Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) şehre kazandırmış olduğu Konya Millet Bahçesi, açılışa gün sayıyor. Eski Stadyum alanına inşa edilen ve arsa tahsisini Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı, Konya Millet Bahçesi, içerdiği alanlarla dikkat çekerken, açılışı gerçekleşmeden vatandaşların şimdiden beğenisini topluyor. Bahçedeki alanlar hakkında bilgi veren yüklenici firma Peyzaj Mimarı Burcu Ünlü, özellikle merkezde yer alması sebebiyle bahçenin insanlara alternatif bir yeşil alan sunulacağını belirtirken her yaştan insanın faaliyet yapabileceğini alanların da olduğunu vurguladı.

GERİ SAYIM BAŞLADI!

Bahçenin insanların çimlerde dinlenirken parklarda da çocuklara oyun imkânı sunduğunu söyleyen Ünlü, “Mangal gibi değil; daha çok insanların dinlenmek için kullanacağı merkeze yakışır bir alan olacak. Çocuk parkı giriş kısmında olduğu için şimdiden çocuklar tarafından rağbet görmeye başladı. 2 adet açık satranç alanı var, burası da kullanılmaya başlandı.” dedi. Ünlü, bahçedeki alanlar hakkında, “Toplam 81 bin metrekareden fazla alana sahip proje alanımızda kıraathane, açık otopark, Türk- İslam Bahçesi, yürüme yolu, çocuk oyun ve satranç grubu, tenis kortu ve basketbol sahası, restoran ve gölet, kaskatlı havuz ve çim alanıyla hizmet verecek. İnşallah en kısa sürede açılışını bekliyoruz.” dedi.

‘KÜRE ŞEKLİNDEKİ KÜTÜPHANE DİKKAT ÇEKİYOR’

Dikkat çeken binalardan birinin de kütüphane olduğunu belirten Ünlü, “Küre şeklinde ve camekan olarak yapılan kütüphane de insanlar tarafından dikkat çekiyor. Kütüphane ve yanında olan kıraathane birbiriyle bağlantılı olacak. Kıraathanenin içerisinde kitaplıklar ve masa sandalye ile öğrencilerin dinlenebilecekleri bir alan oluşturuluyor. Ayrıca kafe tarzında mutfağı da olacak.” ifadelerini kullandı. Millet Bahçesi’nin yanında bulunan Stad sokağın genişletilerek trafiğe kazandırılması ve otopark olarak kullanılması da vatandaşlar tarafından memnuniyet sebebi oldu.

OSMANLI KAHVESİ DE OLACAK

Bahçede bulunan alanların içeriği hakkında bilgi veren Proje mükellefi firma yetkililerinden Büşra Öztürk ise “Proje tamamlandığı zaman 390 metrekarelik kıraathane ve 300 metrekarelik yaklaşık 100 kişilik butik bir kütüphane ile hizmete açılmış olacak. Biyolojik gölet manzarası bulunan Seyir Köşkü, ahşap 150 metrekarelik alanıyla Osmanlı kahvesi görünümünde olacak ve sedirli oturma alanıyla insanların hizmetine sunulacak.” şeklinde konuştu.

OSMANLI MİMARİSİNE ATIF

Bahçede bulunan Kaskatlı havuzun, İstanbul’da bulunan Sadabat Parkı’ndaki mermerlerin birebir aynı ölçülerde yapıldığına dikkat çeken Öztürk, bahçede bulunan yapıların Osmanlı mimarisinden esinlenildiğine dikkat çekti. Öztürk, “Osmanlı dönemi eseri olan ve bahçesinde kaskatlar bulunduran Sadabat Parkı’nın mermerlerine ulaşılmış ve biz de birebir ölçülerini alarak mermerden Kaskatlı havuz inşa ettik.” dedi. Bahçenin bir kısmına da ‘Türk- İslam Bahçesi’ adı verilerek ağaç, cami ve Osmanlı mimarisini insanlarla buluşturan bahçe, bu yönüyle de beğeni topluyor.

BAŞKAN ALTAY’DAN TEŞEKKÜR

Millet bahçelerinin şehre nefes aldıracak yeni yaşam alanları olarak atılmış imzalardan biri olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Millet Bahçemiz de Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden biri olacak. Artık Konyalı hemşehrilerimizle buluşmak için gün sayıyor. Bu vizyonu ülkemize ve şehrimize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 ‘MERKEZİN İHTİYACINI KARŞILIYOR’

Yeşil alan ve göletiyle insanlara doğal bir yürüyüş yolu imkânı sunan Millet Bahçesi’nde suyun olmasıyla birlikte kuşların da uğrak mekânı oluyor. Doğal görüntüsüyle beğenileri toplayan Millet Bahçesi hakkında görüş bildiren mahalle sakinlerinden Seyhan Tokay, “Aslında bir doğal alan oluşturulmaya çalışılmış. İnsanların faydalanabileceği, huzur verici bir yer olmuş. Yürüyüş yolunun uzun ve ortamın böylesi ferah olması beni memnun etti. Meram’a gitmeye gerek kalmadan, merkezde oluşturulmuş başarılı bir alan. İnsanların oturup çayını içebileceği doğal bir ortam hâkim ve merkezin ihtiyacını karşılıyor. Binalar tamamlandığında inşallah onları da detaylı olarak inceleyeceğiz. Konyalı değilim ama hakikaten bu konuda Büyükşehir Belediyesini kutluyorum, hakkını veriyor. Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey’e bu konuda teşekkür ediyorum.” dedi.

TEŞREKKÜRLER BÜYÜKŞEHİR’E

4 çocuk annesi Samiye Harmancı da Konya Millet Bahçesi hakkında görüşlerini dile getirdi. Harmancı, “En küçük çocuğum 9 yaşında. Okuldan çıktıktan sonra merak ettiğimiz için dolaşmaya çıktık ve gerçekten çok beğendik. Emeği geçen Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey ve yakından ilgilenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ediyoruz. Trafiğin olmadığı hem de merkezde olan bir yürüyüş yoluna sahip olduk, ilerleyen günlerde yürümeyi düşünüyorum. Görünüş olarak Konya’ya yakışır güzellikte bir bahçe olmuş. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.” dedi.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim