Konya Perakendeciler Derneği   Başkanı Ahmet Çetin, TPF çatısı altındaki yerel zincirler olarak 14 Perakendeci Derneği ile 5 bin 500 mağaza ile sürekli yapmış oldukları indirimlerin haricinde ortak bir karar aldıklarını belirtti. Yapılan çağrıların ardından "fiyat sabitleme ve indirim" politikasına katılım her geçen gün artıyor. Çok sayıda zincir marketin katıldığı çağrıya farklı iş kollarından da destek geliyor. Konya’da faaliyet gösteren yerel marketlerde de yapılan çağrıya karşı fiyatlarını sabitleme kararı aldı. Konya Perakendeciler Derneği   Başkanı Ahmet Çetin, yerel marketler olarak her daim vatandaşın yanında olduklarını belirtti

‘VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLMAYA HER DAİM DEVAM EDECEĞİZ’

Türkiye Perakendeciler Federasyonu çatısı altında çalışmalarını Konya’da sürdüren Konya Perakendeciler Derneği Konya Başkanı Ahmet Çetin, TPF çatısı altındaki yerel zincirler olarak 14 Perakendeci Derneği ile 5 bin 500 mağaza ile sürekli yapmış oldukları indirimlerin haricinde ortak bir karar aldıklarını ifade ederek, “Yerel marketler olarak vatandaşlarımıza destek olmak adına günlük ve haftalık indirimler gerçekleştiriyoruz. Yerel zincir marketlerde özellikle gıdada dayanıklı tüketim grubu ürünlerinde, temizlik ürünlerinde, mutfak araç ve gereçlerinde zam yapmama kararı aldık.  Amacımız enflasyonun düşüşüne katkı sağlamak ise bu zincirin her halkasının elini taşın altına koyması lazım. Üretici ve tedarikçilerimize de önemli bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Lütfen, marketleri zor durumda bir süre bırakmayınız. Mümkünse, bizlere zamlı ürün ve liste göndermeyiniz. Bu 81 ildeki tüm yerellerin ricasıdır. Ancak bu şekilde enflasyonun düşüşüne bir katık sunabiliriz. Tabii ki enflasyonun düşüşü sadece market raflarındaki fiyatlara bağlı değil. Gıda dışı tüm perakende sektörlerinin de buna katkı sunması gerekiyor. Türkiye’deki 81 ildeki yerel zincirler olarak, biz devletimizin, vatandaşımızın her daim yanındayız, her daim yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘VATANDAŞLARIMIZDAN YEREL MARKETLERE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ’

Vatandaşların yerel marketlere sahip çıktığını ancak vatandaşlardan yerel marketlere daha çok destek olmasını istediklerini ifade eden Başkan Çetin, “Bu yıl dünya ekonomisindeki gelişmelerden en az düzeyde etkilenmek için yerelin, yerlinin ve yerli üretimin topyekûn desteklenmesi gerekiyor. Bu şekilde küresel ölçekteki sıkıntılardan en az düzeyde etkilenir, ülkemizin ekonomisine katkı sağlarken istihdamın artmasına destek olabiliriz. Yereli desteklemek aynı zamanda, dış borç yükünden kurtulmak için de elzemdir” şeklinde konuştu.

‘PEREKENDE YASASI ACİLEN ÇIKMALI’

Sektörlerinde kalıcı bir çözümün atılması için Perakende Yasası’nın acilen çıkmasını beklediklerini ifade eden Çetin, “Daha kalıcı çözümlere ulaşmak için tüm sektörü kucaklayacak yeni bir Perakende Yasası’na kavuşmalıyız. Yerel üretici, yerel perakendeci ülkemizin gıda sektörünün teminatı. Yerel perakendeciler, bulunduğu bölgeye, ilçeye, şehirde her sektöre enerji veriyor. Yerel işletmeler, perakendeciler küçük şehirlerin ve ilçelerin kalkınmasında da önemli bir rol oynuyor. Bulunduğu bölgeye ve ülkesine pek çok başlıkta katma değer sağlayan yerel işletmeciler her ne yaşanırsa yaşansın görevinin başında oldu. Konya PERDER olarak, dün olduğu gibi yarın da tüketicilerimizin alışveriş sepetlerine destek olacak kararların alınması için her platformda gördüğümüz eksik ayakları belirtmeye devam edeceğiz.”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim