Enerji Bir-Sen Mevlana  Şubesi 3 Kasım Cumartesi günü Mevlana Kültür Merkezinde Mevlana Şube 3. Olağan kongresini gerçekleştirdi. 2 listenin ayrıştığı seçimi Harita Yüksek Mühendisi Melike Emeksiz seçildi. Melike Emeksiz bu başarı ile kuruluşundan günümüze kadar Mevlana şube ilk kadın başkanını seçti. Bunun yanı sıra Enerji Bir-sen Türkiye genelinde Şube başkanları arasında Melike Emeksiz, tek kadın şube başkanı olma özelliğini taşıyor. Melike Emeksiz Enerji Bir-sen Mevlana  Şubesinin yeni dönem çalışmalarını Yenigün’e anlattı.

‘YETKİLİ SENDİKAYIZ’ 

Enerji Bir-Sen’in 1995 yılında Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı olarak kurulduğuna dikkat çeken Enerji Bir-Sen Mevlana Şube Başkanı Melike Emkesiz, “Enerji Bir Sen 1995 yılında Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı olarak kurulmuştur. Şubemiz Niğde, Karaman ve Aksaray illeri de bağlıdır. Bünyesinde 9 kurum ve kuruluş vardır. DSİ, TEİAŞ, MTA, Sanayi Teknoloji Müdürlükleri, Şeker Fabrikaları, Türkiye Kömür İşletmeleri, KOSGEP ve TEDAŞ bu kurumlardır. Şubemize bağlı bu kurumlarda toplam 555 üyemiz bulunmaktadır. Bu üyelerimizden 85’i kadındır. Özelleştirmeler sebebi ile sendikamız üye kaybetmektedir. Sendikamız kamu çalışanlarının özlük, kültürel ücret ve haklarının muhafaza edilmesi, geliştirilmesi yönünde çalışmaktadır. Üyelerimizden aldığımız destek le hizmet kolunda yetkili sendikayız. Malum sendikanın terim anlamı; iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular yönünden çıkarlarını korumak, yeni haklar sağlamak ve onları daha da geliştirmek amacıyla aralarında yasalar uyarınca kurdukları birliklerdir. Kuruluşundan bugüne kadar vermiş olduğu, hak ve demokrasi mücadelesiyle, ülkemizde saygın bir yer edinen sendikamızın; kurucularını, bugüne kadar görev yapan genel başkanlarımızı, genel merkez yöneticilerimizi, şube başkan ve yönetim kurulu üyelerimizi, il, ilçe ve işyeri temsilcilerimizi ve bugüne kadar üye olarak bize destek veren tüm arkadaşlarımıza, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Hakkın rahmetine kavuşanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara, sağlıklı ve huzurlu nice mutlu yıllar diliyorum” dedi.

‘HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ’

Enerji Bir-Sen Mevlana Şubesi olarak yeni dönemde üyelerin sorunları ile yakından ilgileneceklerine dikkat çeken Emeksiz, Enerji Bir-Sen Mevlana Şubesi olarak üyelerimizin sorunları ile yakından ilgileneceğiz ve sorunlara çözüm önerileri üretmek, kamu çalışanlarının menfaati için çalışacağız. Hakkın ve haklının yanında laf yerine iş üreteceğiz. Yetkili sendika olarak laf yerine iş üreteceğiz. Yetkili sendika olarak hizmet kolumuzdaki memurlara en iyi şekilde temsil etmek amacındayız. Liyakat ve yeterliliğin ön plana çıkarılması için çalışacağız. Memurların sosyal ve özlük hakları yönünde adaletli bir yapıya kavuşması için ve kurumlar arasındaki ücret eşitliğini sağlamak için çalışacağız. Üyelerimize yalan söylemeden, onları kandırmadan, oyalamadan onlara karşı dürüst olacağız. Üyelerimizin hakkını her ortamda her şartta herkese karşı savunacağız. Her türlü ayrımcılığın karşısındayız. Milli ve manevi değerlere sahip çıkacağız. Kısacası; üyelerimizin sorunlarını dinleyen ve çözüm üreten işini dürüstçe yapan üyelerin seçimden seçime yüzünü gördüğü başkanlardan değil, onların içinde olmak için bu yola şahsım ve ekip arkadaşlarım ile çıkmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

‘ÜYELERİMİZİN SOSYAL YÖNÜNE DE HİTAP EDECEĞİZ’ 

Enerji Bir-Sen Mevlana Şubesi olarak yeni döneme yönelik çalışmalardan da bahseden Emeksiz, “Üyelerimizi sıkıntıya sokacak her türlü düzenlemenin çıkmaması için genel merkezimiz ile birlikte taslak halindeki görüşlere birebir müdahale etmeye çalışacağız. Üyelerimizin yaşantısına olumlu katkısı olacak düzenlemelerin çıkması için var gücümüz ile mücadele edeceğiz. Üyelerimizin gerek bireysel, gerekse kurumsal bazda yaşadıkları sorunların takibi için, kendilerine gerekli hukuki desteği eksiksiz bir şekilde vermeye devam edeceğiz. Bizler, üyelerimizin sorunlarını takip etmede ve sonuçlandırmada gösterdiğimiz çabayı bundan sonrada göstermeye devam edeceğiz.  Sendikamızın çalışmalarını en ücra köşedeki arkadaşlarımıza birlikte anlatmaya çalışarak üye yapmaya devam edeceğiz. Biz yeni yönetim olarak üyelerimizin sosyal yönüne de hitap edeceğiz. Kahvaltılı toplantı, aileleri ile birlikte teknik, turistik gezi ve benzeri etkinlikler ile üyelerimizin kaynaşmalarını sağlamak için etkinlik düzenleyeceğiz. Üyelerinin desteğini alan ve her şart altında üyelerinin desteğini arkasında hisseden yöneticilerin yönettiği sendikamız, her zaman hak ve demokrasi mücadelesinin ön saflarında yer almıştır. Bizler, bu geleneğin bozulmasına izin vermeyecek ve üyelerin söz ve karar sahibi olması ilkesine göre hareket edeceğiz. Gayret bizden, Takdiri Cenabı Allah’tan bekliyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim