Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle ve önemli yazarların okuyucularıyla buluşmasıyla devam ediyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nde devam eden Konya Kitap Günleri Konyalılar tarafından ilgiyle takip edilirken birbirinden önemli isimler de okuyucularıyla buluşuyor. Konya Kitap Günlerinde Konya basınında uzun yıllar görev yapmış şimdilerde Mersin Basın İlan Kurumu Müdürlüğü yapan Çetin Oranlı, Konya Yenigün Gazetesi Yazarları Tayyar Yıldırım ve Fatma Tutak Konya Kitap Günleri kapsamında okuyucuları ile buluştu. Yazarları imza gününde okurları ve sevenleri yalnız bırakmadı.

‘KONYA BİR KÜLTÜR VE MEDENİYET ŞEHRİDİR’

Düzenlenen imza gününde okurları ile buluşan ve eserlerini imzalayan Mersin Basın İlan Kurumu Müdürü Çetin Oranlı Konya Kitap Günlerini ve imza gününü değerlendirdi. Oranlı, “ Konya bizim memleketimiz. Konya’da 17 yıl görev yaptım. Gazeteciliğe burada başladım. Üniversiteyi burada okudum.  Arkadaşlarımız ile burada çok güçlü bağlarımız var. Bu da her daim devam edecek inşallah. Gazeteciliğin temelinde yazı ve fotoğraf var. Öğrencilik yıllarımdan bu yana yazmaya ağırlık verdim. Özellikle söyleşi alanına yoğunlaşmıştım gazeteciliğin ilk yıllarında. Bunun arkasında şiir ve edebiyata olan tutku var. Bizi gazeteciliğe iten durum da buydu.  Mesleki iki kitap ortaya çıkardık. Bunlar Olaylar ve Kişisel Tecrübe Işığında Gazetecilik ve Sözün Ardı - İz Bırakan Söyleşiler. Bunu hayalimdeki iki öykü kitabım ile devam ettirdim.  Demir Kepenkli Ev ve Ruha Dokunan Patiler. Ruha Dokunan Patiler kitabım geniş kitlere ulaştı ve yoğun ilgi gördü.  Hikayelerimde Memleket Sevgisi, Anadolu insanının mücadelesi , ayakta kalma çabasına vurgu yapıyorum. Son kitabımda merhamete ve hayvan sevgisine vurgu var.  Konya  Kitap Günlerine olan ilgi mutlu edici. Konya bir kültür ve medeniyet şehridir” ifadelerini kullandı.

‘OKUYUCULARIMIZLA BULUŞMA FIRSATI BULUYORUZ’

Gerçekleştiren Konya Kitap Günlerinde okuyucuları ile buluşan Konya Yenigün Gazetesi yazarlarından Tayyar Yıldırım, “ Konya Kitap Günlerini düzenleyen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Konya Kitap Günleri kapsamında okuyucularımız ile buluşuyoruz. Konya Kitap Günlerine Konyalı hemşerilerimizin yoğun ilgisi var. Bizler de Konyalı yazarlar olarak Konya Kitap Günlerinde okuyucularımız ile buluşuyoruz. Onlarla hasbial ediyoruz.  Konya Kitap Günlerine yoğun ilgi gösteren Konyalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bizler bu tür kültür organizasyonların devamını bekliyoruz.  Tüm Konyalı hemşerilerimizi Konya Kitap Günlerine bekliyoruz” dedi.

‘ÇOCUKLARIN GÖSTERDİĞİ İLGİDEN MEMNUNUM’

Ağırlıklı olarak çocuk kitapları yazan ve aynı zamanda Konya Yenigün Gazetesi yazarlarından olan Yazar Fatma Tutak, “Konya Kitap Günlerine yoğun ilgi var. Bu da Konya’mız için oldukça güzel. Konya Kitap Günleri için seçilen mekan bu sene çok güzel olmuş. Bu anlamda Konya Büyükşehir Belediye Başkanaımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ederim.  Ağırlıklı olarak çocuk kitabı yazıyorum. Bu kitaplarımı Konya Kitap Günleri kapsamında okuyucularımıza imzalıyoruz. Çocukların kitaplarıma ve okumaya olan ilgisinden oldukça memnunum” ifadelerini kullandı.

21 EKİM 2019 PAZARTESİ (BUGÜN)  PROGRAMI

Ahmet Melih Karauğuz 10.00, Serdar Yeşilyurt 11.00,Abdurrahım Küçük 11.00 Yaşar Yıltan-Hatice Altunay 12.00, Caner Arabacı 12.00,Ayşe Ünüvar  12.00,Aykut Bulut 13.00,Bekır Şahın 13.00, Celalettin Koz Miryokefalon 13.00 Mevlana İdris 14.00, Alişan Kapaklıkaya 14.00, Ufuk Tufan 15.00, Serdar Yeşilyurt 16.00, Mustafa Özçelik 16.00, Gülşen Ünüvar Yaşar Isfahan 16.00 Bekir Develi 18.00,Mehmet Kırış 12.00,Mustafa Koçak12.00, İbrahim Günay 13.00, Ali Saçıkara 14.00, Ümit Aktaş 14.00, Recep Kayalı 15.00.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim