Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Selçuklu Kongre Merkezi Kitap Günleri fuarının yanı sıra tiyatro, resim sergisi, folklor gösterisi ve konserler gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Selçuklu Kongre Merkezi çalışanları tarafından yapılan açıklamada, “Ahmet Türe Benden İzler Resim Sergisi Çok sayıda tablosunun yer aldığı sergide yağlı boya, doğa ve portre çalışmalarının yanı sıra manzara eserleri yer alıyor. Ahmet Türe, uzun yıllar tuvaline aktardığı çalışmalarından oluşan kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Ahmet Türe’nin, çalışmalarından oluşan kişisel resim sergisi, 16 Kasım’a kadar her gün 13.00-18.00 saatleri arasında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecektir. Okuma kültürünün topluma kazandırılmasında en önemli araçlardan birisi kitap fuarlarıdır. Kitap fuarları, meraklı okurlar tarafından yeni yayınevlerinin, yeni yazarların, yeni kitapların keşfedildiği yerlerdir. Aynı zamanda kültür kimliğiyle öne çıkan şehirlerin olmazsa olmazıdır.

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Kitap Günlerini, dünyaca ünlü bilim tarihçimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin hatırasına "Tüm Zamanların Baharı: Kitap” mottosu ile oturumlar, bildiriler, imza ve söyleşiler, sergiler, atölyeler, tiyatro ve sinema gösterimleri gibi yüzlerce program planlanıyor. Kitap Günleri, Anadolu’nun en büyük kongre merkezi olan Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Selçuklu Kongre Merkezi, dünya standartlarında teknolojik alt yapısı, farklı kapasitede salonları, 1400 metrekare Balo Salonu ve 11 adet farklı boyutlarda toplantı salonları ile 18-27 Ekim tarihlerinde misafirlerimize hizmet vermeye devam ediyor. Yaklaşık 250 yayınevi, 450 yazar ile büyük çaplı bir organizasyon olan 2019 Konya Kitap Günleri açılış programı Pekin Bisikleti, Sürüklenenler, 11 Yaşındayım, Kızıl Amnezi filmlerinin yönetmeni Wang Xiaoshuai’ın “epik bir melodram” sözleriyle övülen son filmi, her iki başrolüne de Gümüş Ayı ödülünü getirdi. 30 yıllık bir süreci anlatan film, Çin’in tek çocuk politikasının yıkıcı etkilerini derinden yaşayan bir çifti izliyor. Ülkenin ekonomik büyümesinin ardından gelen toplumsal dönüşümünü de gözlemleyen film sevgi, arkadaşlık, çocuk sahibi olmak, keder, affetme gibi kavramlara da değiniyor. Elveda Oğlum 23 Ekim Çarşamba ve 30 Ekim Çarşamba günü saat 19:00’ da SKM Cep Sineması’nda gösteriliyor" dedi.

‘KAFKASLAR KONYA'YA GELİYOR; NALMES’

Adige dilinde “Elmas” anlamına gelen “NALMES”; geleneksel folklor motiflerinin çağdaş sahne yorumunu, dünya çapında efsaneleşen performanslarında gösterdiğini belirten Selçuklu Kongre Merkezi çalışanları, “45’er dakikalık 2 sahneden oluşan 1 buçuk saatlik gösteride; 50 dansçı 15 farklı Kafkas Halk Dansını yüksek ustalık ve duygusallıkla birlikte sunarak unutulmaz izler bırakırken, ulusal çalgıların büyülü müziğiyle ve ulusal kıyafetlerin parıltısıyla izleyenlerini canlı bir karnavala davet eder, Kafkas danslarının dünyadaki en önemli temsilcilerinden “NALMES” 10 yıl sonra 30 Ekim 2019, Çarşamba tarihinde Anadolu Oditoryum Sahnesi'nde gösterime gireceğinden haberdar olmanızı isteriz. Ayrıca Türk pop müziğin divası Sertab Erener 3 Kasım Pazar günü saat 20:30’ da Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumda müzikseverler ile buluşacaktır. Adını altın harflerle yazdıran, müziğe emek veren, yazdığı şarkılarla nice nesiller yetiştiren pop müziğinin usta sesi Sertab Erener muhteşem performansı ile 3 Kasım gecesi sahne alacaktır. Konserde gecenin her şarkısı birlikte söylenerek unutulmaz bir geceye imza atılması planlanıyor. Umut iyi bir şeydir ve iyi şeyler asla ölmez. Korku sizi tutsak eder, umut ise özgür bırakır! Stephen King’in ölümsüz eseri, sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmi, “Esaretin Bedeli” (The Shawshank Redemption) Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından 11 Kasım Pazartesi günü saat 20:30’da Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum'da sahneleniyor. Sakın kaçırmayın!” ifadelerini kullandı.

BERKCAN BAŞ

Editör: TE Bilişim