Yerel basın halkın gücü, vicdanı, çoğulcu demokrasinin ilk basamağıdır. Yerel gazeteler yayımlandıkları yerlerin sesi, gözü, kulağıdır. Yerel gazeteler şehirlerin hafızasıdır. Yerel gazeteler eğitim, kültür, sanat, edebiyat, sporun ortak adresidir. Yerel gazeteler şehirlerin nabzını tutar, sorunlarını, başarılarını gündeme ve geleceğe taşır. Yerel gazeteler kendi ölçeğinde istihdam imkânı ortaya çıkarırken girişimciliği de teşvik eder. Yerel gazeteler maddi ve manevi fedakârlıklara katlanarak her sabah yeni haberlerle okuyucusunun karşısına çıkar. Yerel gazeteler toplumsal sorunların çözümünün, beklenen hizmetlerin hayata geçirilmesinin takipçisi olur. Yerel gazeteler yönetilenlerle yönetenlerin, merkezi idare ile yerel yönetimlerin arasında köprü işlevi görür. Yerel gazeteler geçmişle bugünü birbirine bağlar ve bugünü geleceğe aktarır. Yerel gazeteler yeni gazetecilerin yetişmesine katkı sağlar.

Ne yazık ki yerel gazete çalışanları ve yerel gazeteler yeterince destek bulamıyor. Önemli iş yapan işletmeler haberlerini yerel gazetelere gönderirken, reklamlarını da yaygın basın organlarına veriyor. Konya’da yerel gazetecilik adına güzel çalışmalara imza atılıyor. Yerel basın şehirde yaşayan herkes tarafından ne kadar sahiplenirse, Konya’da basın sektöre de o kadar gelişir ve yeni genç gazeteciler yetişir. İstihdam edilen personelle birlikte şehrin ekonomisi de gelişir. Yaşanan pandemi sebebiyle zor günler geçiren yerel basına destek olmak o şehirde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların ve vatandaşların sorumluluk alanı içerisindedir. Günlük 1-1,5 TL ayırarak alınan yerel gazeteler ile hem şehirden haberdar olunur, hem de yerel basına destek olunur.  Salı günü itibariyle aralık ayına girdik. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne tam 1 ay var. Umarım Konya gibi STK’sı bol bir şehirde sahada her şartı göz önüne alan genç muhabirleri teşvik etmek adına ödül töreni gibi programlar düzenlenir ve Konya’da genç muhabirler arasında tatlı bir yarış başlar. Bu konuda güzel bir çalışma yapılmasını canı gönülden istiyorum ve genç meslektaşlarım da istiyor. Yerel gazetelere ve gazetecilere sahip çıkın… Yerel gazeteler demokrasinin şah damarıdır.

KISITLAMALARDAN KURTULMANIN YOLU KURALLARA UYMAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kısıtlama ve yasakları açıkladı. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlama ve yasakları açıkladı. Hafta sonu kesintisiz sokağa çıkma yasağı geldi. Hafta içi ise 21.00-5.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Kurallara uyarak hayatımızdan bir an önce hem kısıtlamaları hem de korona virüsü çıkarmamız gerekiyor. Bunun için de çözüm belli. Alınan tedbirlere; Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarını da ekleyerek riayet edilmesi.

112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI KUTLU OLSUN

Korona virüs salgın döneminde gece gündüz demeden 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti veren tüm 112 Acil Sağlık Hizmeti çalışanlarının 1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’nı kutluyorum ve sağlık çalışanlarına destek olma adına herkesi tedbirlere sıkı bir şekilde uymaya davet ediyorum.

BÜYÜKŞEHİR HASTANESİ 41 YILIN HAKKINI VERİYOR

1979 yılında hizmet vermeye başlayan Özel Büyükşehir Hastanesi 41. yılında hizmet binasını büyüten, yenileyen ve güçlendiren, uzman kadro ve ileri teknoloji desteğinde, tüm branşlarda özenli, güvenli ve yüksek standartlı hizmet veren çağdaş bir sağlık merkezi olarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Hastanede hastaların rahat etmesi için her şey eksiksiz ve kusursuz düşünülmüş durumda. Hastanenin amacı; alanında uzman, tecrübeli ve güler yüzlü bir ekiple, tıbbın en ileri teknolojisini kullanarak, huzurlu bir ortamda, etik değerleri ve meslek ahlakını temel alarak, uluslararası kalite standartlarından taviz vermeden sağlık hizmetini sunmak. Konya’nın her yerini güzelleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Hastanesi ile de Konyalılara en iyi hizmeti vermek için emek harcıyor. Hastanenin A takımında yer alan Genel Müdür Osman Selim Başaralı, Başhekim Dr. Murat Taşçı, Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Küçükçelik ve Başhemşire Mehtap Ulu olmak üzere tüm çalışanlarına başarılar diliyorum.