Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Kongre Merkezi'nde "Sizin Hikayeniz Kitap" sloganıyla düzenlenen Konya Kitap Günleri, yoğun ilgiyle devam ediyor. 7. gününü geride bırakan Konya Kitap Günleri, 1 milyon kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500 etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerin aradıkları, okumak istedikleri kitapları rahatlıkla bulabildiği Konya Kitap Günleri, 23 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek. Konya Kitap Günleri sadece öğrencilerin değil Konya protokolünün de ilgi odağı oldu. Konya Kitap Günleri’ni ziyaret ederek yayınevleri ve katılımcılarla buluşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Konya Kitap Günleri’nin Türkiye’nin markası haline geldiğine dikkat çektiler.

Milletvekili Yüksel: Barış dilini kullanan kazanacak! Milletvekili Yüksel: Barış dilini kullanan kazanacak!

‘TÜM HEMŞERİLERİMİZİ KONYA KİTAP GÜNLERİNE DAVET EDİYORUM’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Kitap Günleri’nin Türkiye’de bir marka haline geldiğini ifade ederek, “Konya Kitap Günleri’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça yoğun ilgi var. Yazarlar ve yayınevleri Konya Kitap Günleri ile ziyaretçilerle buluşuyor. Bu güzel organizasyon için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle büyük ve güzel organizasyonu gerçekleştirdiği ve Konya’mıza hediye ettiği için teşekkür ediyorum. Konya Kitap Günleri ilk kurulduğu günden bu yana çok yoğun bir şekilde ilgi görüyor. Bu sene de öğrencilerin, vatandaşlarımızın ve akademisyenlerin yoğun ilgisi var. Burada yayınevlerimiz ve yazarlarımız ile buluşuyoruz, konuşuyoruz. Onlar da buradaki ilgiden oldukça memnunlar. Söyleşiler yapılıyor, programlar icra ediliyor. Çok sayıda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılıyor ve çocuklarımız geliyor. Konya Kitap Günleri’ne gelen çocuklarımız, gençlerimiz burada aldıkları kitaplarla yolculuğa çıkıyorlar. Bütün hemşerilerimiz, Konya Kitap Günlerine davet ediyorum” diye konuştu.

‘HEMŞERİLERİMİZİN KİTAPLA BULUŞMASINI SAĞLIYOR’

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da tüm Konyalıları Konya Kitap Günleri’ne davet ederek, “Konya Kitap Günleri vesilesi ile hemşerilerimiz 10 gün boyunca kitapla buluşuyor. Konya Kitap Günleri’ne öğrencilerimizin ilgisi oldukça yoğun. Konya Kitap Günleri’ni gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Konya Kitap Günleri’ne gelmeyen hemşerilerimizi ve gençlerimizi burayı görmeye davet ediyorum. Burası oldukça cıvıl cıvıl. Türkiye’nin her yerinden kitapevleri yayınlarını sergiliyorlar. Kitapseverleri buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KONYA KİTAP GÜNLERİ KONYA’YA GÜZELLİK KATIYOR’

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş Konya Kitap Günleri’nin şehre güzellik kattığına dikkat çekerek, şunları kaydetti, “Konya Kitap Günleri oldukça güzel. Konya Kitap Günleri’ne durgun ve sakin gelmiştim ama bu ortamı gördüğümde oldukça heyecanlandım. Kitap Fuarları, fuarlar içerisinde en güzel, kaliteli verimli geçenleri. Konya Kitap Günleri’nde 7’den 70’e herkesi görmek mümkün. Konya Kitap Günleri Türkiye’nin en büyük kitap günlerinden bir tanesi. Konya Kitap Günleri’ne çevre illerden de ciddi misafirler geldiğini biliyoruz ve görüyoruz. Şehrim ve şehrimin insanı ile gurur duyuyorum. Bu şehir kitap okur. Bu şehir hem okur hem de okutturur. Konya Kitap Günleri Konya’ya çok güzellik katıyor. Tüm hemşerilerimizi Pazar akşamına kadar devam edecek olan Konya Kitap Günleri’ne davet ediyorum.”

‘YAZARLAR VE OKUYUCULAR ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR’

Yazar Hüzeyme Yeşim Koçak, Konya Kitap Günleri’nin yazarlar ve okuyucular arasında köprü vazifesi gördüğüne dikkat çekerek, “Bu tür organizasyonlar biz yazarların da yeni eserler yazmasına teşvik ediyor. Şahsımın yayınlanmış 19 adet yayınlanmış kitabın var. İnşallah 20.ci kitabım da en kısa zamanda okuyucular ile buluşacak. Bu tür organizasyonların sık sık olmasını istiyoruz. Bu tür organizasyonlar okur yazar etkileşimine de katkı sağlıyor. Konya’da kültürel güzel programlar icra ediliyor” diye konuştu. Konya Kitap Günleri’nde yayınevi standında kitapları okurlar buluşturan Ahmet Sarıarslan Konya Kitap Günleri’nin Konya için büyük bir sosyal ve kültürel etkinlik olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Eğitimci-Yazar Ahmet Topçu da Konya Kitap Günleri’ne öğrencileri ile birlikte geldiğini belirterek bu tarz etkinliklerin geleceğin teminatı gençlerin kitap okuması adına önemli olduğunu belirtti. Yazar Ahmet Melih Karauğuz da Konya Kitap Günleri’nin her geçen yıl üzerine koyduğunu belirtti. Karauğuz, “Konya Kitap Günleri ile Konyalıların kitaplara değer verdiğini ve kitap okuma konusunda hassas olduklarını bu organizasyon ile görüyoruz. Konya Kitap Günleri güzel bir iş olmuş. Emeği geçenlerin eline sağlık” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim