AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Başkanı Musa Arat ve tüm il teşkilatlarının katılımı ile 'basın buluşması' adı altında toplantı düzenledi. 

Konya'da faaliyet gösteren yayın kuruluşlarının ilgisini ziyadesiyle çeken toplantıda Ahmet Sorgun, Konya ve Türkiye gündemini değerlendirdi. 

Bilindik konular vardı Sorgun'un gündeminde. Okullarda yeni eğitim öğretim yılının açılması, paralel yapı ve FETÖ ile mücadele süreci, ekonomi ve siyasetin gidişatı gibi konular üzerinde yine bilindik diyebileceğimiz şeyleri söyledi. 

Her ne kadar bir girizgah yapıp orada bulunan gazetecilerin sorularını yanıtlamak istese de konuşması hayli uzun sürünce soru sormaya pek de zaman kalmadı. 

Yine de gazeteci büyüklerimiz birkaç konuda soru yöneltebilecek fırsatı buldu. 

Toplantının en verimli kısmı ise bitiş kısmıydı. Uzunca bir süredir olmayan buluşma toplantının hemen ardından gerçekleşivermişti. 

Gazetecilerle yapılan toplantının ardından belediye başkanlarıyla da toplanılacakmış. Merkez ve taşra ilçelerin belediye başkanları da geldi toplantının bitimine yakın. 

Milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler biraraya geldi. 

İşte o an gerçek buluşma anıydı. 

Meslektaşlarımız milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla birebir sohbet ederek daha verimli ve daha sağlıklı ilişkiler kurdu. 

Yani maksat hasıl oldu...

AK Parti Konya Milletvekillerinin hepsinin bir görev alanı var. Mıntıkalar belirlemişler il teşkilatının organizasyonu ile. Her bir milletvekili bir veya birkaç bakanlığı daha yakından takip edip Konya'nın menfaatini daha fazla sağlayabilmek için çaba harcıyormuş. Bu görev paylaşımı da bilgi akışının daha sağlıklı olması açısından iyi olmuş. 

Milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla yaptığımız birebir görüşmelerde eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya alt yapıya, kültürden turizme kadar farklı alanlarda Konya özelinde yapılan ve yapılacak olanlar ile ilgili önemli detaylar aldık. 

Bunları önümüzdeki günlerde haber olarak sunup siz değerli okuyucularımızla paylaşmış olacağız. 

15 Temmuz'un izlerini silmek öyle kolay olmayacak... Darbeciler darbeyi yapamadı şükür ama ortada yapılmış olan bir darbe var belli... Darbe girişimi bastırıldı. Bardağı taşıran son damla ile içimizdeki kalleşlerin hain emelleri ayyuka çıkmış oldu. 

15 Temmuz'un üzerinden 66 gün geçti. 66 gündür darbe girişimiyle yatıyor, FETÖ ile uyanıyoruz. Gündemi uzun süre meşgul eden bu konunun önümüzdeki uzun bir zaman diliminde de gündemden düşmeyeceği aşikar. 

Önemli olan bu sürecin en iyi şekilde atlatılabilmesi. 

Bu anlamda AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'un konuşmasındaki satır başlarına baktığımızda millete ve biz medya mensuplarına ettiği teşekkürün yanında öğüt niteliği taşıyan temel konuları da görebiliyoruz. 

15 Temmuz'u milletin sadakası olarak yorumluyor Sorgun.

Sürecin en sağlıklı şekliyle atlatılabilmesi için yapılanları anlatan Ahmet Sorgun, içimizi biraz rahatlatıyor. 

Halk arasında kulaktan kulağa yayılan bir fısıltı var. Duymuşsunuzdur... Erken mahalli seçim konusu...

FETÖ temizliği için böyle bir adım mı atılacak? Belediyelerdeki başkan ve üst düzeydeki diğer yönetici kademelerindeki FETÖ'cülerin temizlenebilmesi için uygulanacak bir yöntem olarak beliren bir olasılık olarak görülüyor erken mahalli seçim. 

Kendisine bu soru yöneltildiğinde ucu açık konuştu Ahmet Sorgun: 'Hiç seçim olmayacakmış gibi işimize bakıp, yarın seçim olacakmış gibi seçime hazırlıklı olmak zorundayız' sözleri ile...

AK Parti'de Seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Ahmet Sorgun'un, 'Ne seçiminden bahsediyorsunuz, bunları konuşmaya bile gerek yok. Seçim yok' dememesi, 'Şimdi derdimiz seçim değil, geçim' dese de her an seçime hazırlıklı olmak zorundalılığını hissetmesi 2017'de değilse de 2018'in başlarına mahalli idareler seçiminin yapılabileceğine işaret ediyor. 

Dediği de doğru, milletin derdi seçim değil ki, geçim... Seçme ve seçilme konusunda her ne kadar dünya üzerindeki en tecrübeli ülkelerden biri olsak da, geçim derdi konusunda da az tecrübesiz sayılmayız.

Devletin gündemi FETÖ temizliği, milletin gündemi geçim ekonomisi. Bu iki konuyu da kazasız belasız en kısa sürede çözeriz inşallah.