Özellikle şehir içindeki ana arterlerde trafik yoğunluğunun fazla olması, yayaların caddelerden karşıya geçmelerini zorlaştırıyor. Bu noktada devreye giren yerel yönetimler, gelen talepleri değerlendiriyor ya da tehlike arz eden bölgelere alt veya üst geçit yapıyor. Ancak bu alt veya üstgeçitlerin kullanımını bir kültür haline getirmek gerekiyor. Bu konuda vatandaşların duyarlı olması beklenirken, yerel yönetimlerin de bu alt veya üstgeçitlerin vatandaşlarca daha kullanımlı hale getirilmesi noktasında adımlar atması gerekiyor. 

KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR! 

Şehrin en hareketli caddelerinden biri olan Kerkük Caddesi, tehlikeli yolculuğun adresi oluyor. Bölgede bulunan  Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu'nun giriş ve çıkış saatleri, caddenin öğrenciler tarafından yoğun kullanıldığı zaman diliminde yer alıyor. Bölgede üstgeçit olmasına rağmen öğrenciler caddeden karşıya direkt olarak geçmeyi tercih ediyor. Bu da trafik akışının yoğun olduğu caddede kazaya davetiye çıkartıyor. Üzücü trafik kazalarının yaşanmaması için bölgedeki öğrenci ve velilerin bu konuda duyarlı olup, üstgeçidi kullanmaları bekleniyor. 

YÜRÜYEN MERDİVENLE TEŞVİK EDİLEBİLİR

Bölgedeki üstgeçidin kullanımı teşvik etmek amacıyla yerel yönetimlerin de elini taşın altına koyması isteniyor.  Bölgede bulunan vatandaşlar, öğrencilerin çanta yüklerinden dolayı üstgeçitte zorluk yaşadığı, bu nedenle üstgeçidi kullanmayı tercih etmediklerini belirtiyor. Bölgenin yakınında bulunan Nalçacı Caddesi'ne yapılan ve vatandaşlarca memnuniyetle karşılanan yürüyen merdivenli üstgeçitlerin bir benzerinin bu bölgeye yapılmasıyla, öğrencilerin üstgeçidi kullanımın teşvik edilmesi talep ediliyor. Böylece, hem bölge halkının duyarlılığı hem de yerel yönetimlerin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi, bölgeden gelebilecek üzücü haberlerin önüne geçebilir. 

Haber: MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim