Konya Bakırcılar, Kalaycılar, Alüminyum, Zücaciye, Banyo Kazancıları, Güneş Enerjicileri ve Hırdavatçılar Odası, Ocak ayı içerisinde Genel Kurul heyecanı yaşayacak. Mevcut Başkan ve Başkan Adayı İbrahim Işık, geride kalan 4 yılı Konya Yenigün Gazetesi’ne değerlendirdi. 4 yıl boyunca oda üyelerine en iyi hizmeti verebilmek adına hizmet gerçekleştirdiklerini ifade eden Işık, oda üyelerinin yeniden görev vermesi halinde yeni dönemde de üyelere dokunacak hizmetleri gerçekleştireceklerini ifade etti.

‘ÜYELERİMİZ İLE BİREBİR İLGİLENİP SORUNLARINI DİNLEDİK’

Göreve geldikleri günden bu yana oda üyelerinin sorunları ile birebir ilgilenerek sorunlarını dinlediklerine dikkat çeken Konya Bakırcılar Odası Başkanı ve Başkan Adayı İbrahim Işık, “27 Şubat 2018 tarihinde üyelerimizin teveccühü ve isteği ile odamıza aday olup, oda üyelerimizin oylarıyla dört yıldan bu yana oda başkanı olarak meslektaşlarımıza hizmet etmekteyiz. Elimizden geleninde fazlasını yaparak odamızı bu zamanlara getirdik. Odamıza kayıtlı üyelerimiz ile birebir ilgilenip sorunlarını dinledikten sonra, sorunlarını çözüme ulaştırdık. Birebir irtibatlı olduğumuz, sorunlarını bize anlatan anlattıktan sonrada çözüme ulaştırdığımız üyelerimiz sözümüze kefildir. Biz makamımızın hizmetkarı olduğumuz bilincimizle, odamızın kapısını hiç kapatmadan özveri ile çok zaman kendi işlerimizi aksatmak pahasına odamızda bulunup, beşeri ilişkilerimizi hiç kimseyi ayırt etmeksizin sağlığımız elverdiği sürece sürdürmeye çalıştık, Allah’ın izni ile çalışmaya da devam edeceğiz, görevimizde bulunacağımız son güne kadar. Bilinçli bir şekilde hiç kimsenin kalbini kırmadık. Oda üyelerimiz ile ilgili her konuda, üyelerimizin menfaati için üzerimize düşen her ne ise sonuna kadar yaptık. Bugün dünya yarın ahiret için bizim içimiz rahat Allah’a çok şükür. Üyelerimize hizmetlerimizi devam ettirmek adına yeniden oda başkanlığına yönetimimizle birlikte talip olduk” ifadelerini kullandı.

‘DÖRT YILIMIZI DOLU DOLU GEÇİRDİK’

Görevde bıraktıklarını dört yılı dolu dolu geçirdiklerini ifade eden Başkan İbrahim Işık, geride kalan dört yılda yaptıkları çalışmaları da anlattı. Başkan Işık, “Odamızı İŞKUR’a kayıt ettirmek sureti ile odamız üyelerinin çalıştıracakları elemanlar konusunda devlet desteklerini tamamıyla faydalanmasını sağladık. Üyelerimizin bilgilendirilmesi adına toplantılar düzenledik. Odamıza kayıtlı üyelerimize özel indirimler alabilmek için 7 tane özel hastane ile karşılıklı sözleşmeler imzalayarak yüzde 15’e varan indirimler aldık ve oda üyelerimizin faydalanmalarını sağladık. Yapılan indirim anlaşmalarını da üyelerimize bildirilmesini sağladık. Odamızın hukuki işlemlerini için bizden önceki dönemlerde anlaşmalı bir avukat yoktu. Bir avukat arkadaşımız ile odamız ve üyelerimizin hukuki işlemleri için gerekli anlaşmaları yaparak üyelerimizin hizmetine sunduk. Bizlere sorunlarını ileten her üyemizin hukuki işlemlerinde avukat arkadaşımızı devreye sokmak sureti ile  gereken her ne ise yaptık, sorunları ile ilgilendiğimiz üyelerimiz bu anlattığımız konularda da bizlere kefildir. KOSGEB hibe yardımları ile ilgili girişimlerde bulunarak üyelerimize seminer düzenlemek suretiyle bilgilendirdik” şeklinde konuştu.

‘ODAMIZIN TANITIMINI SAĞLADIK’

Konya Bakırcılar Odası’nın tanıtımı için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Işık, “Odamız bizden önceki yönetimler nedeniyle çok fazla bilinmiyordu. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla tüm resmi kurumları, STK’ları, yerel basınımızı, ziyaret etmek suretiyle odamız hakkında bilgi verip odamızın faaliyet alanları ile ilgili istişarelerde bulunduk. Bu istişareler sonucunda üyelerimize birçok olumlu faydalar sağladık. Oda üyelerimize hizmet verebilmek adına odamızda bulunan bazı elektronik eşyaların bir kısmını yeniledik ve birtakım eklemeler yaptık. Bizden sonra gelecek yönetimlerde bile daha iyi ve hızlı hizmeti üyelerimizin alabilmeleri için bu hizmeti gerçekleştirdik. Bizler biliyoruz ki faniyiz, faniliğin en baş ilkesi ise makamlar kalıcı kişiler geçicidir.  Önemli olan üyemize hizmettir. Yaptığımız her iyileştirmenin, üyelerimizin bizleri iyi anmasını sağlayacağını bilerek yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Odamız üyelerinde aidat duygusu bizden önceki dönemlerde pek önemsenmiyordu. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren üyelerimizin iyi gününde de yanında olduk. Üyelerimiz yeniden bu göreve teveccüh edip devam etmesini sağlarsa üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Meslekte 20. Yılını tamamlamış üyelerimize onur plaketi verdik, oda üyelerimize oda üyesi olduğuna dair sertifikalar verdik. Bizler biliyoruz ki bizler tek biriz. Görev süremiz boyunca üyelerimiz için çalıştık ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.  Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üyelerimizi işyerlerinde ziyaret ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bizler makamın değil, gönüllerin fatihiyiz.  Makamımız gönüllerinizdir bilincimizle yola çıktık. Birlikte yürüyoruz. İnşallah bunda sonraki dönemde de birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

‘KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE İMZA ATTIK’

Konya Bakırcılar Odası olarak kültürel ve sosyal etkinliklere de imza attıklarını ifade eden Işık, “Bizden önceki dönemlerde gerçekleşmeyen birçok organizasyona önce Allah’ın izni sonra üyelerimizin büyük teveccühleriyle birlikte imza attık. Kapadokya gezisi, çeşitli iş alanları ile ilgili bilgilendirme toplantıları, fuar organizasyonları gerçekleştirdik. İnşallah yeni dönemde de oda üyelerimizin büyük teveccühü ile bu organizasyonu gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bizler odamıza başkanlığa ve yönetimine talip olurken makam mevki için değil, sadece Allah rızasını güderek hizmet etmek için yola çıkmıştık. Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımız göreve geldiğimiz günden bu yana alacaklarımızdan fedakârlık ederek çeşitli kurumlara olan geçmiş dönem borçlarını ödedik ve bizim dönemimize ait hiçbir borç bırakmadık. Hali hazırda sürdürmekte olduğumuz Konya Bakırcılar Odası başkanlığı ve yönetimine üyelerimizin isteği ve ısrarı ile yeniden talibiz. Bizler bizden öncekiler gibi boş vaatlerle değil, yaptığımız icraatlarla karşınızdayız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz bu bilinçle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim