Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biri olan Kahramanmaraş depreminin ardından afetten etkilenen bölgeye yardımlar sürüyor. Konya geneli afet bölgesi için yardım çalışmaları devam ederken, yardım toplama noktaları olarak belirlenen yerlerde Türkiye’ye gelen uluslararası öğrenciler de çalışmalara katılıyor. Merkez belediyeler tarafından Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu, Karatay Spor ve Kongre Merkezi, Lalebahçe Spor Tesisinde oluşturulan yardım toplama noktalarında görev alan öğrenciler, “Türkiye her zaman bize destek oldu. Destek sırası bizde.” ifadelerine yer verdi.

‘İLK GÜNDEN İTİBAREN BURADAYDIK’

Uluslararası öğrencilerle birlikte Karatay Spor ve Kongre Merkezi Yardım Toplama Noktasında çalışmalara katılan İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Merve Betül Arslan, birlik ve beraberliği gerektiren her durumda öğrencilerle birlikte çalışma yürüttüklerini belirtti. Afetzedelere yardım amacıyla neler yapılabileceğini düşündüklerini ve yardım merkezinde gönüllü olarak yer aldıklarını ifade eden Arslan, “15 Temmuz’da ya da pandemi döneminde, insani yardıma ihtiyaç duyulan her zaman milletimizin yanında olmaya çalıştık. Şimdi de insanlığa faydalı olma düsturuyla ilk günden itibaren burada yerimizi aldık. Öğrencilerimiz bizden öğrendiklerini, ülkelerine döndükleri zaman da uyguluyorlar. Deprem olduğu andan itibaren sosyal medyadan yaptığımız duyurularla öğrencilerimiz bizlere ulaştı. Maddi ve bedenen yardımda bulunmak istediklerini söylediler. Bizler de burada öğrencilerimizin koordinasyonunu sağlayarak çalışmalara katkı sağlamaya çalışıyoruz. 6 Şubat gecesinden itibaren iki vardiya olacak şekilde öğrencilerimiz birbirlerinden nöbeti devralarak çalışıyor.” diye konuştu.

HERKES 1 OLDU!

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Arslan, “Öğrencilerimiz, diğer gönüllülerle birlikte bağışlanan kıyafetleri yaş ve cinsiyet gruplarına ayırarak paketliyor. Paketlenen koliler, elden ele verilerek TIR’lara yükleniyor ve dualarla gönderiliyor. Gıda bölümünde ihtiyaç olduğu zaman o bölüme de destek veriyoruz, ihtiyaç neredeyse oraya yöneliyoruz. Farklı STK ve vakıflardan da gençlerimizin çok olması nedeniyle yardım isteyenler oluyor. Yetebildiğimiz kadar çalışmaya gayret gösteriyoruz. Kendi kıyafetlerinden ve battaniyesini gönderen öğrencilerimiz oldu. Herkes kenetlendi, bir oldu. Dernek kapsamında 81 ilde çağrı yapılan her ilde öğrencilerimiz yardıma koşuyor.” ifadelerine yer verdi.

‘TÜRKİYE’DEKİLERİN BİR MİLLET OLDUĞUNU GÖRDÜM’

KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerinden Cherifa Abdulkerim Saleh Djako da görev olarak gördüğü yardım çalışmalarına katıldığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her zaman kendilerine destek olduğunu belirten Djako, “Çad Cumhuriyeti vatandaşıyım ancak 4 yıldır Türkiye’deyim. Bu ülke, geldiğim günden itibaren her zaman benim ihtiyaçlarıma koştu. Şimdi sıra bizde. Televizyondan depremi duydum. İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği’nin yaptığı sosyal medya paylaşımıyla da depremin ikinci günü buraya geldim. Sabahtan akşam 5’e kadar çalıştık, kıyafetleri çeşitlerine göre ayırdık. Çalışırken faydalı olduğum için çok mutlu oldum. Burada hiç kimse ücret almadan, bir şeyler için çabaladı. Yurt dışında da yardımlar var ancak Türkiye bambaşka. Türkiye’dekilerin bir millet olduğunu burada gördüm. Ben böyle yardımsever bir millet görmedim.” şeklinde konuştu.

‘NE ZAMANA KADAR DEVAM EDERSE GELECEĞİM’

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 3’üncü sınıf öğrencisi Şahi Süleyman da Karatay Spor ve Kongre Merkezi’ndeki çalışmalara katılarak yardıma destek verdi. Türkiye’yi ‘ikinci ülkesi’ olarak gördüğünü ifade eden Süleyman, “Türkiye bizim için çok şey yaptı. Bizim de böyle bir durumda bir şey yapmadan durmamız yanlış olurdu. Burası bizim ikinci vatanımız gibi oldu. Herkesin birlik olduğunu görmek, beni duygulandırdı. Depremin ikinci gününde çalıştık, ‘Biz 1 milletiz’ sloganıyla ne zamana kadar devam ederse gelmeye devam edeceğim.” dedi.

‘DUALARIMIZLA VE YAPTIKLARIMIZLA ACILARIMIZI HAFİFLETMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Necmettin Erbakan Üniversitesi Halkla İlişkiler Öğrencisi Azerbaycanlı Ülker Kerimova ise, ‘Tek yürek Türkiye’ sloganıyla yorulmadan yardım etmek için alanda olduğunu belirterek, “Türkiye’nin insani ve devlet olarak yaptığı çalışmalar zaten her zaman göz önünde. Bizler de hem dualarımızda hem de yaptıklarımızla onların acılarını bir nebze hafifletmeye çalışıyoruz. Ben tüm uluslararası öğrencileri bu çalışmalara destek vermeye davet ediyorum. Kardeşliğimizin devamlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

‘GÖREVİMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ’

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrencisi, Bangladeşli Akash Mahmud ise üç gündür yardım toplama noktasında gönüllü olarak çalışan diğer isimlerden biri. Din kardeşi olarak gördüğü Türkiye’de yaşananlara üzüldüğünü ve yardım etmek istediğini belirten Mahmud, hissettiklerini şu cümlelerle aktardı: “Kendi ülkemden geldim ve buradaki imkanlarla benim bir hayatım oldu. Türkiye her zaman bizim yanımızdaydı. Yaşanan deprem bölgesine gidemesek de Konya’dan yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu işi biz görev olarak görüyoruz. İnşallah en kısa sürede kardeşlerimiz sağ salim bölgeden çıkarılarak sağlıklarına ulaşırlar. Dualarımız onlarla.”

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE BİR BİRLİK YOK!

Selçuk Üniversitesi Tarih bölümü Doktora Öğrencisi Azerbaycanlı Senan Kazımoğlu, yaptığı çalışmaları bir görevi olarak gördüğünü söyledi. Kardeş ülke olarak gördüğü Türkiye’de bile farklı bir ülke olması sebebiyle zorluklar çektiğini ancak her zaman destek gördüğün ifade eden Kazımoğlu, “Konya’dan Karaman’a gittiğinizde bile yabancılık çekiyorsunuz. Türkiye’ye geldiğimizde de o yabancılığı derneğimiz ve bu devletten, milletten gördüğümüz destekle atlattık. Şimdi destek olma sırası bizde. Bu atmosferi burada göründe ‘bu milletin sırtı yere gelmez’ diyorum. Milletin bu birliğini görünce bu milletin akıbetinden de korkmuyorsun. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir birlik yok! Bu millet var olduğu sürece, bu devlete Allah’ın izniyle bir şey olmaz.” diye konuştu.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim