İstanbul Beyoğlu’nda yaşanan terör saldırısına ilişkin siyasi partilerin Konya il başkanları değerlendirme bulunurken terörü lanetlediler. İstanbul’un en kalabalık caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nde pazar günü patlama meydana gelmiş, altı kişi hayatını kaybederken, 81 vatandaşımız da yaralanmıştı.

‘TÜRKİYE, SINIR ÖTESİ MÜCADELESİNDE HAKLIDIR’

Konuyla ilgili görüşlerini yansıtan Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Öncelikle bu hain saldırıda hayatını kaybeden içinde genç bir yavrunun da bulunduğu masum kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir tatil gününde insanların dolaşmak için çıktıkları yolda ailelerini yasa, aziz milletimizi büyük bir acıya boğdukları bir sürece evriliyor ki bunlara hiçbirinin hakkı yok. Bu tür olayları yapanları lanetliyorum. Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet; tüm yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Hak, bütün insanlığı bu tür saldırılardan korusun.” ifadelerini kullandı. Olayın failinin ülke dışından geldiğini belirten Angı, devletin sınır ötesi mücadelesinin de haklı olduğunu vurguladı. Angı, “Ülkelerdeki gruplar, özellikle devlet otoritesinin ortadan kalktığı dönemlerde, ki bu teröristin de sınır ötesinden geldiği ilk belirlemelerde ortaya çıktı, Türkiye’nin etrafındaki bu yapılara karşı sınır ötesi mücadelesinin haklı olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye, ülke içeride yapması gerekenleri yaptığı gibi, dışarıdan gelecek tehditlere karşı da tedbirlerini almak durumunda.” dedi.

 ‘DÜNYA BARIŞINI TEHDİT EDENLERE KARŞI BİRLİK OLUNMALI’

Angı, bu olayla birlikte ülkelerin teröre karşı birlik olmasının öneminin bir kez daha görüldüğünün altını çizerek “40 yıldır PKK ile mücadele eden ülkemiz, sonuna doğru yaklaştığı bir dönemde maalesef sınır ötesinde birtakım güçlerin de desteklediği terör gruplarının ülkenin huzurunu bozmak ve gündemi farklı yere taşıma adına bu canice işleri yapabilmektedirler. Emniyet teşkilatımız faili yakalamış durumda. Bu, şebekenin bağlantılarının tamamını çözmek adına önemliydi. Yıllardır Türkiye olarak teröre karşı ülkelerin ortak mücadelelerinin önemli olduğunu savunduk. Terör örgütleri olduğu sürece ne zaman, nerede, kimleri kullanacağını kestirmek çok zor. Dünya barışını tehdit eden bu terör hadiselerine karşı tüm dünyanın birlikte mücadele etmesi gerektiğini her daim söylendiği gibi, bugün bir kez daha görülüyor.” diye konuştu.

‘DEVLETİMİZ BU İŞİN TAKİPÇİSİDİR’

Terör olayıyla ilgili, Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan ise “Olayın olduğu günden beri üzgünüz. Öncelikle vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifalar diliyorum. Ülkemizde seçim öncesi bu tür bir olayın olması, huzurumuzun bozulması bizleri üzdü. Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin, birliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi bölemeyecekler. Devletimiz, bu işin takipçisidir; inşallah olayın arka planındaki failleri de meydana çıkarılacaktır.” şeklinde konuştu.

‘KİMSE BU ÜLKENİN YURTTAŞLARINI TERÖR EYLEMLERİYLE YILDIRAMAZ’

Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl Başkanı Barış Bektaş ta “Türk milleti, böyle hain saldırılarla dize getirilecek bir millet değildir. Bunun da üstesinden tez zamanda geleceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, temelleri sağlam atılmış bir devlettir. Kimse Türk milletine böyle hain saldırılarla yön veremez; kimse bu ülkenin yurttaşlarını terör eylemleriyle yıldıramaz; birbirine düşüremez; ayrılık ve umutsuzluk yaratamaz. Millet olarak her sıkıntıda olduğu gibi, bu sıkıntının da üstesinden geleceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

Teknoloji, cihazları  ortadan kaldırıyor! Teknoloji, cihazları ortadan kaldırıyor!

‘HAİN SALDIRIYI KINIYORUZ’

İYİ Parti Konya İl Başkanı Mazhar Peker de hain saldırıyı kınadıklarını söyleyerek, "Pazar günü İstiklal caddesinde hain terör örgütleri tarafından tertiplenen bombalı saldırıda hayatını kayıp eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletce üzgünüz, hain terör saldırılarını ve tüm terör örgütlerini kınıyorum. Olay daha yeni araştırmalar devam ediyor ama ilk gelen açıklamalara göre PKK-PYD terör örgütünün ismi geçiyor. Eli kanlı teröristler yıllardır, bu tarz hain saldırılarla gündemde kalmaya çabalıyor, fakat bilmiyorlar ki biz bir ölür bin diriliriz. Bu tip olaylarla millet olarak birlikteliğimiz daha da kenetlenir. Bu hain terör örgütüne destek veren gerek ülke içi gerekse ülke dışı unsurlara da kinimiz her dem bakidir. Allah'a iman eden bir milletin fertleri olarak, sabırla bekleyeceğiz, devletimiz milletimizden aldığı güçle gerekeni yapacaktır. Ben bir kez daha hain saldırıda hayatını kayıp eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

