Değirmen sektöründe 30 yılı aşan tecrübesiyle önemli bir marka haline gelen Genç Değirmen, kaliteyi müşterisiyle buluşturuyor. 14 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 30 bin metrekare üretim alanı, deneyimli kadrosuyla un ve irmik üretim tesisleri konusunda çözümler sunan Genç Değirmen, dünya çapındaki bayi ağı sayesinde emeğin mucizesini 72 ülkeye taşıyor. Üretiminin yaklaşık yüzde 95’ini ihraç eden Genç Değirmen, dünya pazarındaki bu potansiyelini artırma hedefiyle yoluna devam ediyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Genç Değirmen Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Mert Selek, “Hedefimiz tüm dünyaya Genç Değirmen’in kalitesini göstermek” dedi.

TEKNOLOJİ ÜST DÜZEYDE

Genç Değirmen’in kurulduğu günden buyana kendini yenileyerek yoluna devam ettiğini dile getiren Genç Değirmen Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Mert Selek, gelişen dünyaya ayak uydurmak gerektiğinin altını çizdi. Bu konuda genç Değirmen’in kendini gösterdiğini ve sektör içerisinde farkını ortaya koyduğunu belirten Selek, “Firmamız, CAD-CAM destekli CNC tezgâhlarıyla zenginleştirdiği makine parkuru ve ileri teknoloji üretim standartlarına duyarlı yaklaşımıyla hatasız üretim sağlamaktadır. Fabrikamızda teknoloji; makinelerin hızlı ve problemsiz olarak boyanmasını sağlayan boya ünitelerinden, ahşap parçaların üretiminin gerçekleştirildiği ahşap üretim atölyesine ve yedek parça tedariği için oluşturulmuş modern malzeme depolarına kadar üretimin her alanında etkin bir şekilde kullanılmaktadır” dedi.

SEKTÖRE DEĞER KATIYORUZ

Genç Değirmen’in sektördeki gücünü ortaya koymak için büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Selek, şöyle devam etti, “Genç Değirmen’in deneyimi, tasarımdan montaja kadar üretimin her aşamasında etkili çözümler sunan bir güç haline getiriyor. Üstlendiği 360’den fazla projeyi hatasız ve zamanında teslim etmenin gururu ile AR-GE departmanı yeni projeler üretmeye devam etmektedir. Benimsediğimiz toplam kalite felsefesi ile çalışanlarımızla birlikte hep daha iyisini hedefliyoruz. Makinelerimizin tam performans sunması için üretim kalitesine ek olarak satış sonrası destek gücümüzü de ekliyoruz. Genç Değirmen, sektöre değer katan bir güç-lider olma yolunda ilerliyor. Genç Değirmen, dünya pazarında payını arttırmak adına belirli hedefler ve stratejilerle yoluna devam ediyor, sektörün geleceğine güç katıyor.”

KONYA’DA LİDER

Değirmen sektöründe Konya’nın öne çıktığını, Genç Değirmen’in de Konya’da önemli bir yerde olduğunu söyleyen Selek, “Genç Değirmen sektörde lider diyebileceğimiz bir durumda. Konya’da lider bir firmayız. Genç Değirmen müşteri odaklı çalışan bir firma. Kaliteyi ön planda tutuyoruz. Müşterimizin memnuniyeti bizim için her şeyden önemli. Bu anlamda Genç Değirmen, müşterimizin istekleri doğrultusunda üretim yapıyor. Bu da bizi farklı kılıyor” şeklinde konuştu.

72 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ

Genç Değirmen’in ihracat odaklı bir firma olduğunu, bu anlamda büyük başarılar elde ettiğini belirten Selek, “Genç Değirmen ihracat yapan bir firma. 72 ülkeye ihracat yapan bir firmayız. Ağırlıklı olarak Türki cumhuriyetleri ve Afrika pazarına çalışıyoruz. Yeni yeni Libya pazarına açıldık. Avrupa’ya da malzeme gönderiyoruz. Ama ağırlıklı olarak Türki Cumhuriyetleri ve Afrika pazarına çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEF TÜM DÜNYA

İhracat potansiyelini artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Selek, şunları kaydetti, “Hedefimizde tüm dünyaya mal göndermek var. Ama bu hedef bizi zorluyor. Çünkü kalitesiz malzeme üreten birçok firma var. Bu durum bizi dünya pazarında olumsuz etkiliyor. Avrupa’da özellikle Türk malının kalitesiz olduğu düşünülüyor. İmajımız çok iyi değil genel olarak. Bu olumsuzluğu kırmaya çalışıyoruz. Biz Genç Değirmen olarak Avrupa standartlarında, dünya standartlarında iş yapıyoruz. Bunu bilen bizden ürün alıyor ama olumsuz algıyı kırmamız gerekiyor. Aslında bundan 20 yıl önce Türki Cumhuriyetleri’nde de böyle bir olumsuz algı varmış. Ancak orada bu algıyı yıkmışız. Avrupa’da da bu algıyı yıkmamız gerekiyor.”

ÖNEMLİ BİR KAPASİTEYE SAHİP

Genç Değirmen’in üretimde önemli bir kapasiteye sahip olduğuna dikkat çeken Selek, “3 ayda günlük 350 ton buğday kıracak bir fabrikayı hazır ederiz. Biz burada hem üretimi yaparız hem de gidip kurulumunu yaparız. Aynı zamanda müşterimiz isterse anahtar teslim fabrika teslimi de yaparız” dedi.  

ENTEGRE BİR TESİS

Üretim alanlarının altyapısından da bahseden Selek, “14 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 30 bin metrekarelik üretim alanımız var. Biz burada bütün parçaları üretebiliyoruz. Entegre bir tesisimiz var. Sandığına kadar kendimiz üretiriz” diye konuştu. Yaklaşık 150 kişiye istihdam sağladıklarının bilgisini paylaşan Selek, “Fabrikamızda 124 çalışanımız var. Bunun dışında montaj elemanları, diğer ülkelerdeki ofis çalışanları ile birlikte yaklaşık 150 çalışanımız var. Kazakistan’da, Özbekistan’da, Ukrayna’da, Azerbaycan’da, Kenya’da ofislerimiz var. Onlar direk bize bağlı ve bizim için çalışıyorlar. Sırbistan’da da iş ortağımız var” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM HAKKI BÜYÜKHARBUT 

Editör: TE Bilişim