Sektördeki sıkıntılara rağmen yatırımlarını sürdüren Ünver İnşaat, 2014 yılından buyana çok sayıda daireyi hakkıyla teslim etti. Mustafa Ünver ve Yasin Ünver kardeşlerin kurduğu Ünver İnşaat, kaliteden ödün vermeden, müşterilerine verdiği güvenle sektörde emin adımlarla yoluna devam ediyor. Ünver İnşaat, bundan sonraki süreçte de proje üretmeyi sürdürecek.

SEKTÖRDE BÜYÜYORLAR

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Ünver İnşaat Sahiplerinden Mustafa Ünver, 2014 yılında buyana sektörde faaliyet yürüttüklerini söyledi. Bugüne kadar farklı projelerin teslimatını yaptıklarını dile getiren Ünver, “Abim Yasin Ünver’le birlikte şirketimizin çıtasını yükseltmek için çalışıyoruz. Kurulduğumuz günden buyana kaliteden taviz vermeden, müşterilerimizi memnun edecek şekilde inşaatlar yaptık. Bundan sonra da bu anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.  

ALTERNATİFLER SUNUYORLAR

Ünver İnşaat’ın müşterilerine alternatifler sunduğuna işaret eden Ünver, şöyle devam etti, “Biz Ünver İnşaat olarak, 20-30 dairelik butik projelerle farklı bölgelerde çalışmalar yürütüyoruz. Bu şekilde müşterilerimize alternatifler sunabiliyor. Böylece müşteri memnuniyetini artırmış oluyoruz. Çünkü müşterilerimize çeşitlilik sunduğunuz zaman, insanlara alternatif sunulunca daha cazip gelebiliyor. Bu anlamda, farklı bölgelerde projelerimiz yükseliyor. Bu tür çalışmalarla da şirketimizi yükseltmeye çalışıyoruz.”

GÜZEL BİR BÖLGEDE ÇALIŞIYORUZ

Kültür ve edebiyatı birarada sunuyor Kültür ve edebiyatı birarada sunuyor

Daha çok Karaman Yolu bölgesinde çalışmalar yürüttüklerini bu bölgeden de memnun olduklarını vurgulayan Ünver, şunları kaydetti, “Bu bölgeye hitap edecek şekilde projeler üretiyoruz. Fiyatlarımızı da bu bölgeye göre şekillendiriyoruz. Orta kesime hitap edecek üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz. İnşaat yaptığımız bölge, bizim için güzel bir bölge. Müşterilerimiz de sağ olsunlar bize teveccüh gösteriyorlar. Tabi herkesin farklı bölgelerde, daha büyük projeler yapma gibi hedefleri olması gerekiyor. Çünkü esnaflık, işadamı olmak bunu gerektiriyor. Fakat şuan biz bölgemizden memnunuz. İstesek farklı bölgelerde inşaat yapabiliriz, şartlarımız bunun için müsait. Ama macera aramak istemiyoruz ve şimdilik bu bölgede çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

İSTEĞE GÖRE MÜSTAKİL PROJELER YAPIYORLAR

Ünver, pandemi süreciyle birlikte insanların daha çok bahçeli evlere yöneldiğini anımsattı. Bu konuda da çalışmalar yaptıklarını belirten Ünver, “Son birkaç yıldır insanlar daha çok bahçeli evlere rağbet gösteriyor. Biz öncesinde de Ünver İnşaat olarak, müstakil, villa tarzında evler yapıyorduk. Şuanda da bu projelerimizi sürdürüyoruz. Müşterilerimizin isteğine göre üretimler yapabiliyoruz. Müşterimize anahtar teslim şeklinde projelerimizi tamamlayıp müşterimize teslim ediyoruz. Bu tarz projelerimizi de devam ettireceğiz” dedi.

GELECEKTEN ÜMİTLİYİZ

Ünver, sektörle ilgili değerlendirmeler de yaptı. İnşaat sektörünün son dönemde ülke genelinde zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Ünver, şunları kaydetti, “Girdi maliyetlerimiz çok arttı. Bu durum bizi olumsuz etkiliyor. Maliyetlerimiz artınca, haliyle daire fiyatları da yükseliyor. Bu da bizim satışlarımızı olumsuz etkiliyor. Bizim kar etmemiz gerekiyor. Kar etmeden daire satmamız mümkün değil. Ama vatandaşlarımızın alım gücü düşünce, satışlarımız da yavaşlıyor. Bu anlamda sektördeki sirkülasyon düşmüş durumda. Tabi biz gelecekten ümitliyiz. İnşallah bu sorunlar giderilir ve bir düzen oturur, sektörümüz eski güzel günlerine kavuşur diye ümit ediyoruz.”

BELEDİYELER ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYOR

Belediyelerin yaptığı çalışmaların kendilerine kolaylık sağladığını dile getiren Ünver, “Müteahhitlerin devlet kurumları içerisinde yakın çalışma içerisinde olduğu kurumlar takdir edersiniz ki belediyelerdir. Belediyelerin imar çalışmalarıyla yapılaşmalar gerçekleşiyor. Bu anlamda belediyelerle yakın bir çalışma içerisindeyiz. Son yıllarda belediyelerimiz bize ön açıcı çalışmalar yapıyor. Sorun çözücü bir çalışma içerisindeler. İşler daha hızlı yürüyor. Bu durum bize olumlu yansıyor. Bu anlayıştan memnunuz” dedi.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Şirket olarak sektörde hedefleri doğrultusunda yola devam edeceklerini kaydeden Ünver, “Ünver İnşaat olarak önemli hedeflerimiz var. Hepimizin amacı büyümektir. Devletimize, milletimize daha faydalı olabilmek için gayret gösteriyoruz. Bu anlamda büyümenin sınırı yoktur. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Piyasa şartlarına göre hareket ederek, sektördeki çalışmalarımızın üstüne koyarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim