Halı yıkama makinesi üretimiyle Konya’nın dikkat çeken markaları arasında yer alan Sumak Makine, Clean Eurasia Expo/Avrasya Temizlik ve Bakım Fuarı’nda büyük ilgi gördü.

Konya’nın önemli markalarından Sumak Grup, güçlü üretim altyapısı ve köklü geçmişiyle başarılı faaliyetlerini sürdürüyor. Sumak Grup bünyesindeki Sumak Makine, ürettiği halı yıkama makinesiyle dikkat çeken bir başarı hikayesi yazıyor. Kaliteli ve kullanışlı halı yıkama makinesi üretimiyle, 1-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Clean Eurasia Expo / Avrasya Temizlik ve Bakım Fuarı’ndaki yerini alan Sumak Makine, fuara gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sumak Grup Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Sumak, “Şehrimize ve ülkemize katkı sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

ÜLKEMİZ İÇİN ÜRETİYORUZ

Sumak Grup’un yaptığı üretimlerle Konya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalıştığını dile getiren Sumak Grup Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Sumak, bu doğrultuda Clean Eurasia Expo / Avrasya Temizlik ve Bakım Fuarı’ndaki yerlerini aldıklarını söyledi. Pazar yelpazesini daha da geliştirmek için ulusal ve uluslararası fuarları önemsediklerini, bu anlamda fuarlara katılım sağladıklarını dile getiren Sumak, “Sumak Grup olarak ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine, istihdamına katkı sağlamak amacıyla üretim yapıyoruz. Sürekli kendimizi geliştiriyor, üretim çeşitliliğini artırmak için Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sumak Makine bünyesindeki halı yıkama makinemizle kısa zamanda iyi bir noktaya geldik. Ortaya koyduğumuz başarıyı daha da yukarı çıkarmak adına çalışıyoruz. Bu anlamda katıldığımız fuardan oldukça mutluyuz. Gelen ziyaretçilerin makinemize olan ilgisi bizi mutlu ediyor. İnşallah bu açılımın meyvesini, ihracat potansiyelimizi artırarak alacağız” dedi.

YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

Sumak Grup’un Tevfik Sumak tarafından,1985 yılında kurulduğunu belirten Sumak, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde, 10 bin metrekarelik alanda faaliyete başladıklarını söyledi. Sektörde 35 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduklarını dile getiren Sumak, pazarın ihtiyaçlarına göre kendilerini geliştirdiklerinin altını çizdi.

Başta Amerika, Cezayir, Özbekistan, Fransa, Hindistan, Polonya olmak üzere birçok ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Sumak, şöyle devam etti, “Otomatik halı yıkama makinesi, hav alma ve paketleme, sıkma, çırpma, meç makineleri ile üretim ağını yeni teknolojiler ile birleştirerek hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Güçlü Ar-Ge ekibimiz ile, her geçen gün yeni modeller tasarlayarak, kalitemizi her zaman bir adım ileriye taşımayı ilke edindik. Sumak Makine, geçmişte olduğu gibi gelecekte de yenilikçi, rekabetçi ve yaratıcı çözümler sunan yaklaşımını, içinde bulunduğu topluma karşı duyduğu sosyal sorumluluk anlayışı ile devam ettirecektir.”

İBRAHİM BÜYÜKHARBUT

Editör: TE Bilişim