Önceki gece sıfıra kadar düşen hava sıcaklığı sabah saatlerinde güneşin sıcak yüzünü göstermesi ile birlikte biraz artış gösterse de güneş yağmur bulutlarının arkasında kaldı. Öğle saatlerinde başlayan yağmur gün boyunca Konya merkezi ve çevresinde etkili oldu. 

KONYA’DA YILIN İLK KARI DERBENT’E DÜŞTÜ

Hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte Konya’nın bazı ilçelerinin yüksek kesimlerinde yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde düştü. Konya’nın Derbent ilçesinde yağan kar sevinçle karşılandı. İlçede sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğleye doğru yerini karla karışık yağmura ve ardından kar yağışına bıraktı. Kar yağışı güzel görüntüler oluştururken evlerin çatıları ve park halindeki araçların üzeri beyaz örtüyle kaplandı. Yılın ilk karını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemese de kar yağışını sevinçle karşıladı. Kar yağışına aldırış etmeyen birçok vatandaş yılın ilk karını fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştı. Öte yandan Seydişehir, Hadim, Bozkır, Beyşehir ve Derebucak ilçelerinin yüksek kesimlerine de kar yağdı. 

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNDE OLACAK, YAĞIŞLAR SÜRECEK

Öte yandan Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü verilerine göre Konya il merkezi ve ilçelerinde mevsim ortalamasının üzerinde seyreden hava sıcaklığının mevsim normallerine gerileyeceği, haftasonunda hava sıcaklığı biraz artsa da yağışların önümüzdeki haftanın başından itibaren yağmaya devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Konya’daki son 5 günlük hava tahminlerini ortaya koyan rapora bakıldığında Cuma günü en yüksek sıcaklığın 12, en düşük sıcaklığın ise 5 derece; cumartesi günü en yüksek sıcaklığın 17, en düşük sıcaklığın 4 derece; pazar günü en yüksek sıcaklığın 19, en düşük sıcaklığın 7 derece; pazartesi günü en yüksek sıcaklığın 21, en düşük sıcaklığın 8 derece olacağı tahmin ediliyor. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim