Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, Selçuklu ilçesinde yürütülen projeler hakkında Konya Yenigün Gazetesine açıklamalarda bulundu.  Selçuklu Müftülüğü olarak Türkiye Diyanet Vakfı Selçuklu Şubesi ile birlikte ‘Selçuklu Yetimine Sahip Çıkıyor Bir Yetim de Sen Okut’ projesini hayata geçirdiklerini ve projenin Selçuklu yaşayan vatandaşların desteğini aldığına dikkat çekerek bu proje ile birlikte Selçuklu ilçesinde yetimleri de ziyaret edeceklerini belirtti.

AMACIMIZ İLÇEMİZDE EL UZATILMAMIŞ YETİM BIRAKMAMAK’

Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, Selçuklu Müftülüğü olarak Türkiye Diyanet Vakfı Selçuklu Şubesi ile birlikte ‘Selçuklu Yetimine Sahip Çıkıyor Bir Yetim de Sen Okut’ projesini ilçemizde uyguladıklarını ve bu projeye olan ilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Bu projemizi 2017 yılında İstanbul Avcılar’da görev yaparken Diyanet Vakfı olarak Kuran Kursunda okuyan öğrencilerimize bir takım aidat yatırıyorduk.  Kurslarımız bir iki yetime destek oluyor ise diğer kurslarımız ve camilerimiz de yetimleri olsun diye bizler bu yola çıktık.  Bu projeyi isimlendirmek istedik ve Selçuklu Müftülüğü görevine başladığımız da da bu projemizin adını ‘Selçuklu Yetimine Sahip Çıkıyor Bir Yetim de Sen Okut’ olarak belirledik. Bu projemizi halkımıza duyurmamızın ardından bu projemize ilgi yoğun oldu.  Yetim konusu hassas bir konudur.  Bizler bu proje ile yetimlerimize karşı farkındalık oluşturmak istedik.  Kampanyamıza vatandaşlarımız ellerinden gelen imkanlar dahilinde destek olarak yoğun ilgi gösterdi.  2021 Ekim ayında başladığımız ‘Selçuklu Yetimine Sahip Çıkıyor Bir Yetim de Sen Okut’ projesine Haziran ayına kadar yetimlerimize 200 TL’yi hayırseverlerimizin destekleri ile ulaştırmıştık. Projemiz kapsamında Bin381 yetim öğrencimize ulaştık. Bizim amacımız bu yetimlerin gönüllerinde olmak. Milletimiz ve Konyalı hemşerilerimiz hayırda yarış ettiği gibi bu hayırlı kampanya da da bizleri yalnız bırakmadı ve bizleri hep destekledi. Bu yıl ise yetim hamiliğini 200 TL’den 300 TL’ye çıkarak 12 ay boyunca hayırseverlerimizin desteği ile ulaştıracağız. Bizler bu proje ile ilçemizde elimizi uzatmadığımız yetim, başı okşanmamış yetim kalmasın istiyoruz.   Her bir yetime el uzatan kardeşlerimize de canı gönülden teşekkür ediyorum.  Selçuklu Müftülüğü olarak bu sene vaiz, vaize ve hocalarımız ile gruplar halinde yetimleri evlerinde ziyaret ederek bu yetimlerimiz ile kucaklaşacağız” ifadelerini kullandı.

‘SOHBET VE DUA PROGRAMLARIMIZA İLGİ YOĞUN ‘

Selçuklu Müftülüğü olarak geçen sene başlattıkları “Hatim Sohbet Dua'ya Davet" programların yoğun ilgi gördüğünü ve projenin de bu yıl devam ettiğini ifade eden Derin, “Bu projemizi kış ayında gerçekleştirdiğimiz bir organizasyon. Bu programımız 26 hafta sürüyor. Bu programımızdaki amaç bu topraklarımızı bizlere kanları ve canları ile feda eden aziz şehitlerimiz başta olmak üzere Din-i Mübin-i İslam'a fikren ve zikren emeği katkısı maddi ya manen olan hayırseverlerimizi hayırla yad etmek. Onların âhirete intikal edenlere bir vefa borcu olarak hadimler indiriyoruz. Bir Cuma akşamı gecesini de bir kandil atmosferinde camilerimizde geçtiğimiz yıl 52 camimizde erkekler için gerçekleştirdik. 26 camimiz de öğle vakti kadınlar için yaptık. Bu şekilde de aynı şekilde 50 camide erkekler için, 26 camide de hanımlar için programlarımızı geçtiğimiz yıl yapmadığımız camilerimizde yapacağız.  Bu programlarımız da Selçuklu ilçesinde yaşayan hemşerilerimiz tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor. Bu da bizleri memnun ediyor” şeklinde konuştu.

‘HAYIRSEVERLERİMİZİN DESTEĞİ HAYAT OLUYOR’

Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtasında, maddi zorluklar nedeniyle su çıkarıldığını ve İnsanlığın hizmetine sunulması noktasında Türkiye Diyanet Vakfı’nın  “Bir Damla Hayat” projesini başlattığını ve Türkiye Diyanet Vakfı Selçuklu Şubesi ve Selçuklu Müftülüğü olarak hayırseverlerin desteği ile kampanyaya destek olduklarını belirten Derin, “ Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi projesi ile özellikle Afrika ve Asya insanının günlük ihtiyaçlarının karşılanması ve tarım alanında kuraklıktan dolayı yaşanan verimsizliğin önüne geçilmesini hedefleniyor.  Yürütülen sondaj su kuyuları, istenilen derinlikte sondaj makinesi ile açılması, daha hijyenik su teminine imkân vermesi nedeni ile en çok tercih edilen kuyu tipidir. Bu kuyular derinliğine, toprak türüne, yapılacağı mevkiinin merkeze uzaklığına göre farklı maliyetler oluşturmaktadır. Kuyularımız 50- 500 metre derinlikler arasında açılan, elektrik ve güneş enerjisiyle çalışan uzun ömürlü kuyulardır. 10 – 40 ton hazneli depolarda muhafaza edilen su 8 – 18 muslukla insanların erişimine sunulmaktadır. İhtiyaç halinde hayvanların kullanımı için de özel bölmeler yapılmaktadır.  Bizler de bu projeyi cemaatimize ve vatandaşlarımıza duyurduk. Bu projemiz de yoğun ilgi ile karşılandı. Bu da bizleri memnun ediyor. Bizler bu projemize Benin’de açtığımız su kuyuları ile destek verdik. Benin’de 6 su kuyumuzu açtık. 7.ci su kuyumuzda da çalışmalar devam ediyor. Açılan su kuyularına hem Selçuklunun  ismini hem de hayırseverlerimizin isimlerini veriyoruz” dedi.

Teknoloji, cihazları  ortadan kaldırıyor! Teknoloji, cihazları ortadan kaldırıyor!

 ‘BENİN’E HEMŞERİLERİMİZİN DESTEĞİ İLE KURAN-I KERİM ULAŞTIRACAĞIZ’

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yurt içi ve yurt dışından gelen Kur’an-ı Kerim talepleri karşılamak adına  “Hediyem Kur’an Olsun” projesi başlattığını ve  bu proje kapsamında Selçuklu ilçesinde yaşayan vatandaşların desteğim ile Benin halkına Kuran- Kerim ulaştıracaklarını belirterek, “ İlk emri “Oku” olan evrensel mesajın tebliğcisi Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), Kur’an-ı Kerim’i yaşamış bir peygamber olarak, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir.” (Buhârî, Tirmizi), buyurarak Kur’an’ı bizlere emanet etmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek; kuran öğrenmek ve okumak isteyen fakat imkânları son derece sınırlı olanlara destek olmak amacıyla Hediyem Kur’an Olsun projesini hayata geçirdi. Hediyem kuran olsun kampanyası, Kuran hediye etmek, hususen kuran alabilme imkanı olmayan coğrafyalar için, işlenebilecek en kıymetli amellerden olduğundan hareketle, ülkemizde ve İslam dünyasının dört bir köşesinde Kur’an-ı Kerim’e ihtiyaç duyulan yerlerde çeşitli dillerde mealli Kur’an-ı Kerim’in bağışçılar yoluyla hediye edilmesini amaçlamaktadır. Şuana kadar Benin’e Selçuklu’dan 9 Bin Kuran’ı Kerim’i önümüzdeki günlerde inşallah ulaştıracağız” ifadelerini kullandı. Selçuklu Müftülüğüne bağlı olarak 55 kursta 180 öğretici ile 3 bine yakın 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencisinin olduğuna dikkat çeken Derin, “Çocuklarımız bu kurslarda eğlenirken hem de milli, manevi değerleri öğreniyorlar. Kurslarımızda ayrıca namaz süreleri ve Kuran- Kerim de öğreniyorlar. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi iyi yetiştirmek oldukça önemli.  Bu açtığımız 4-6 Yaş Kuran Kurslarımıza da halkımız büyük bir teveccüh gösteriyor. İnşallah ilçemizdeki bu kurslarımızı sayılarımızı artırmak adına gayret ediyoruz” dedi.

‘CAMİDE GENÇLİK VAR PROJESİ İLE GENÇLERİMİZ İLE BULUŞUYORUZ’

Selçuklu Müftülüğü olarak  Camide Gençlik Var projesi ile gençlerle buluştuklarına dikkat çeken Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, “ Bizler gençlerimiz ile camide buluşarak camide gençlerimizin vakit geçirmesini istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz proje ilçemizde gençlerle camilerde gençlerimiz ile buluşuyoruz. Bu uygulamamızı geçen yıl 7 camide yaptık  ve çok başarılı olduk. Bu sene bu projemizi 15 camide uygulayacağız. Yine Gençlik Merkezlerimiz aracılıyla da milletimizin hizmetine koşmaya çalışıyoruz”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim