Konya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Konya Kitap Günleri devam ediyor. ilim ve irfanın şehri Konya’da Kitap Günleri’ne vatandaşlar gün geçtikçe yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olma özelliği taşıyan Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatrolarla sayısız etkinlikleri ile 23 Ekim’e kadar 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edebilecek. Konya Kitap Günleri katılan yazarlar okuyucuları buluşmalarından memnun olduklarını ifade ediyorlar.

‘KONYA’DA KALİTELİ BİR OKUR KİTLESİ VAR’

Konya Kitap Günleri kapsamında okuyucuları ile imza gününde buluşan Yazar Arzu Denizyaran, Konya Kitap Günleri’nin organizasyonu beğendiğine dikkat çekerek, “Kitap çocukluğumdan bu yana benim yaşamım oldu. Çocukluk yıllarımda kitaplar ile farklı dünyalara kapı açıyordum. Küçüklüğümden bu yana kitap yazma hayalim vardı. Bu hayalimi gerçeğe dönüştürmenin mutluluğu içerisindeyim. 3. Romanımı yakın zamanda çıkarak okuyucularım ile buluşturdum. Konya Kitap Günlerine geçtiğimiz yıl da katılarak okuyucularım ile buluşmuştum. Konya Kitap Günleri nezih bir mekanda gerçekleşmesi kitaba verilen değeri gösteriyor. Konya’da kaliteli bir okur kitlesi var. Konya Kitap Günleri kalitesi ile diğer kitap Günleri arasında farkını ortaya koyuyor” dedi. Anne ve babalara da çağrıda bulunan Denizyaran, “Anne ve babalar da evde kitap okuyarak çocuklarına rol model olmalılar. Evde anne ve baba kitap okumazsa çocuklarımıza örnek olamayız”

‘BİLİNÇLİ BİR OKUYUCU KİTLESİ OLMASI MEMNUN EDİCİ’

Çocuk ve Genç kitapları yazarı A. Erkan Akay ise Konya Kitap Günlerine her yıl katıldığını ifade ederek, “Konya Kitap Günlerini yıllardır takip ediyorum ve katılıyorum. Her seferinde de çok memnun oluyorum. Konya Kitap Günlerine ziyaretçiler bilinçli bir şekilde gelerek kitaplarını inceliyorlar. Okuyucularımız ile sohbet ediyoruz. Bu da benim açımdan memnun edici bir durum. Okurlarla buluşmak yazmak için bizim en keyifli tarafı. Kitap Günlerine olan ilgiden de memnun kalıyorum” dedi.

‘KİTAP GÜNLERİ ÖĞRENCİLERİMİZİN KÜLTÜREL BİRİKİMİNE KATKI SAĞLIYOR’

Öğrencileri ile birlikte Konya Kitap Günlerini ziyaret eden öğretmen Osman Ekşan ise “Öğrencilerimiz ile Konya Kitap Günleri gezerek öğrencilerimizin kültürel birikimlerine katkı sağladık. Birbirinden farklı yayınevlerinin stantlarını ziyaret eden öğrencilerimiz kitapları ve yayınevleri ile yazarları yakından tanıma imkanı buldu. Bu yönden bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ediyoruz. Kitap fuarında öğrencilerimizin gezerken kitap okuma konusundaki şevklerini ve heyecana sahip olduklarına şahitlik ettik” şeklinde konuştu.

‘ORGANİZASYON MÜKEMMEL’

Konya Kitap Günleri organizasyonun mükemmel olduğuna dikkat çeken eğitimci Mevlüt Ekrem Çimen, “Bu tür organizasyonlar gençlerin ve bireylerin kitap okuma konusunda teşvik ettiğini düşünüyorum. Bizler de öğrencilerimiz ile Konya Kitap Günlerini ziyaret ederek güzel bir gün geçirdik. Öğrencilerimiz ile kitaplar üzerine sohbetler yaptık. Fuar çok mükemmel. Güzel bir ilgi var. Buradaki ortam adeta insanı büyülüyor” dedi.

‘KİTAP GÜNLERİNDE OKUYUCULARIM İLE BULUŞMAKTAN MEMNUNUM’

Yazar Emel Can ise Konyalıların fuara yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, " Kitap Günleri şehrimiz için önemli kültürel ve sosyal bir etkinlik. Burada olmaktan oldukça memnunum. Ailelerin çocukları ile kitap günlerine gelmesi de Kitap Günleri de renklendiriyor. Sizlerin de gördüğü gibi çok güzel bir ilgi var. Her şey çok güzel gidiyor. Çok sıcak ve samimi bir ortam var. Okumak insanı geliştiren, sosyalleştiren, hayata bakışına olumlu anlamda katkı sağlayan güzel bir etkinlik. Okuyucularımızın da çok olması bizleri memnun ediyor. İnşallah şehrimizde bu güzel etkinler artarak devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘NİTELİKLİ BİR OKUYAN GENÇ KİTLEMİZ VAR’

Yazar Birgül Yangın Aslanoğlu ise Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya Kitap Günleri organizasyonu düzenlemesi, yazarları okuyucuları ile buluşturması ve Konya’ya böyle bir sosyal etkinlik sağlaması açısından oldukça önemli ve güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, “ İnsanların kitaplarla buluşması adına bu tarz güzel etkinliklerin devam etmesini diliyorum. Gençlerimiz bilinçli bir şekilde kitap okuyarak gençler okumuyor algısını yıkıyorlar. Nitelikli bir okuyan genç kitlemiz var. Gençlerimizi okumaya teşvik etmemiz lazım. Kitap okumanın faydaları saymakla bitmez. Düzenli kitap okuyan kişilerin beyinlerindeki bağlantılar güçlenmektedir. Düzenli bir şekilde kitap okumak kişinin empati yeteneğinin artmasını sağlamaktadır. Düzenli kitap okuyan kişiler daha fazla kelime kullanırlar çünkü kelime dağarcıkları gelişir. Düzenli kitap okuyan kişilerin stresleri azalır ve rahatlarlar. Düzenli kitap okuyan kişiler geceleri daha rahat ve dingin uyurlar. Düzenli bir şekilde kitap okumak depresyon belirtilerinin azalmasına destek verdiği gibi zamanla depresyonla baş etmeyi de sağlar”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim