Yusuf Tetik Restaurant ve Tatlı, hizmet sektöründe faaliyet gösteren Konya’nın önemli markaları arasında yer alıyor. Temeli 1995 yılına dayanan Yusuf Tetik Restaurant ve Tatlı, kendini sürekli geliştirerek yeni yatırımlarla birlikte sürekli büyüme eğilimiyle yoluna devam ediyor. Yusuf Tetik Restaurant ve Tatlı İşletme Müdürü Muhammed Enes Tetik Konya’da 25 yıldır restoran sektöründe hizmet verdiklerini belirterek, “Babamız tarafından 25 yıl önce hizmete açılan restaurantımızda hijyen, kalite, lezzet başta olmak üzere isim yapmaya başlamış bulunuyoruz. Menümüz oldukça zengindir. Etli ekmek, karışık etli ekmek, börek, Adana kebap, Urfa kebap, Tavuk şiş, Kanat, Kuzu kaburga ve tatlı çeşitlerimizle Konyalı hemşerilerimizin damak tadına hizmet veriyoruz. Bugün artık Yusuf Tetik markasıyla şubeleşmeye başlayarak, restaurantın yanında tatlı çeşitleriyle de hizmetlerimiz devam ediyor. Tatlı olarak baklava ve çeşitlerimiz mevcuttur. Tatlılarımız Urfa’dan günlük olarak geliyor. Artık kurumsallaşan bir işletme olarak sektörde ‘Yusuf Tetik’ markasıyla nitelikli ve kaliteli hizmet anlayışımızla hareket etmekteyiz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli olduğu kadar, hep öncelikli olmuştur. Birinci sınıf kalite ürünlerimizle, işinde profesyonel ustalarımız ve Güler yüzlü personelimizle bundan sonraki hedefimiz, istikrarlı bir şekilde sektörde büyürken, istihdam ve ekonomiye katkı sunma amacındayız” dedi. Konya’daki restaurant ve Tatlı sektörünü Yusuf Tetik Restaurant ve Tatlı İşletmecisi Muhammed Enes Tetik’le konuştu.

Yusuf Tetik Restoran ve Tatlı İşletme Müdürü Muhammed Enes Tetik kimdir?

1998 yılında Konya’da dünyaya geldim. İlkokulu İbrahim yapıcı ilköğretim okulunda tamamladım. 2016 lise hemşirelik mezunuyum ayrıyeten ön lisans Laborant Veterinerlik öğrencisiyim. Küçüklüğümden beri okul çıkışlarından sonra babam Mustafa Tetik’in 1995 yılında kurduğu işletmemize yardıma gelip çalışırdım. Temelden yetiştirildim.2011 yılında abim Yusuf Tetik'in kurduğu restoranımızda devam ettim. 2016 yılında Liseden mezun olduktan sonra kısa bir süre Kendi mesleğimde, daha sonra tekrar kendi işletmelerimizde farklı pozisyonlarda faaliyet göstermeye devam ettim. 2019 yılında abim Yusuf Tetik tatlı sektörüne giriş yaptı. Ciddi oranda talep ve ilgi görünce önce Restoran’ın yanına daha sonra da Zafer Şato Forma tatlı şubesi açtık ve şubeleşmeye başladık. Şu an aktif bir şekilde kendi işletmelerimizde işletme müdürlüğü yapmaktayım. Önümüzde ki kısa bir zaman diliminde Tatlı sektörüne yatırım yapıp, 4-5 şube daha açmayı planlamakta ve şubeleşip kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerlemeyi düşünüyoruz.

Kaç yıldır sektördesiniz, ne tür faaliyetleriniz var?

1995 yılında babam Mustafa Tetik tarafından açılan işletmemiz, siz hemşerilerimize 2012 tarihine kadar 'Tetik Etliekmek' adıyla hizmet vermiştir. Salonumuzu 2012 yılında babam Mustafa Tetik‘ten devralan ikinci kuşak olarak, bu değerli hizmeti 'Yusuf Tetik Restaurant' adıyla devam ettirmekle birlikte 2018 yılı itibariyle baklava sektöründe hijyen, kalite, lezzet başta olmak üzere isim yapmaya başlamış bulunuyoruz. Menümüzde çeşidimiz oldukça zengindir. Etli ekmek, karışık etli ekmek, börek, Adana kebap, Urfa kebap, Tavuk şiş, Kanat, Kuzu kaburga ve tatlı çeşitlerimizle müşterilerimizin ve Konyalı hemşerilerimizin damak tadına hizmet veriyoruz.

Konya genelinde pazar durumu, bayilikleriniz var mı?

Konya halkımızın tatlı tüketim konusunda yoğun ilgisinden dolayı memnuniyetimizi başta belirtmek isterim. Ülkemiz genelinde covid-19 salgının vermiş olduğu zarar Pazar durumunu etkilemekle beraber gıda sektöründe ciddi düşüşler meydana getirmektedir. Türkiye ekonomisi her geçen gün gelişirken var olan spekülasyonlara rağmen yatırımlarımız şubeleşme yönünde ilerlemekte.

Markalarınız var mı?

-Bünyemizde Yusuf Tetik Restoran ve Yusuf Tetik baklava işletmelerimizle hizmette Yusuf Tetik markamız bulunmaktadır.

Hizmetlerinizdeki kalite anlayışınız nedir?

Müşterilerimizin beklentilerini karşılayan, sektörde en güvenilir şekilde müşteri memnuniyeti, yasal mevzuatlara uygun, çevre dostu, kaliteli ürünler sunarken, Kalite standartlarının gereklerini yerine getirecek şekilde, kalite yönetim sistemimizin sürekli iyileştirilmesini, Çalışanların yetkinliklerini arttırıp, katılımcı olmalarını, Verimliliği arttırarak rekabetçi kalabilmeyi, Standartları karşılama yeteneği, Süreklilik ve güvenilirlik, Zamanında ve istenilen miktarda teslim, Lojistik ve teknik prezantasyon, Esneklik, Ürün bulunabilirliği, Ürün geliştirme, Felsefemiz, yasalara ve ahlaki kurallara uygun davranan, çevre ve doğaya önem veren bir yaklaşımla tüketicisinin ve üreticisinin korunmasına ve bilinçlenmesine önem veren, üstün kaliteli yeni ürünler arayışı içinde olan, insan kaynağını dikkatle değerlendiren, kalite felsefesini benimseyen düşünce ile alanımızda hizmet vermektir.

Kaç kişi çalışıyor?

Mevcut bünyemiz 10 çalışanımızla beraber hizmet vermekte olup, alanımızda büyürken istihdam yaratma gayretimizle her şekilde ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz.

Yeni yatırımlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Yatırımlarımızı önümüzdeki zaman dilimlerinde kurumsallığımızı koruyarak hijyen içinde kaliteli ürünler ve estetik görünümü ile baklava şubeleşme yönünde hedeflerimiz var.

Sektörün sorunları hakkında neler söylersiniz?

Öncelikle halkımızın hangi koşullarda yapıldığını bilmediği güven olmayan yerlerden gıda tüketim konusunda dikkatli olmalarını temenni ediyorum. Gıda içerisinde orijinal ve taze bulunması gereken maddeler yerine hijyen olmayan ve yapay ürünlerle karıştırıp halkımıza yedirmeye çalışan merdiven altı yerlerin sıkça denetlenmesi ve cezaların ağırlaştırılması gerekiyor aksi taktirde bizler gibi kurumsal firmaların gelecekte hizmet sunması zorlaşacağını düşünüyorum.

Pandemi sürecinde nasıl hizmet veriyorsunuz?

Tüm dünya koronavirüs pandemisi nedeniyle hassas bir süreçten geçiyor. Biz de bu süreçte başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkili mercilerin açıklamalarını dikkatle takip ediyor, yönlendirmelerini hassasiyetle uyguluyoruz. Çalışan sağlığını ve güvenliğini öncelik vererek yaşanan bu süreçte Türkiye’de henüz vaka görülmemişken tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu kapsamda, öncelikle hijyen ve dezenfektasyon konularında bütün planlamalarımızı oluşturduk. “Sosyal mesafemizi koruyalım” çağrımızla birlikte Covid-19 ile ilgili bilgilendirme çalışmaları hazırlayarak tüm birimlerle paylaştık. Ortak alanların hijyenin sağlanması için önlemler aldık.

Gelecek için neler düşünüyorsunuz?

Önümüzdeki yıllarda hedeflediğimiz büyümenin yanı sıra tüketicinin gönlünde markamız ve tadımızla fark yaratarak yer edinmekten onur duyarız.

Sektörün geleceğine yönelik öngörünüz neler olacak?

Gelişmekte olan teknoloji ile tüm sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de atılımlar meydana getirmekte. Dolayısıyla atılımlar öncelikle hızlı biçimde kaliteli ve lezzetli ürünlerin tüketiciye ulaşması gelecekte bizler gibi kurumsal firmaların doğru yatırımlara hedef koyabilmesi inancındayım.

Özel bir mesajınız var mı?

Alanımızda; tüketicinin isteklerini ve beklentilerini araştırarak en iyi şekilde kaliteyi ucuza sunmayı hedefleyerek çalışıyoruz. Bizde saygıdeğer hemşerilerimizi şubelerimize davet ediyor, sağlıklı ve tatlı günler dileriz. Yenigün Gazetesi’ne, Size ve ekibinize bu güzel hizmetinizden dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

DURAN ÇÖLCÜ

Editör: TE Bilişim