Konya’nın alanında köklü firmalardan olan Yalçınhan Turizm, büyüyerek yoluna devam ediyor. Kaliteli, konforlu, güven duyulan bir hizmeti benimseyerek, tecrübeli ve profesyonel ekiple işini en iyi yapma hedefiyle çalışmalar yürüten Yalçınhan Turizm, bu anlayışla başarıyı yakalamış durumda. Şuan Konya’da öğrenci servis ağında en büyük paya sahip olan Yalçınhan Turizm, turizm taşımacılığı, personel taşımacılığı ve VIP hizmetlerde de öne çıkıyor. Hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Yalçınhan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Yalçın, “Yaptığınız iş ne kadar kaliteliyse, o kadar büyürsünüz. Biz bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

EN İYİYİ HEDEFLEDİK

1992 yılında taşıma sektörüne girdiklerini belirten Yalçınhan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Yalçın, 1 araçla girdikleri sektörde, en iyiyi hedefleyerek büyük bir filoya sahip olduklarını belirten Yalçın, “1 araçla girdik sektöre sonrasında 2, 3, 4 araç derken Allah yüzümüze baktı ve araç sayımızı çoğalttık. 1994 yılında şirketleştik. Konya’da öğrenci ve personel taşıma alanında faaliyet gösteren ilk firmalardanız. Kendimizi geliştirerek bugünlere geldik. İkinci kuşağın da bünyemize dahil olmasıyla, yolumuza devam ediyoruz. Teknolojiyi takip ederek, kendimizi sürekli yenileyerek çalışıyoruz” dedi.

PROFESYONEL EKİBİMİZ VAR

“En fazla okul servisi yapan biziz” diyen Yalçın, bu başarının altında profesyonelliğin yattığını söyledi. Konuya açıklık getiren Yalçın, şöyle devam etti, “Biz profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Veliye anında cevap verebiliyoruz. Sorunları anında çözüyoruz. Personel taşımada da aynı şekilde çalışıyoruz. Hiçbir soruna mahal vermeden işimizi hakkıyla yerine getiriyoruz. Bu da bizi farklı yapıyor. Dolayısı ile, bizim başarımız buradan geliyor. Nerede eksiğimiz varsa, onun üzerine yoğunlaşarak, kendimizi geliştirerek bugünlere kadar geldik. Yaptığınız iş ne kadar kaliteliyse, o kadar büyürsünüz. Biz bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz.”

TURİZME DAİR HER ŞEY

Verdikleri hizmetlerin detaylarını da paylaşan Yalçın, “VIP hizmetler veriyoruz. Öğrenci taşıma hizmeti veriyoruz. Kültür tur araçlarımız var. İşçi servisi yapıyoruz. Ankara’da bir şubemiz var. Taşkent’te, Çumra’da, Güneysınır’da, Hadim’de, Karatay’da, Meram’da, Selçuklu’da şubelerimiz var. Bunun dışında, yurt içi ve yurt dışı paket turları, yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları, yat turları, balayı rezervasyonları, okul kültür ve eğlence turları, dünyanın her yerine uçak bileti temini, yurt içi ve yurt dışı transfer hizmetleri, günübirlik çevre gezileri gibi birçok hizmetimiz mevcut” ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR

Teknolojiyi yakından takip ettiklerini, bu anlamda önemli yeniliklere sahip olduklarını dile getiren Yalçın, şu bilgileri verdi, “Araçlarımızın tümünde otomasyon sistemimiz var. Bu sistem, öğrencilerimizi almadan 3-4 dakika önce veliye otomatik mesaj gönderir, servisin yaklaştığına dair. Yine öğrenciyi bıraktığında da veliye aynı şekilde öğrenciyi bıraktığına dair mesaj gönderir. Araçlarımızda yine kamera sistemimiz var. Herhangi bir olumsuzluk durumunu bu kameralar sayesinde önlüyoruz veya çözüyoruz. Araç takip sistemimiz var. Bu sayede araçlarımızı anlık olarak takip edebiliyoruz. Öğrenci taşımacılığında her aracımızda hostesimiz var. Böylece hosteslerimiz veli, öğrenci, şirket üçgeninde önemli bir rol üstleniyor, muhatap ve çözüm oluyor.”

KONYA ÜRETKEN BİR ŞEHİR

Sektöre dair değerlendirmelerde bulunan Yalçın, akaryakıt fiyatlarının artmasının maliyet artışına neden olduğunu bu durumun da sektörü etkilediğini söyledi. Ancak yine de şükrettiklerini dile getiren Yalçın, “Nankörlük etmeyelim, pandemi döneminde 18 ay en çok hizmet sektörü etkilendi. O güne bakarak şuan çok iyiyiz. Az kazanıyoruz ama o günlerden sonra şükrediyoruz. Bir de Konya’nın şöyle bir avantajı var; bana göre Türkiye’nin en üretken şehri Konya. İhracat yapan firmalarımız var. Üreten firmalarımız var. Konya’da ihracat yaparak ülkeye döviz girdisi sağlayan firmalarımızda bizim de tuzumuz, biberimiz var. Çünkü oradaki işçileri taşıyoruz, çözüm ortağı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Taşıma sektörünün sonunun olmadığını, yaptıkları işi en iyi ve kaliteli şekilde yapmayı sürdürerek büyümeye de devam edeceklerini kaydeden Yalçın, “Araç sayınızı ne kadar artırırsanız o kadar büyürsünüz. Biz de sürekli büyüme hedefiyle yolumuza devam ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim