Genç kuşak 5 öğretmenin kurduğu Yöntem Eğitim Kurumları, 25 yıllık eğitim tecrübesiyle Konya’ da ve ülkemizde eğitimin kalitesinin yükselmesi hedefiyle; ‘Tam Öğrenme’ veya ‘Yaparak, Yaşayarak Öğrenme’ modelleriyle öğrenci merkezli eğitim sistemini temele alarak eğitim hizmeti veriyor.  Nitelikli, dinamik eğitim ve yönetim kadrosuyla, yalnızca bilgi vermeyi değil, öğrencilerinin edindiği bilgileri kavrayarak kullanmasını, analiz-sentez yapmasını amaçlayan ‘Tam Öğrenme’ ve ‘Yaparak, Yaşayarak Öğrenme’ modelleriyle öğrenci merkezli eğitim sistemini temel alan Yöntem Eğitim Kurumları, eğitim sektöründeki 25 yıllık tecrübesi ve bilgisiyle geleceğimizi inşa edecek gençleri yetiştiriyor. Yöntem Eğitim Kurumları, kolej olarak Meram Yerleşkesi ve Selçuklu Yerleşkesi olarak iki önemli yerleşkede ve özel öğretim kursu olarak da üniversiteye hazırlıkta Konya’nın köklü kurumlarından biri olarak dikkat çekiyor. Yöntem Eğitim Kurumları’nın kuruluşunu ve genç kuşak öğretmenlerin mesleki tecrübesini hizmetlerine yansıtmasını Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı’yla konuştuk.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Biz eğitimci beş arkadaşız. 20 yıldır beraber çalışan, mesleği eğitimci olan ve kendisini çağın gereklerine göre sürekli yenileyen beş arkadaşız. Yani Öğretmen Kuruluşuyuz. Yönetim kurulumuz şu şekildedir.

Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özdemir (Fizik Öğretmeni)

Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Yıldız (Kimya Öğretmeni)

Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Gündüz (Fizik Öğretmeni)

Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Akar (Fen Bilimleri Öğretmeni)

Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Pazarcı (Türkçe Öğretmeni)

Şirketinizde hangi görevlerde bulundunuz? Şu andaki göreviniz nedir?

Yöntem Eğitim Kurumları’nda hem Yönetim Kurulu Üyesi hem de Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

Eğitim durumunuzdan bahseder misiniz?

İlk ve orta öğrenimimi Adana’nın Kozan ilçesinde tamamladım. İlkokulu Acarmantaş köyünde Acarmantaş İlkokulu’nda, ortaokulu Bucak köyünde Bucak Ortaokulu’nda; liseyi ’de yine Bucak köyünde Bucak Lisesi’nde tamamladım. Üniversite ve doktorayı ise Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladım.

İş hayatına kaç yaşında ve nasıl başladınız?

Bizler dershane kökenliyiz. 2001 yılında dershanecilik hayatımız başladı.

İş hayatına giriş yaptığınız dönemlerde hangi zorlukları yaşadınız? Bu zorlukları aşmak için neler yaptınız?

Tabiri caizse öğretmenlik “aslanın ağzında” idi. 2000’li yıllar dershaneciliğin zirve dönemleriydi. Oralarda tutunmak, kendini geliştirmek, isim yapmak her babayiğidin harcı değildi. Bıkmadan, usanmadan çalışmak gerekiyordu, Bizler de hiç durmadık. Kendimizi geliştirmek için gece gündüz çalıştık. Hem akademik olarak hem diğer alanlarda en iyisi olabilmek için karşımıza çıkan tüm zorlukları tek tek aştık ve aşmaya da devam ediyoruz.

Kendinizi geliştirmek için hangi faaliyetleri yürütüyorsunuz?

Türkçe öğretmeni olmam hasebiyle çok okuyorum. Şu an kurumumuzda Türkiye’de bir ilk olan “Yılda 50 Roman Okuma Projesi”ni yıllardır uyguluyoruz. 5, 6 ve 7. Sınıflarımıza her yıl 50 roman okutuyorum. Bu romanlar her yıl değişiyor. Haliyle bir yıl öncesinden yüzlerce romanı okuyup içlerinden en iyi olanlarını seçiyorum. Bu romanları seçerken de romanların siyasî, dinî içerikli olmamasına dikkat ediyorum. Haliyle sürekli okuyorum. Bunun dışında hem soru bankası yazarlığı yapıyorum hem de gündeme dair yazıları da okumayı ihmal etmiyorum.

Herhangi bir sivil toplum kuruluşunda faaliyet yürütüyor musunuz? Yürütmüyorsanız ilerde böyle bir düşünceniz var mı?

Hayır.

Yurt dışı deneyimleriniz oldu mu? Bu deneyimlerin size kazandırdıklarını kısaca anlatabilir misiniz?

Henüz olmadı ama inşallah olacak.

Şirketinizin yönetimini üstlenen, şirketinizi buralara kadar getiren aile bireylerinin (baba, anne, abi, abla, amca vs.) size ne tür katkıları oldu?

Açıkçası aile bireylerinin çok fazla katkısının olduğunu söyleyemeyiz. Beş arkadaş olarak biz gece gündüz çalışarak Yöntem Eğitim Kurumları’nı bugünlere getirdik.

Yenilikçi bir kuşak olarak, şirketinizin kurucusu olan gelenekçi kuşakla herhangi bir çatışmanız oluyor mu? Oluyorsa bu sorunu nasıl çözüyorsunuz?

Kurum kültürümüzde aidiyet ve sürekli değişim esastır. Zaten kurumuzdaki diğer yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla aynı kuşaktan olduğumuzdan hiçbir şekilde bir tartışma yaşamıyoruz. Uyumlu bir şekilde işimizi yapıyoruz.

İş hayatında gelecekle ilgili hedefleriniz nelerdir? (Hem şirket bazında hem de bireysel anlamda)

Hayatını eğitim sektörüne adamış insanlar olarak hem Konya eğitimine yön veriyoruz hem de kurumumuzu Türkiye’de bir marka haline getiriyoruz. Amacımız. Yöntem Eğitim Kurumları’nı Türkiye genelinde zincir kurum haline getirmek.

Kendinizi nasıl tarif edersiniz?

Mücadeleci, lider, uyumlu, adil ve entelektüel

İş hayatının ve günlük hayatın stresini atmak için neler yapıyorsunuz? Belli başlı hobileriniz var mı?

Bizim işimiz günün her saatini kapsıyor; ancak stres atmamın en güzel yolu ailemle zaman geçirmek.

İş hayatındaki ilişkilerinizi nasıl anlatırsınız?

Samimi ve şeffaf olmaktan yanayım.

Günümüz iş dünyasıyla ilgili neler söylersiniz?

Sektörümüz ve iş dünyası pandemi nedeniyle çok sarsıntılı bir dönem geçirdi. Ancak şunu gördük ki çağa uyum sağlayan, kaliteli işler karşılık görüyor. Ne yaparsak yapalım en iyisini yapmalıyız.

Yeni nesillerin iş hayatındaki çalışmalarına nasıl bakıyorsunuz?

Bizim dönemimiz kadar mücadeleci olmayan Z Kuşağı’nın eğitim sektöründe kalıcı olabilmesi için kendini iyi yetiştirmesi gerekmektedir.

Yöntem Eğitim Kurumlarını bize tanıtır mısınız?

Öncelikle Yöntem Eğitim Kurumları, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, içinde yaşadığımız yüzyıla yakışır eğitim ve öğretim faaliyetleri alanında uluslararası standartlara uygun; yabancı dil, teknoloji, bireysel ve sosyal gelişim alanlarında yeterli donanıma sahip öğrenciler yetiştiren ve onlara özgün bireyler olduklarını fark ettirerek hayata hazırlayan eğitim kurumlarından biridir. Uyguladığımız eğitim konsepti ile Konya’da kısa sürede eğitime yön veren biri kurum haline geldik. Bizler öğretmeniz, bu önemli bir avantaj; ama asıl büyük avantaj kurucuların tamamının aktif olarak derse girmesidir. Bu sayede sahada olmanın verdiği güçle Konya’da bizimle beraber pek çok şey değişti. Okullarımızın eğitim konseptini oluştururken pek çok açıdan değerlendirmeler yaptık. Öğretmen olmamızın yanı sıra aynı zamanda veliyiz. Evlatlarımızın iyi eğitim alması her veli gibi bizim için de öncelliğimiz oldu.  Bugün velisiyle sıkı iletişim halinde olup, öğrencilerin ödevleri okulda yaptırıp, eve ödev göndermeyen bin anlayışla hareket ediyoruz. Yine öğrencinin ilgi ve yeteneğine göre kulüp eğitimi veren, MEB ve ÖSYM’nin yaptığı sınavlara dershane mantığıyla en üst düzeyde hazırlanan, İngilizce başta olmak üzere birkaç dili ana dili gibi konuşabilen, teknolojiye ayak uydurabilen; Atatürk ilk ve İnkılapları’na bağlı, vatanını, milletini seven bireyler yetiştiren bir okuluz. Geldiğimiz noktada Meram Yerleşkesi ve Selçuklu Yerleşkesi olarak iki önemli yerleşkede ve özel öğretim kursu olarak da üniversiteye hazırlıkta Konya’nın köklü kurumlarından birisi haline geldik. Bugüne kadar bize destek veren velilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

DURAN ÇÖLCÜ

Editör: TE Bilişim