‘OLAYA GENİŞ ÇERÇEVEDE BAKMAK GEREK’

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, bu tür olaylara geniş çerçevede bakılması gerektiğini vurgulayarak, “Biz olaya biraz daha geniş bakmak gerektiğini düşünüyoruz. Neticede dünya ve coğrafyamız üzerinde planları olan birtakım devletler var. Bunları da bu işin beraberinde düşünmek durumundayız. Hepimiz bu meseleden epeyce yorulduk, bununla ilgili kesin bir çözüm bulunması gerek. Bu işi çözerken de işin çıkış kaynağına bakarak çözüm yolu aramak gerek; meselenin küçük bir şeye takılı kalmasına üzülüyorum. Mesele bir saksıya bağlanacak kadar küçültülüp basitleştirilmemeli. Meselemiz saksı değil; ülkemiz üzerinde daha büyük planları olan devletlerin terörü kışkırtmasıyla meydana gelen hadiselerdir. Bunlarla alakalı bizlerde politikalarımızı ve atacağımız adımları tekrar değerlendirmek zorundayız. Bu tür olayların hala devam ediyor olması, düşündürücü. Bazı şeylerin yanlış yerde aranmasından kaynaklı netice alınamıyor, bitirilebilir ve buna bir çözüm bulmamız gerekiyor’’ görüşlerine yer verdi.Saydam, “Türkiye olarak uzun bir süredir sınır içinde ve dışında terör hadiseleriyle savaşıyoruz; şehitler veriyoruz. Terör, manevi olarak yıpratan ve maddi olarak ülkemize ciddi manada kayıplar verdiren bir husus. Biz, bu tür olaylara her türlü destek verenleri lanetliyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün milletimize geçmiş olsun. İnşallah bu son olur.” dedi.  

‘ÖNEMLİ OLAN BİRLİK OLMAKTIR’

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “Bu saldırı; ülkemizin birliğine, bütünlüğüne yapılan bir saldırıdır. Maalesef uluslararası ve iç terör, milletimizde korku ve yılgınlık oluşturmak için boş durmuyor. Ancak biz millet olarak beraberliğimizi koruduğumuz sürece bu saldırılar bizlere zarar veremez inancındayız; yeter ki biz millet olarak bu birlik ve bütünlüğü koruyalım. Terör üzerinden siyaset yapılmaz, bütün siyasi partiler için önemli olan birlik olmaktır. Biz Gelecek Partisi olarak bu şekilde birliğimizin korunması gerektiğine inanıyoruz. Devlet tabi ki gerekli araştırmaları yapacak ve hukuk çerçevesinde de bunun hesabının sorulacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu. 

‘TERÖR, BU ÜLKENİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ’

Demokrasi ve Atılım Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, “İstanbul gibi ülkenin ve dünyanın gözbebeği bir şehirde olan elim ve son derece üzücü bir hadise yaşadık. İnternetteki bant daraltılması, bilgi kirliliği oluşmaması adına yapılsa da ne olup bittiğine dair sağlıklı bilgi alınmasını da engelledi. Bizim de sosyal mecralardan son aldığımız bilgilere göre 6 can kaybımız ve yaralılarımız var. Umarım tüm yaralılarımız sağ salim taburcu edilirler. Terör, bu ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi ve üzerinden siyaset yapılacak bir şey değil. Millet olarak birlikteliğimizi zaten gösterdik; siyasi olarak da iktidarıyla muhalefetiyle ancak hep birlikte kenetlenerek üstesinden gelebiliriz. En kısa sürede inşallah durum aydınlanır ve bu işin sorumlularından hesap sorulur. Milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu.

‘TERÖRLE ANLAŞILMAZ; MÜCADELE EDİLİR’

Parti olarak hiçbir zaman terör örgütleriyle masaya oturma gibi bir görüşleri olmadığını dile getiren Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanı Osman Seçgin, “Terörle anlaşılmaz; mücadele edilir. Biz her zaman bu kanaatte olduk.” dedi. Terörle mücadelenin yalnızca teröristle mücadele olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Seçgin, “Parti olarak sadece teröristle değil; teröre finansal, lojistik ya da siyasi destek veren herkesin hesap vermesi gerektiğine inanıyoruz. BBP Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olduğu gün, bunlarla ilgili mücadeleyi en sert şekilde yapacaktır.” açıklamalarına yer verdi. İki suça idam getirilmesini gerektiğine işaret eden Seçgin, “Parti olarak 2 suçla ilgili Türkiye’de idam geri getirilmesi kanaatindeyiz. Biri terör, diğeri küçük çocukları kaçırıp taciz eden, ölümüne neden olanlarla ilgiliydi. Bu meselenin tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yakalanan teröristi artık Türk milleti beslemesin.” ifadelerini kullandı. Seçgin, “Burada masum olarak vefat edenlerin şehit olduğuna inanıyorum ve Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır; yaralılarımıza şifa diliyorum, İnşallah devlet olarak bunun gereği yapılacaktır. Terörün çirkin yüzünü millet olarak bir kez daha gördük. Bu noktada iktidarın mücadelesine hep birlikte destek vermemiz lazım. İktidar bu noktada gereğini yapmazsa da millet olarak uyarmamız lazım.” dedi.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim