Ayvazoğlu Metal, 55 yıllık geçmişi ile büyümeye devam ediyor. Sürekli teknolojiye yatırım yapan Ayvazoğlu metal, Türkiye ve Konya ekonomisine de büyük katkı sunuyor. Üretim ve makine yelpazesini genişlettiklerini ifade eden Ayvazoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Selim Ayvaz, “Temelleri yarım asır öncesinde babam Mahmut Ayvaz tarafından atılan Ayvazoğlu Metal “Türkiye için üretim, yatırım, istihdam” ilkesiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Mengene Caddesi’nde 25 metrekare alanda torna işleri ile çıktığımız üretim yolculuğunda, 1995 yılından itibaren metal işleme sektörüne geçiş yapılmıştır.  2000 yılında kurumsallaşma yolunda ilk adımı atan firmamız, “Ayvazoğlu Metal Makine Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi” ticari unvanını almıştır.2000 yılında şirketimi devir aldım. Şirketimizi abim ve kardeşim ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayvazoğlu Metal’de 6 CNC Makinasi, 1 CNC Plazma makinamız var.  Ayvazoğlu Metal olarak CNC Lazer Kesim CNC Sac Kesim Büküm CNC Plazma ve OXY Kesim de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

‘ÖZ SERMAYEMİZ İLE BÜYÜYORUZ VE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ’

Ayvazoğlu metal, olarak öz sermaye ile büyüdüklerini ve yollarına emin adımlarla devam ettiklerini ifade eden Ayvaz, “8 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.  5 yılda bu yana işletmemizi 24 saat sistemi ile çalıştırıyoruz.  Hedeflerimiz oldukça yüksek ancak son zamanlarda artan maliyetler tüm sanayicileri olduğu gibi bizleri de etkiliyor. Bizler artan maliyetlerimizi karşı tarafa yansıtamıyoruz.  Devletimiz verdiği destekleri tam anlamında sanayicilere verirse Türkiye’nin şu anki ihracat rakamları daha da yükseleceği inancındayım.  Konyalı sanayiciler olarak eleman bulmakta zorluklar çekiyoruz. Bu eleman sıkıntısı için asgari ücretin üçe bölünmesi gerektiğini inanıyorum.  Bu şekilde uygulanacak üç kademeli asgari ücret ödemesi sistemi ile sanayinin eleman sıkıntısının da çözüleceği inancındayım. Nitelikli kişiler nitelik alanlarda değerlendirirse ülkenin katma değeri de daha da yükselecektir” diye konuştu.

‘KONYA SANAYİSİNE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKILMALI’

Konya sanayisinde bulunan esnaflara daha çok sahip çıkılması durumda Konyalı sanayicilerin güzel işlere imza atmaya devam edeceğini ifade eden Ayvaz, “Konya sanayisi son yıllarda ciddi bir atak gösteriyor. Konya sanayisine daha fazla sahip çıkılır ise Türkiye kazanır. Konya sanayisi Türkiye’de eşi ve benzeri olmayan bir sanayi. Konyalı sanayicilere yönelik teşvikler ve yatırımların daha da artırılması gerekir inancındayım. Konya sanayicisine yapılacak güçlü destekler ile Konya sanayicisi güzel işler ortaya çıkarmayı sürdürecektir” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim