29 Eylül'de yapılacak genel kurulda Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı'na aday olmayacağını ve başkanlık görevini bırakacağını duyuran Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı ve Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Recep Konuk’u bu kararından vazgeçirmeye çalışan çiftçi, Konya Şeker Fabrikası önüne gelerek eylem yaptı. Sivil toplum ve çiftçi kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı eyleme çok sayıda vatandaş katıldı. Konya Şeker Fabrikası bahçesinde toplanan kalabalık daha sonra Anadolu Birlik Holding A.Ş'nin önüne gelerek “Sensiz olmaz Başkanım” sloganları attı.

‘EKİP RUHU OLMADAN BURALAR YÖNETİLMEZ’

Ekip ruhu olmadan Konya Şeker ve Konya Şeker Tesislerinin, Fabrikalarının yönetilmeyeceğini ifade eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hepokur, “Çiftçi ne derse bizler onu yapacağız.  Çiftçi bugün Recep Konuk için burada ise Recep Konuk aday olmalı. Recep Konuk aday olmasa bile çiftçi listeye Recep Konuk’un adını yazsın Recep Konuk’u seçsin. Vizyonu olmayan insanların buraya gelmesini ben doğru bulmuyorum. Recep Konuk 45 tane fabrika yaptı. Projesi olmayan insanlar eğer buraya gelirse hem çiftçimiz yara alacaktır. Hem de esnafımız yara alacaktır.  Onun için sizlerden Allah razı olsun. Bizler Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Konya’da bulunan Ziraat Odaları olarak çiftçi ne derse, çiftçinin yanındayız. Ekip ruhu olmadan buralar yönetilmez” ifadelerini kullandı.

‘RECEP KONUK OLMAZSA OLMAZ’

Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız da, Recep Konuk’suz olamayacağını belirterek, “Konya’da faaliyet gösteren Ziraat Odaları olarak başkanımızın görevini bırakmasına müsaade etmeyeceğiz. Başkanımızın ismini yazarak sandığa atacağız. Recep Konuk olmazsa olmaz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Milletin gücünün üzerine güç tanımadığını’ ifade ediyordu. Şimdi bizler de diyoruz ki çiftçinin gücünün üzerine başka güç tanımıyoruz” diye konuştu.

‘RECEP KONUK ÜRETİCİSİNE VE ÇALIŞANINA SAHİP ÇIKTI’

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, Recep Konuk’un önderliğinde Konya Şeker’in üreticisine, çalışanına bölgesine, ülkesine ve vatanına sahip çıktığını ifade ederek şunları kaydetti, “Konya Şeker’i gündemin birinci sırasında her zaman üreticiler olmuştur. Diğer bütün konular gündemdeki yeri ikinci sıradadır. Yani Konya Şeker üretici ve üreticinin aslı gündemi diğer her konu tali gündemdir. Recep Konuk’un başarıları ortadadır. Recep Konuk’un kişiliği, liyakati, iş bitiriciliği ve en önemlisi güvenilir emin bir isim olması kamuoyunca biliniyor. Son dönemde elde edilen kazanımların heba olmaması adına Recep Konuk’un en az bir dönem daha devam etmelidir. Konya Şeker’in 22 yıl önceki haline yapısına ekonomisine üretici ile olan bağına emek ve hayret dolu geçen 22 yılın ardından bugünkü yapısı kurduğu tesisler, ekonomiye katkısı üreticinin gözündeki konuma bakıldığında Recep Konuk’un ne kadar önemli ve Konya Şeker için ne kadar gerekli bir isim olduğu anlaşılacaktır.”

‘KONYA ŞEKER’İN BAŞINDA DÖRT YIL DAHA RECEP KONUK’U İSTİYORUZ’

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil de, “Bizler Konya Şeker’in başında çiftçiler olarak bir dört yıl daha Recep Konuk başkanın kalmasını istiyoruz. Bizler STK’lar olarak Cumhurbaşkanımızdan Ilgın ve Ereğli Şeker Fabrikalarını istiyoruz.  Karşılığında da Soma Elektrik Santralini ve Sivas Kangal Elektrik Santralini verip taksitlerimizin silinip Konya Şeker’in önünün açılmasını istiyoruz” dedi.

‘RECEP KONUK İLE KONYA ŞEKER KONYA’YA DAMGA VURDU’

Recep Konuk’un Konya Şeker’in başına gelmesi ile birlikte Konya Şeker’in Konya’ya damga vurduğunu ifade eden Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, “Recep Konuk Konya Şeker’in başına gelmeden önce Konya Şeker’in bünyesinde 600-700 eleman vardı. Bugün 14 bin insan Konya Şeker’in sayesinde evine ekmek götürüyor.  Konya’da yaşayan herkesin Konya Şeker’e sahip çıkması gerekir. Konya Şeker ve Torku Konyalılarındır” diye konuştu.  

‘BİZLER EMANETİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BUGÜN BURADAYIZ

Cihanbeyli Ziraat Odası Başkanı Veysel Akbulut da, “Bizler 29 Eylül'de yapılacak Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Genel Kurul’da Recep Konuk başkanın yeniden aday olması için buraya geldik. Bizler 29 Eylül’de yapılacak genel kurulda Recep Konuk ve Yönetim Kurulu Üyelerini yeniden aday olması için davet ediyoruz. Bizler emanetimize sahip çıkmak için bugün buradayız” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim