Milli Hassasiyet ve Toplumsal  Bilinç sloganı ile yaptığı çalışmalarla tanınan Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı  Devriş Ahmet Şahin gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak ile dernek çalışmaları hakkında sohbet eden Başkan Şahin,Gönül Gözü Derneği'nin 7 Ocak 2011 tarihinde kurulduğunu ve kuruluşundan bu güne geçen 7 yılı aşkın süre zarfında başta engelliler olmak üzere sosyal ve kültürel alanda çeşitli faaliyetler yürüttüklerini ve yapılan tüm bu faaliyetlerde engelliler, kimsesiz çocuklar, şehit aileleri ve gazileri unutmadıklarını dile getirerek sadece belirli günler ve haftalar takviminde değil her daim farkındalık oluşturan  programlara ve etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.

BİR ENGEL DE SEN KALDIR KAMPANYASI

Başkan Şahin, yaptıkları çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, Gönül Gözü Derneği olarak kuruldukları günden itibaren başta Konya merkez olmak üzere Çeltik, Yunak, Tuzlukçu, Akşehir, Ilgın, Seydişehir, Ereğli, Derbent, Çumra ve Karaman Ermenek ilçelerinde ihtiyaç sahibi kişilere 600'e yakın akülü ve tekerlekli sandalye hediye ettiklerini ifade ederek kampanyalarının halen devam ettiğini söyledi.

ENGELLİ HAKLARI VE ENGELLİ SORUNLARI

Dernek olarak ihtiyaç sahibi engellilere yapılan çeşitli ortez ve protez yardımlarının yanısıra engellilerin bürokratik alanda yaşadığı sorunların ve engelli haklarının da takipçisi olduklarını belirten Başkan Şahin gerek yerelde gerekse ulusal alanda engellilerin yaşamış oldukları sorunları çözmek adına sürekli çaba sarfettiklerini söyledi. Şahin, ihtiyaç sahibi engellilere verilen 2022  maaşı ve yine ağır engelli bireylerin bakıcılarına verilen 2828 sayılı evde bakım maaşı başta olmak üzere engellilerin sorun yaşadığı her konuda  basın açıklaması düzenlediklerini, sorunların çözülmesi adına  gerekli yerlere kurumsal olarak  sıkıntıları ilettiklerini aktardı. 

GÖNÜL GÖZÜ DERNEĞİ ŞUBELEŞİYOR

7 Ocak 2011 tarihinde kurulan Gönül Gözü Derneği'nin geçtiğimiz Haziran ayı itibari ile ilk şubesini Akşehir ilçesine açarak şubeleşme startını  verdiğini dile getiren Şahin, önümüzdeki günlerde Konya'nın Ereğli ve Seydişehir İlçesinde de dernek şubelerinin faaliyete başlayacağını söyledi. Ayrıca Başkan Şahin şuan Karaman, Antalya, Adana, Ankara, İzmir, İstanbul, Aydın, Erzurum, Tunceli ve Mersin illerinde temsilcileri istişarelerinin sürdüğünü  belirterek 2019 yılında Gönül Gözü Derneği'nin ülke genelinde ses getirecek çalışmalara imza atacağının müjdesini verdi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI  İTİBAR KAYBEDİYOR

Şahin sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları ve yapıları ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. Şuan Konya'da 3 bine yakın ülke genelinde ise 114 binin üzerinde faaliyet gösteren dernek olduğunun bilgisini veren Şahin, sözlerine şöyle devam etti, "Lakin bu derneklerin sadece 381 tanesi kamu yararına çalışan dernekler statüsündedir.Ne yazık ki çoğu dernek sadece resmiyette var olup toplum yararına hiçbir faaliyet göstermediği gibi yaptığı çalışmalarla dernekçiliğe zarar vermektedir. Özellikle engelliler ve ihtiyaç sahipleri adına kurulan sözde yardım derneklerinin, dernekler kanunun kendilerine vermiş olduğu iktisadi ve ticari işletme kurma hakkını kötüye kullanarak ev ev, kapı kapı gezerek engelliler yararına gazete dergi vb materyaller satarak  engellileri  ve gerçek ihtiyaç sahiplerini rant malzemesi haline getirip  halkımızın dini ve insani duygularını istismar etmektedirler. Artık insanlar dernek denildiğinde akıllarına toplum yararına çalışan kuruluşlar değil de kendi menfaatine hizmet eden istismarcıları getiriyor.onun için yetkililerimizin bu işe bir çözüm bularak dernekçiliğin istismar edilmesini önlemesi lazım.Yani demokrasinin olmazsa olmazı sivil toplum kuruluşlarına iade-i itibar yapılması lazım."

SAMİ KAYALAR

Editör: TE Bilişim