Sürdürdüğü çevreci projelerle başarılı işlere imza atan Selçuklu Belediyesi, belediyecilik faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalarla ekonomiye katkı sağlıyor. Sürdürdüğü örnek sıfır atık çalışmalarıyla Türkiye’nin ilk sıfır atık belgesine sahip belediyesi unvanını elinde bulunduran Selçuklu Belediyesi, yaptığı sağlık yatırımlarıyla da 2022 yılına damgasını vurdu.

YATIRIM ‘SAĞLIK OLSUN’

Selçuklu Belediyesi, sağlık hizmetleri noktasında önemli yatırımların kazandırıldığı bir yıl geçirdi. İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever iş birliğinde ilçenin farklı noktalarında birçok sağlık hizmeti hayata geçirilirken yapılan yatırımlar, ilçenin sağlık altyapısının güçlenmesine katkı sağlıyor. Bu kapsamda sağlık alanında yıl boyunca 58 No’lu Hocacihan Aile Sağlığı Merkezi, Yazır 87 No'lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi ve Kılınçarslan 82 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı gerçekleştirilirken; Dumlupınar Mahallesi’ne 12 No’lu Saliha-Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Bedir Sağlık ve Sosyal Tesisi, 4 No’lu Ayşe- Bilal Ceylan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Ardıçlı Sağlık ve Sosyal Tesisi, Hüsamettin Çelebi Mahallesi Şehit Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezi, 11 No’lu Hamza-Mariye Ceran 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapım çalışmalarına devam edildi. Ayrıca yaşam kalitesine katkı sağlayan diğer yatırımlarla da yoluna devam eden Selçuklu Belediyesi, bu kapsamda ilçe içerisinde çeşitli alanlarda hizmet binaları açılışına yıl boyu devam etti. 2022 yılında Bosna Sosyal Tesisi, Yazır ve Sancak Kapalı Pazarı mahalle halkının hizmetine sunulurken Selçuk Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Merve Mercan Parkı da öğrencilerin kullanımına açıldı.

ASFALT ÇALIŞMALARINDA 81 BİN TONA ULAŞILDI

Selçuklu Belediyesi asfalt sezonunda dış mahallerde sürdürdüğü çalışmalar ile yolları modern bir görüntüye dönüştürdü. 2022 yılı hizmet planlaması kapsamında dış mahalleler için belirlediği asfaltlama hedefine ulaşan Selçuklu Belediyesi, Ulumuhsine- Derbent, Küçükmuhsine- Derbent, Kızılcakuyu- Aksaray, Güvenç- Ankara yolu, Yukarıpınarbaşı- Sarıcalar, Sızma- İstanbul Yolu, Bağrıkurt- İstanbul Yolu, Çaltı- Sarıcalar, Yazıbelen- Ankara Yolu, Kervan- Eğribayat Mahallerini birbirine bağlayan yollarda 47 bin metre uzunlukta 81 bin 360 ton sıcak asfalt çalışması yaptı.

TÜRKİYE’NİN İLK SIFIR ATIK BELGELİ BELEDİYESİ

Sürdürdüğü örnek sıfır atık çalışmaları ile takdir toplayan ve bu alanda Türkiye’nin ilk sıfır atık belgesine sahip belediyesi unvanını elinde bulunduran Selçuklu Belediyesi bu yıl da sıfır atık çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Son dönemde hayata geçirilen ‘Atık Kumbaram’ projesiyle 3. Sıfır Atık Zirvesi ve Ödül Töreni’nde ödül alan Selçuklu Belediyesi, kompost yapım çalışmaları kapsamında bu yıl 550 ton çim, 825 ton ağaç yongasının yanı sıra semt pazarları ile meyve sebze halinden toplanan 240 ton atıktan 1060 ton kompost üretimi gerçekleştirdi. Aynı zamanda enerji verimliliği ve enerji sarfiyatının azaltılmasına yönelik çalışmaların noktasında Selçuklu Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmalar, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirildi.

MEVLÂNA MÜZESİNDEN SONRA İKİNCİ!

Konya’nın sembol ziyaret mekanlarından biri haline gelen Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Ekvatoral iklim koşullarına göre yaz-kış 28 derece sıcaklık ve yüzde 80 nem değerine sahip olan bahçede 40 farklı türde 20 bin kelebek ve 195 civarında bitki türü ile ziyaretçilere farklı bir dünyanın kapılarını açıyor. Bahçeye gelen misafirlerin kelebekleri kendi nektar bitkileri etrafında uçarken gözlemlenebildiği bahçe, Mevlâna Müzesi’nden sonra Konya’da en çok ziyaret edilen mekân olmayı başarıyor. 2022 yılının son günlerine doğru 569 bin 388 ziyaretçi sayısıyla yoğun ziyaretçi alan bahçe, sadece aralık ayında 47 bin 300 misafiri ağırladı.

BİRKAN BAKAY

Editör: TE Bilişim