Kurumların iş birliği içinde olması sebebiyle, net olmamakla birlikte vatandaşların neredeyse hepsi göç altından 1 gün içinde çıkarılarak gerekenler yapıldı, şimdi yaralar sarılmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bütün programlarını iptal edip insanların acılarını paylaştı. Ateş tabi düştüğü yeri yakar ancak devlet, sivil toplu kuruluşları ve Türk milletinin olayda çalışması, o insanları bir nebze olsun ferahlatıyordur diye düşünüyorum. İnşallah bu tür acıları yaşamayız. Başta aileler olmak üzere milletimizin başı sağ olsun. Yaralı kardeşlerimize de geçmiş olsun.” şeklinde konuştu.  

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim