Kıymetli okurlarım bu hafta sektörümüzün sorunlarını dile alacağım. Lise yıllarından bu yana gönül verdiğim gazetecilik mesleğini yüce rabbimim lütfu ve işverenlerimin bana güvenleri yapmaya çalışıyorum. Öncelikle gazetecilik mesleğinde gazeteci adayı olarak yolun başındayım. Değineceğim konuları sektörümüzün son yıllarda kanayan yarası. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık vatandaşlarımız bayiye giderek ne yerel gazete alıyor, ne de şehrinden haberdar olmak için büyük fedakârlılıkla çıkarılan yerel gazete alıp şehrindeki haberleri okuyor. Ve sonra kıymetli okuyucularımız bazı konularda dile getirdikleri haberi yapmamızda gecikmeler yaşandığında bizlere çok kolay sitemde bulunabiliyor.  O  kadar önemlidir ki yerel basın.. Ulusal basının her köşeye yetişmesi, hele doyurucu ulaşması mümkün değil. Boşluğu yerel medya doldurur. Yerel arzuları o doyurur. Yerel sorunlara o parmak basar..   Şehirlerde yaşayan vatandaşlar teknoloji gelişmiş olsa bile şehirlerinde çıkan yerel gazetelere sahip çıkmak gerekiyor. Özellikle şehirlerde bulunan Oda, Borsa  ve STK’ların yerel medyaya daha çok destek vermesi, destek konusunda özellikle üyelerine de bu konuları teşvik etmeleri lazım. Yerel Basının zor günlerde geçtiği şu süreçte basının zorlukları atlatabilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla bireyleri ile yerel basının desteklenmesi lazım. Birde yerel medyanın haberlerini oluşturan ve sahada en aktif olan muhabirler var. Yaklaşık 4 yıldan bu yana yerel medyada çalışan bir genç muhabir olarak, genç basın mensuplarını teşvik edecek ne yazık ki bir program olmuyor. Bu konuda özellikle üniversiteleri, meslek odaları, STK’ları ile önemli bir şehir olan Konya’da bu çağrıma kurak vereceğine yürekten inanıyorum. Özellikle Konya yerel medyasında çalışan genç muhabirler arasında yapılacak olan bu tür yarışmalar Konya’nın basın sektörün gelişmesine ve gazetelerimizin dolu dolu olacağına yürekten inanıyorum.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ KONYA’YA ÇOK YAKIŞIYOR

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerin sona ermesinin ve belediye başkanlarının mazbatasını almasının ardından Konya’da göreve gelen belediye başkanlarımız seçim sürecinde kullandıkları gönül belediyeciliği slogani ile hep hayırlı olsun dileklerini kabul ettiler, hem de çalışmalarına başladılar. Özellikle Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanlarımız sosyal medyayı aktif kullanmanın yanında vatandaşların acılarında mutlu günlerinde ve Mahalle ziyaretleri ile vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için canla başla çalışıyor. Konya’nın ilçelerinde bulunan belediye başkanlarımız da aktif bir şekilde çalışmalarını ve halkla buluşmalarını sürdürüyorlar. Belediye Başkanlarımızı şehrimize ve Konya’mıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Konya’da yaşayan vatandaşlar olarak belediye başkanlarımız ile şehrimizi daha güzel hizmetlerin yapılmasına katkı sağlayacağız.

TEBRİKLER SELÇUKLU BELEDİYESİ 

Geçtiğimiz haftada da yazımda değindiğim Tarihe yolculuğun en büyük kültür organizasyonlarından birine imza atan Selçuklu Belediyesi,  Bilecik-Söğüt kültür gezileri ile Beylikten Osmanlı Devletine uzanan büyük bir tarihin merkezine ziyaret düzenledi. "Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde" ismiyle düzenlenen ve yoğun ilgi gören projede dördüncü etap da tamamlandı. Selçuklu ve Osmanlı'ya başkentlik yapmış iki tarihi şehri buluşturan tarihi ve kültürel gezi organizasyonu kapsamında bugüne kadar 5000 Selçuklu Torunu ecdadı ziyaret etti. Bu gezilere Selçuklu Belediye Başkanımızın daveti üzerine şahsım da katıldı. Bilecik’i gördükten sonra ecdadım ile bir kez daha kurul duydum. Bu organizasyonun hazırlamasında ve hiçbir şeyden taviz verilmemesi konusunda talimat veren Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eder, başarıların devamını dilerim

KENETLENME ZAMANI 

Süper Lig'de 2019-2020 Cemil Usta Futbol Sezonu 16 Ağustos Cuma günü başlayacak. Şehrimizi süper ligde temsil eden Konyaspor’umuz geçtiğimiz yıllarda büyük başarılara şehir yöneticileri ve 42 bin taraftarı ile imza atmıştı. Aykut Kocaman’ın yeniden Konyaspor’umuzun başına gelmesi takımın havasını yakalamasında büyük ivme sağladı. Süper lig başlamadan önce Konya halkı olarak daha çok kenetlenmemiz lazım. Bu kapsamda şehrimizin caddeleri, sokaklarını ve işyerlerini Konyaspor bayrakları ile süsleyerek şehir olarak başarıya kenetlenmemiz gerekiyor. Bu konuda belediye başkanlarımız ile koordineli olarak Konyaspor’umuzun yönetimin destekleri ile güzel görüntüler oluşacağı ve Ankaragücü maçı öncesinde ulusal basında ses getireceğini ve şehrimize gelen takımlara da bir baskı olacağına inanıyorum. Bu konuda üzerime düşen desteği vermeye hazırım. Bu arada Konyaspor Başkanımız Hilmi Kulluk ve kulüp yöneticilerimiz bir konuda teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Sosyal sorumluluk konusunda farkındalıkları ile adından söz ettiren Konyaspor yönetimiz en son Serebral Palsi (CP) hastası Zekeriya Korkmaz’ı evinde ziyaret etti. Bu ziyarette Zekeriya kardeşimizin mutluluğu okunuyordu. Bu ziyaretti gerçekleştiren Konyaspor Başkanımız Hilmi Kulluk ve ekibini kutluyorum.