Sosyal belediyecilik anlayışında önde gelen ilçelerden olan Karatay Belediyesi, 2022 yılında da ilçe vatandaşlarına desteği sürdürdü. Yıl boyunca sosyal hizmetler alanında aşevi faaliyetlerinden nakdi yardıma, gıda yardımından ‘Sosyal Kart’ uygulamasına birçok projeyle ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Karatay Belediyesi, 2022 yılı boyunca ilçede yaklaşık 10 bin vatandaşa ulaşarak toplamda 22 milyon TL’lik sosyal destek sağlarken gerçekleştirdiği çalışmalarla ‘Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’ alıyor.

VERİMLİ VE KALİTELİ HİZMET

İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren Karatay Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarla Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’nden ‘TS ISO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi’ almaya hak kazandı. Yüksek performanslı, daha verimli ve kaliteli hizmet verme anlayışıyla hareket eden Karatay Belediyesi, yaptığı hizmetlerde talep, öneri ve şikâyetlerin daha disiplinli bir şekilde değerlendirilerek hizmet kalitesine yansıtılması ile ilgili kuralların uygulanması noktasında uyguladığı sistemi ile birlikte belediyecilikte örnek ilçelerden biri oluyor.

EĞİTİMDE DESTEK KARATAY’DAN

Eğitime yönelik fiziki yatırımlarının yanı sıra birçok projeyle eğitimde önemli katkı sunan Karatay Belediyesi, bu kapsamda ilçedeki tüm okullara destekte bulunuyor. ‘Eğitime 35 Bin Kitap Desteği’ Projesi’nin yanında 2019’dan beri okullara ve eğitim çağındaki çocuklara 415 bin 154 adet kitap ve dergi desteği sağlayan Karatay Belediyesi, 35 bin kitabı daha öğrencilerle buluşturarak toplamda 450 bin kitap desteği sağladı. Çeşitli faaliyetlerle gençlik faaliyetlerine devam eden Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, çocukların sosyalleşmesi, aileleri ve arkadaşlarıyla daha fazla kaynaşabilmesi amacıyla Anne-Kız Kampı düzenledi. Ayrıca gençlerin gelişimine katkı sunmak amacıyla RoboKaratay ve Santranç turnuvaları gibi pek çok yararlı faaliyet öğrencilerle buluştu. Ayrıca geleceğin bilinçli sürücüleri ve yayalarını yetiştirmek adına adım atan Karatay Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında ilçe genelindeki 59 okuldan ilkokul 4’üncü sınıf 6 bin 800 öğrenciye Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda trafik kurallarını hem uygulamalı ve hem teorik olarak öğretiyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ADIMLAR ATILDI

İlçe genelinde atık oluşumunun engellenmesi veya en aza indirilebilmesi adına, atığın kaynağında ayrı toplanıp üretime veya ekonomiye geri kazanımının sağlanmasını kapsayan ‘Sıfır Atık’ konusunda önemli projeler yürütüyor. Özellikle son yıllardaki gayretiyle bu konuda Türkiye’nin öncü belediyelerinden birisi olan Karatay Belediyesi, yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları ve toplanan atıklarla 30 bin ağacın kesilmesinin önüne geçilirken 10 milyon kilowattın üzerinde enerji tasarrufu sağlandı. Pandemi ile birlikte daha da önem kazanan enerji konusunda da adımlar atan Karatay, 2022 yılında yenilenebilir ve yeşil enerji ile Sıfır Atık bağlamında tüm hizmet binaları ve tesislerinde kullandığı enerjiyi daha verimli kullanmayı amaçlayan bir sözleşmeyi Mevlâna Kalkınma Ajansı ile imzaladı.

2022 YILINDA 22 MİLYON TL SOSYAL DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket eden Karatay Belediyesi, bu yıl da ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etti. Yıl boyunca sosyal hizmetler alanına giren aşevi faaliyetlerinden nakdi yardıma, Karatay Şefkat Evleri’nden gıda yardımına, Asker Ailesi Maaşı’ndan ‘Sosyal Kart’ uygulamasına, ‘Hoşgeldin Bebek’ ve daha birçok projeyle ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Karatay Belediyesi, 2022 yılı boyunca ilçede yaklaşık 10 bin vatandaşa ulaşarak toplamda 22 milyon TL’lik sosyal destek sağladı.

SOSYAL TESİS AÇILIŞLARI TÜM YIL SÜRDÜ

Karatay Belediyesi, ilçe vatandaşlarının sosyal ve spor faaliyetlerinin devamlılığı için bu yıl da tesis açılışlarına devam etti. Bu kapsamda yatırım bedeliyle yapımı tamamlanan Saracoğlu Trap-Skeet Atış Poligonu Sosyal Tesisi, Karatay Tatlicak Tesisleri yeni hizmet binası, Yavşankuyu Sosyal Tesisi, çerisinde meslek edindirme kursları, özel derslikler, atölyeler, aktivite odaları ile etüt merkezleri bulunan Akabe Sosyal Tesisi, Orta Konak Sosyal Tesisi, Zincirli Sosyal Tesisi ve daha birçok tesisin açılışını gerçekleştirirken sağlık ve diğer alanlarda da yatırımlarına devam etti.

İBRAHİM HAKKI BÜYÜKHARBUT

Editör: TE Bilişim