Aerobik Jimnastik Milli Takım sporcusu Nil Deniz Bal, çalışmaları ve spora giriş hikayesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sporun içerisinde büyüdüğünü bu durumun kendisini spor yapmaya ittiğini belirten Bal, küçük yaşlarda yeteneğinin keşfedilmesiyle başlayan jimnastik sporunda başarısını Milli Takım’a girerek taçlandırdı. 19 yaşındaki Bal, çok çalışarak, disiplinli bir hayatı benimseyerek sportif başarısını artırmayı hedefliyor.

Nil Deniz Bal? Kısaca kendini tanıtır mısınız?

Ben Nil Deniz Bal. Aerobik Jimnastik Milli Takım sporcusuyum. 19 yaşındayım. Antrenmanlarımı Manisa ilinde sürdürmekteyim.

5.İslami Dayanışma Oyunları hakkında neler söylemek isterseniz?

5. İslami Dayanışma Oyunları harika bir organizasyondu. Birçok farklı branştan arkadaşlarımızla, abilerimiz ablalarımızla bir arada olup birbirimizi destekleyebilmek, milli duyguların, dayanışma, birlik ve kardeşliğin hâkim olduğu bir atmosferi solumak gerçekten inanılmaz bir deneyimdi.

Mevlana müzesini ziyaret ettiniz mi. Mevlana hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?

Koronavirüsten dolayı yarışma öncesi kalabalık yerlere girmemeye önem gösterdik. Fakat kesinlikle en kısa zamanda ziyaret etmek istediğim yerlerden birisi. Her zaman Mevlana'nın hoşgörünün ve barışın sembolü olduğunu düşünmüşümdür.

Şehir gezdiniz mi? Konya hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Yarıştıktan hemen sonra geri dönmemiz gerekiyordu. Bulgaristan'daki yarışmamızın hazırlığı başlamıştı. Ne yazık ki şehri pek gezemedim. Konya sakin ve ferah bir şehir. İlk kez geldim ve çok beğendiğimi söylemeliyim. Her karşılaştığımız insan bizi gördüğünde destekledi. Bu da bizim motivasyonumuzu artırdı. Konya'nın insanı da kendisi de hoşgörülü.

Aerobik Jimnastiğe nasıl başladınız?

3 yaşımdayken ailem fiziksel ve sosyal gelişimimi daha sağlıklı kılmak için beni bir çocuk kulübüne kaydettirdi. Kulüpte gözlem yapmak için gelen ve daha sonra ilk antrenörüm olan hocam yeteneğimi ilk fark eden oldu. Önce bir oyun olarak başlayan bu faaliyetler daha sonra bir tutkuya dönüştü. 16 yıldır bu sporun içindeyim ve milli takımda olmaktan gurur duyuyorum.

6 Aerobik Jimnastikte 'başarı' ne gibi kriterler gerektiriyor?

Aerobik Jimnastik müzik eşliğinde yüksek tempolu, enerji dolu, güç ve estetik içeren bir spordur. Çok çalışmak, iyi beslenmek, disiplinli olmak ve tabi ki spora sevgi duymak başarıyı getirir.

Peki, tüm bu hikâye nasıl başladı? Neden Aerobik Jimnastikçi seçtiniz?

Spora başlama hikâyemde anlattığım gibi çok küçükken ailemin sporla iç içe büyümemi istemesiyle başladı. İlk olarak artistik jimnastik yaptım daha sonra antrenörümün aerobik jimnastik branşına yönlendirmesi ve şu anki antrenörümle tanışmamla devam etmiş olan bir süreçti.

Müsabakalara nasıl hazırlanıyorsun?

Koreografimi antrenörüm ile birlikte hazırlıyoruz. İyi beslenmek ve antrenmanlarda çok çalışmak bunun yanında dinlenmeyi de iyi ayarlamak yarışma hazırlık dönemini oluşturuyor.

Birçok önemli organizasyonda madalyalar kazandınız Burada merak ettiğim şey, yarışlara nasıl odaklanıyorsunuz?

Milli formayı giymek, bayrağımızı en yukarıda görme isteği beni motive eder. Başarılı olmak değil, başarıyı sürdürmek asıl hedefim. Bir önceki başarımı geçmeye çalışıyorum her zaman.

10.Son olarak Konyalılara neler söylerseniz?

Konyalılara teşekkürlerimi iletiyorum. Bizi çok sıcak karşıladılar. Kaldığımız süre boyunca desteklerini hissettirdiler

ALAADDİN ALADAĞ 

Editör: TE Bilişim