Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe, Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’ı ziyaret etti. Ziyarette Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği’ne yeniden seçilen Arslan’a hayırlı olsun dileklerini ileten Aydıntepe, Arslan’a başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan da, Aydıntepe’ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

PANDEMİ SÜRECİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Aydıntepe, ziyarette yerel basınla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. 1971 yılından buyana gazetecilik yaptığını dile getiren Aydıntepe, Sakarya basını hakkında kısa bilgi verdi. Sakarya’da 5 aktif gazete olduğunu belirten Aydıntepe, “Sakarya’da gazeteler, Türkiye’nin genelinde basının yaşadığı sıkıntıların benzerini yaşıyor. Özellikle koronavirüs pandemisinin oluşturduğu zorluklarla mücadele eden bir gazeteler ordusu mevcut. Büyük bir mücadele veriyoruz. İnşallah pandemi sürecini atlattıktan sonra daha rahat bir şekilde hizmet etme imkanı bulacağız” dedi.

YEREL BASIN ÖNEMLİ

Yerel basının önemine dikkat çeken Aydıntepe, “Şehirlerin nabzını tutan, şehirlerin ruhunu aksatan o şehirdeki gazeteler ve o şehirde çalışan gazetecilerdir. Bu doğrultuda ele aldığımız zaman yerel gazetelerin sahiplenilmesi gerekir. Şehirlerde neler olduğuyla ilgili haberler yerel basın tarafından duyurulur” diye konuştu.

YAZILI BASIN BİTMEZ

Son dönemde yazılı basının bitme noktasına geldiğiyle alakalı söylemleri de değerlendiren Aydıntepe, şöyle devam etti, “Yazılı basın hiçbir zaman bitmez. Şuanda sosyal medya adeta toplumun damarlarına kadar bir virüs gibi yayılmış vaziyette. Ama yazılı basın da bu gelişmeye karşı kendini yenileyerek yoluna devam ediyor. Sosyal medya adeta sel gibidir gelir geçer. Ama yazılı basın kumdur, sel gider kum kalır. Bu anlamda yazılı basın ömrünü kaybetmez. Yerel medyada veya yazılı basında ufacık bir haber dahi yer alsa, o haber kalıcıdır. Diğer sosyal medya veya dijital medya dediğimiz mecralarda yayınlanan haberler gelir geçer, kalıcı değildir. Bu manada yazılı basın hiçbir zaman önemini yitirmeyen, toplumu her konuda kalıcı bir şekilde habere boğan emek mahsulüdür. Her yeniliğe talep fazla oluyor. Gazeteler satılmıyor, sitelerden okunuyor. Okuyucu kitlesi internet kanalında daha fazla. Hem yazılı basın hem de internet olarak tirajlarda patlama oluyor aslında. Bu memnuniyet verici. Ama insanın gazetedeki bir haberi saklaması ömür boyu devam eder. Bu nedenle yazılı basının önemi çok ayrı.”

GAZETECİLİK GÖNÜL İŞİDİR

Deneyimli gazeteci Aydıntepe, mesleğe girecek gençlere de önerilerde bulundu. Gazeteciliğin bir gönül işi olduğuna dikkat çeken Aydıntepe, şunları kaydetti, “Gazeteciliği sevmek lazım. Ben tüccar bir ailenin çocuğuyum. Gazeteciliğin bana sağladığı saygınlık hiçbir maddiyatla ölçülemez. Yazılarla, yorumlarla, haberlerle toplumun içinde olan tüm gazeteciler aynı saygınlığa sahiptir. Bu saygınlığı kişisel menfaatlerde kullanmamak gerekir. Bu meslek hatayı affetmez. Toplumun yararına olan bir menfaati, kişisel menfaate tercih etmeyeceksiniz. Kaleminizi satmayacaksınız. Bu anlayışta olan gazetecilere ihtiyaç var.”

KONYA MUHTEŞEM BİR ŞEHİR

Başkan Aydıntepe, Konya’yla ilgili de düşüncelerini aktardı. Konya’nın önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Aydıntepe, “Konya’ya üçüncü gelişim ama bu gelişimde Konya’yı daha farklı gördüm. Konya muhteşem bir dünya şehri. Yolları, bağları, bahçeleri, binaları ve geniş park alanlarıyla Selçuklu başşehirliğine yakışır bir şehir olmuş. Örnek alınması gereken bir şehir. Konyalıların bu şehrin kıymetini bilmesi lazım” dedi.

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim