Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya yeni bir cazibe merkezi kazandırıldı. Selçuklu Belediyesi tarafından Sille’de Selçuklu Seyir Tepesi alanı oluşturuldu. 1 Milyon metrekare alan içerinde restoran, kafe, kamp alanları, seyir terasları, mescit, lavabo bulunuyor. 14 Temmuz itibariyle vatandaşların hizmetine sunulan 50 bin metrekarelik alana yerleştirilen Seyir Tepesi’nde 119 kamelya, 35 bin metrekare yeşil alan, çim spor sahası, 210 araçlık otopark, lavabo, mescit gibi sosyal alanlar bulunuyor. Ayrıca tepeye çıkan yolda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sıcak asfalt uygulaması yaparak yolu yeniledi. Bin 300 metre rakımda bulunan tepenin yaklaşık bir milyon metrekarelik kullanım alanının içerisinde ikinci etap proje çalışmaları kapsamında restoran, çay bahçesi ve bir de kamp alanı oluşturulması planlanıyor.Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcilerine Selçuklu Seyir Tepesini gezdirerek, oluşturan alanlar hakkında bilgi verdi.

‘KONYA’MIZIN YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK’

Selçuklu Seyir Tepesi’nin Konya’nın yeni bir cazibe merkezi olacağını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Konyalıları Selçuklu Seyir Tepesi’ne davet etti. Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu Seyir Tepesi Konya’mızın yeni bir cazibe merkezi olacak. Selçuklu Seyir Tepesi’nde oldukça güzel bir manzara var. Konya’nın en kuzeyinden Ardınçlı TOKİ Konutlarından itibaren bütün Konya’yı Köyceğiz’e kadar Sarayköy, Sille ve Tatköy’ü görebilecek bir alan. Yaklaşık 1 Milyon metrekare alan içerisinde düzenlemeleri yapıyoruz. İlk etap olan mesire alanının düzenlemelerini tamamladık. Yaklaşık 50 bin metrekare alanda mesire alan düzenlemelerini gerçekleştirdik. Mesire alanımızın ilk etabını da vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Son 10 günde vatandaşlarımızı yaptığımız paylaşımlar ile meraklandırdık. Çaya ve kahveye davet ettik. Bütün Konyalı hemşerilerimizi mesire alanına bekliyoruz. Mesire alanımızda şu anda ateşli mangalın yapılmasını şu anda arzu etmiyoruz. Çünkü burası farklı bir alan. Bütün hemşerilerimizin bu bölgeye gelmesini, buradan istifade etmesini, burada çayını kahvesini içmesini, burada sohbet etmesini, yanlarında getirdikleri erzakları rahat bir şekilde tüketmelerini istiyoruz. Bizler bu alanda hemşerilerimizin ihtiyacı olan tüm hazırlıkları yaptık” ifadelerini kullandı.

‘SELÇUKLU SEYİR TEPESİ GÜZEL BİR MEKAN OLDU’

Selçuklu Seyir Tepesi hemşerilerimizin nefes alacağı günün yorgunluğunu ve stresini atabilecekleri güzel bir mekan olduğuna dikkat çeken Başkan Pekyatırmacı, şunları kaydetti, “Hemşerilerimiz Selçuklu Seyir Tepesi’nde yazın sıcaklığında serinlemenin yanında Konya’nın hiçbir yerinden göremeyecekleri manzarayı seyredebilecekler. Selçuklu Seyir Tepesi içerisinde yer alan Restoran ve Kafe ile ilgili de planlama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu alanlarımız ile ilgili planlama çalışmaları bittiğinde de hemşerilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz. Koronavirüs süreci oldukça uzadı. Hemşerilerimiz çok sıkıldı. Evlerde fazlası ile vakit geçirildi. Selçuklumuzda Sille Baraj Parkımız olsun, Kelebekler Parkımız olsun. Rahmet Ormanlarımız olsun buralarda vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Selçuklu Seyir Tepesi hemşerilerimizin nefes alacağı günün yorgunluğunu ve stresini atabilecekleri güzel bir mekan oldu. Gençlerimiz ve çocuklarımız için farklı organizasyon çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda spor okullarında yaptığımız çalışmışlarımız var. Tabiat okulunda yaptığımız çalışmalar var. Ahmet Keleşoğlu Sanat ve Tasarım Atölyesinde yaptığımız çalışmalarımız var. Selçuklu Kongre Merkezinde faaliyetlerine başlattığımız Selçuklu Sanat Akademisi çalışmalarımız var. Gençlerimize eğitim, spor ve kültür alanda hizmetler sunarak kişisel gelişimlerine katkı sunmak adına çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah Selçuklu Seyir Tepesi alanımızda da gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik güzel bir kamp alanını hızlıca oluşturmak için çalışıyoruz. En kısa sürede buraya günü birlik etkinliklerin yapılabileceği hem de çadırları kurup, konaklamalı olarak hizmeti alabilecekleri bir kamp alanını Konya’mızın şehir merkezine yakın bir konumunda emniyetli ve güvenli bir şekilde manzara ve hava bakımında güzel bir ortamı gençlerimize kazandıracağız.”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim