İnşaat sektöründe, yaptığı yatay mimari projeleriyle Konya'ya örnek olan Yalıkonak Yapı, insanların nefes alabileceği konutlar üretiyor. Bugüne kadar Erenköy ve Meram'da olmak üzere Seyirbahçe Konakları, Asmalıbahçe Konakları, Çamlıbahçe Konakları, Gülbahçe Konakları projelerine imza atan Yalokonak Yapı, Meram'daki Pelitlibahçe Konakları projesini de müşterilerine teslim etti. Yalıkonak, şimdilerde Hocacihan Mahallesinde site projesi ile de Konya’da sektördeki başarısı taçlandırmayı hedefliyor.  Yalıkonak Yapı’nın işini iyi yaptığına dikkat çeken Yalıkonak Yapı Yönetim Kurulu Erol Ergülcü, firmalarının 2017 kurulduğunu belirti.

‘İŞİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPIYORUZ’

Yalıkonak Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Ergülcü, firmalarının 2017 kurulduğunu belirterek, “Yalıkonak Yapı olarak Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Erkan ve benim ortaklığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Yalıkonak Yapı Konya’da 2017 kuruldu. Konya’da kurulduğumuz günden bu yana 5 adet projemiz oldu. Beklentilerin yükseldiği bir zamanı yaşıyoruz. Rutinlerin yarıştan elendiği iyi olanların koşmaya devam ettiği bu zaman diliminde tüm tecrübe ve birikimimizle işimize odakladık. Hayallerinizi öğrenmek için değil gerçekleştirmek için yola çıktık. Amacımız insanın hazretine yakışan yaşam alanları, mekânlar ve konutlar inşa etmek. Kendimizi söz ve yazı ile değil işimizle anlatmak istiyoruz. Biz biliyoruz ki kaliteli geçinilmez, olunur. Sayfalar ve satırlar her şeyi yazmak için tertemiz ama önemli olan yazdıklarınızı yapabilmektir. Bu sebeple iddia etmek için değil ispat etmek için işlerimiz en büyük referansımızdır. Biz demeyelim ve size söyletelim. Gelin projelerimizi inceleyin. Eminiz ki söyleyeceğiniz söz düşündüğümüz sözdür: ‘’Yalıkonak yapı işini iyi yapar’’.  Yalıkonak Yapı olarak yaptığımız projelerde genel olarak site için güvenlikli villa projeleri inşaa ettik. Bu projelerimiz Çamlıbahçe Konakları, Gülbahçe Konakları, Pelitlibahçe Konakları, SeyirBahçe Konakları, Asmalıbahçe Konakları.  Yalıkonak Yapı olarak Konya’da yeni bir projemiz ile Konyalılar ile buluşmanın heyecanı içerisindeyiz. Projemiz Hocacihan Mahallesinde iki bloktan oluşacak 72 dairelik bir projemiz. Konya’da site içi ürettiğimiz villa projemiz ile Konya’da ilkler arasında yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İNŞAAT MAALİYETLERİ DÜŞÜRECEK ADIMLAR ATILMALI’

Artan inşaat maliyetlerine karşın adımlar atılması gerektiğini ifade eden Yalıkonak Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Ergülcü, “İnşaat sektöründe son zamanlarda maliyetler dört kat arttı. Konut fiyatları artan maliyetler sebebi ile insanların ulaşamayacağı rakamlara geldi. Bizler de kaliteli inşaatlar ile uygun fiyatı müşterilerimizle buluşturmayı düşünüyoruz.  2020 yılında 2 bin adet irili ufaklı ruhsat alınmış. 2021 yılında da ise 108 adet ruhsat alınmış. 2022 yılı maliyetlerin daha da yükseldiği bir yıl oldu ve oluyor. Artan maliyet artışları sebebiyle büyük projeler de yok. Hükümetimiz inşaat sektörüne nefes aldıracak ve rahatlatacak çalışmaları yapması gerekiyor.  Konya’da arsa bulmakta zorlanıyoruz ve arsa sahipleri ile ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Devletimiz bizim haklarımızı daha ön plana çıkarırsa bizler bu zorlukları aşarız.  İnşaat maliyetlerinde kullanılan kalemlerin fiyatlarının düşürülmesi gerekiyor” dedi. 

MERVE DURGUT

Editör: TE Bilişim