Hayvanseverlerden aldığı destek ile sokak hayvanlarına tavuk ve mama yardımı yapan üniversite öğrencisi Hatice Altıntaş, yaralı bulduğu hayvanları da klinikte tedavi ettikten sonra yaşam alanlarına geri getiriyor. Sıcak- soğuk demeden iki günde bir hayvanların bakımını üstlenen Altıntaş, annesiyle birlikte sürekli olarak kedi köpeklerin sağlıklarını kontrol ederken karınlarını doyuruyor.

Bize kendinizden bahseder misiniz?

Ben Hatice Altıntaş. Niğde’de üniversite öğrencisiyim. Hayvanları seviyorum ve çok küçük yaşlardan beri omlarla ilgileniyorum. Uzun bir süredir sokak hayvanlarının bakımını yapıyorum, beslenmesini üstleniyorum.

Sadece besleme mi yapıyorsunuz?

Besleme dışında hasta bulduğumuz hayvanları yaşadıkları alandan çıkarmadan yerinde tedavi etmeye çalışıyorum. Çok hasta ya da yaralı ise iyileşene kadar klinikte kalıyor. Kalıcı bir rahatsızlığı varsa ya da özellikle kış aylarında dışarıda kalamayacak kadar küçükse, annesi yoksa sahiplendiriyoruz.

Veterinerlik mi okuyorsunuz, klinik işlerini nasıl hallediyorsunuz?

Yok, sosyal hizmetler okuyorum. Klinikte işimiz olduğunda anlaşmış olduğumuz 2 klinik var. Diğer klinikler hayvanların yatılı kalması gerektiği zamanlarda sorun çıkarıyor. Bizde kalması gerektiğinde dostlarımızı bu kliniklere bırakıyoruz.

SELÇUKLU BELEDİYESİ MAMA ODAKLARI KURUYOR

Günde yaklaşık kaç hayvan besliyorsunuz?

Beslediğimiz bölgede yaklaşık 300 hayvanımız var. Köpeklerimiz için genelde tavuk payı alıyoruz ve günlük yaklaşık 300 kilogram kadar alıyoruz, yavru köpek ve kediler için de günlük 45 kilogram mama dağıtımı yapıyoruz. Su takviyesi yapıyoruz.

Belediyeler sokak hayvanlarını besleme konusunda faaliyetler yapıyor mu?

Belediyemizin yapmış olduğu mama odakları var, takiplerini yapıyoruz. Selçuklu Belediyesi mama odakları ve besleme konusunda hayvanlara daha çok katkı sağlamaya çalışıyor.

Yaptığınız bu yardım için destek alıyor musunuz, nasıl temin ediyorsunuz?

Yaptığımız bu iş için açmış olduğum bir sosyal medya hesabı var ve sağ olsun hayvan sever arkadaşlarımızın yapmış olduğu klinik ya da mama seçenekleriyle hangisine destek sağlarlarsa onu karşılıyoruz. Mama kumbara sayesinde yardımcı olan arkadaşlarımızla besleme yapıyoruz. Belediyemiz yapmış olduğu mama odaklarında yetersiz olduğu zamanlarda destek sağlıyoruz. Hasta ya da yaralı hayvanlarımız için memnun olduğumuz 2 veteriner kliniği var. Yaklaşık 10 bin lira kadar da kliniklere borcumuz var, klinik desteği geldiği zaman borcumuzdan düşülüyor.

Belediyemizden sokak dostlarımız için ne gibi talepleriniz var?

Belediyemizin yaptığı mama odaklarından bahsetmiştim, bu odaklar çoğaltılarak halk da besleme konusunda teşvik edilebilir. Kısırlaştırma operasyonu pahalı olduğu için biz gerçekleştiremiyoruz, bu konuda desteğe ihtiyacımız var.

Vatandaşlarımıza bu konuda söylemek istediğiniz şeyler var mı?

Sokak hayvanlarını unutmasınlar, en azından kapılarının önüne su bırakabilirler. Yaralı gördükleri hayvanlar için en azından Konya Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu Canbulan Ambulans Projesi kapsamında Alo 153’ü arayarak yardım istesinler. Lütfen yardım etmiyorsanız zarar da vermeyin.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim