Elektronik sektörünün Konya’daki öncü markalarından olan Cin Cin Elektronik, büyüyerek yoluna devam ediyor. 1986 yılından buyana sektörde faaliyet gösteren, 1995 yılında Turkcell’in ilk GSM 900 Mhz antenini kurmasıyla Konya’ da cep telefonu görüşmelerinin başlaması ile Turkcell ile günümüze kadar süren işbirliğini başlatan Cin Cin Elektronik, kaliteli ve çözüm odaklı iş anlayışıyla şehrin güven veren markası haline geldi. İş alanları, çalışmaları ve hedefleri noktasında açıklamalarda bulunan Cin Cin Elektronik Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Büyükdere, “Firmamızın kurumsal yapısı sayesinde hem ticaretimizi büyütmekte tereddüt etmiyoruz hem de hizmet politikası sayesinde müşterilerimiz için her türlü ürün çeşidine doğru zamanda ulaşabiliyoruz” dedi.

Cin Cin Elektronik’in serüveni hakkında bilgi verir misiniz?

Günümüzün Cin Cin Elektronik Tic. San. ve Paz. A.Ş., ilk olarak Cin Cin adı altında oyuncak sektörü ile ticari hayatına atılmış 1986 yılına kadar bu faaliyetini sürdürmüştür. Daha sonra, 1987 yılında beyaz eşya ve dayanıklı tüketim malları sektörüne geçiş yaparak Cin Cin Elektronik adı altında ticari hayatına devam etmiştir. 1991 yılına kadar bu sektörlerde faaliyet gösterdikten sonra 1991 yılında çağrı cihazı ve NMT 450 ismiyle bilinen araç telefonu pazarlaması ile iletişim sektörüne geçiş yapmıştır. 1995 yılında Turkcell’in ilk GSM 900 Mhz antenini kurmasıyla Konya’da cep telefonu görüşmelerinin başlaması ile Cin Cin Elektronik, Turkcell ile günümüze kadar süren işbirliğini başlatmış oldu. Bu işbirliği halen Konya ilinde 6 Turkcell İletişim Merkezi, 10 ilde (Konya, Ankara, Kırşehir, Kırıkkale, Bolu, Kayseri, Karaman, Niğde, Nevşehir, Aksaray) Turkcell Dağıtım Merkezi (TDM) ve zengin ürün çeşitliliği ile E-Ticaret alanı dâhil 115 kişilik dinamik ekibimiz ile hizmet vermekteyiz. Firmamız başlangıcından bu güne kadar olan faaliyetlerinde operatör, üretici ve distribütörleri ile kurmuş olduğu güven, işbirliği ve takım çalışmasına dayalı iş ortaklığı ile sektöründe adı geçen en bilinen ve güvenilen bir şirket olmuştur. Bu güvenilir iş ortaklığı sonucunda şirketimiz, iş ortaklarımızın tüm yeni ve pilot projelerinde her zaman ilk sırayı almış ve bu projeleri en yüksek düzeyde başarı ile tamamlamıştır. Cin Cin Elektronik Tic. San. ve Paz. A.Ş. Genel Merkezi Fevziçakmak Mah. Hüdai Cad. Kottim Sanayi Sit. No:15 Karatay / Konya adresinde bulunmaktadır. Şehrimizde kurumsal bir marka olan firmamız bölgesinde en büyük olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Turkcell çatısı altında hangi çalışmaları yapıyorsunuz?

Şirketimizin Turkcell ile ticari ortaklığının başladığı tarihten günümüze operatörümüzün yapmış olduğu yönlendirmelerle TİM ve TDM kanalımızda başarılı işler yapıyoruz. Firmamızın kurumsal yapısı sayesinde hem ticaretimizi büyütmekte tereddüt etmiyoruz hem de hizmet politikası sayesinde müşterilerimiz için her türlü ürün çeşidine doğru zamanda ulaşabiliyoruz. Satış öncesi ve sonrası müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini hızlı ve kolay çözerek profesyonel yaklaşımlarımız ile müşterilerimize güven veriyoruz. Bu bağlamada çalışanlarımız Turkcell ürünlerini son kullanıcıya sunmakta tereddüt etmiyorlar. Şirketin kurumsal yapısı sayesinde satış sonrası hizmetlerde de sorunsuz ilerliyoruz.

Teknoloji günümüzün en gözde ürünlerini günlük hayata sunuyor. Bu cihazları müşterilere sunma görevi ise Cin Cin Elektronik gibi işletmeler tarafından üstleniliyor. “Müşteriler; kendilerini rahat hissedebilecekleri bir alanda, konusunda uzman kişiler tarafından karşılanıp doğru ürün ve bilgi aldıktan sonra satış sonrası hizmet noktasında sorun yaşamayacakları ürünleri mağazalarımızda deneyimleme beklentisindeler. Bu beklentileri karşılamak adına çalışanlarımızın eğitim planlamaları, mağazalarının fiziksel durumları, güncel olarak müşterilerinin deneyim sağlayabilecekleri alanlar oluşturduk ve sürekli yeniliğe açık bir şekilde ilerlemekteyiz. Her mağazamızda müşterilerimizin olası aksaklık yaşamaları durumunda onlara hizmet edebilecek tecrübeli personel bulunduruyoruz. Bu personelin doğru zamanlama kapsamında sorunları çözebilecek kontaklar ile bağlantılarını organize ediyoruz.

 Bununla birlikte bizden hizmet alan müşterilerimize destek ekibimiz tarafından almış olduğu hizmetleri değerlendirebileceği müşteri aramaları yapılmasını sağlıyoruz. Olası sorunu devam eden müşterilerimiz var ise de hızlı bir şekilde aksiyon alıp sorunlarını gideriyoruz.

İnsanların ihtiyaçlarına cevap vermek için neler yapıyorsunuz?

Gelişen teknoloji ve olanaklar sayesinde firmamızda teknolojide kendini sürekli geliştiriyor bunun en büyük sebebi ise müşterilerimizin bu değişime en hızlı uyum sağlayanlar olmasıdır. İnsanların teknoloji konusunda bilinçlenmesinin firmamızı pozitif yönde etkilemektedir. Müşterilerimiz önceden araştırıp ihtiyaçlarını karşılayacak ürünü belirlemesi, onların daha doğru karar almaları ve bizlerin onları daha doğru bir şekilde yönlendirmemize olanak sağlıyor. Bizler de müşterilerimizin yeni çıkan ürünlerin faydalarına daha doğru ulaşabilmeleri konusunda sosyal paylaşım adreslerimizden ve mağazalarımızda bire bir deneyimlemelerini sağlıyoruz.

Ekibimizin bu bilgiler noktasında eğitimlerini, firmamızın eğitim departmanından standart olarak aylık sınıf içi eğitimler verilerek takip ediyor ve bununla birlikte müşterilerimize doğru bilgi ve hizmetin verilmesini sağlıyoruz.

E-Ticaret dünyasında Cin Cin Elektronik ne tür çalışmalar yapıyor?

Ayrıca firmamız alış verişin yeni yüzü olan E-Ticaret dünyasına da 01.03.2017 tarihinde başladı. Öncelikle ürünlerin fotoğraflarının çekilmesi, ürün stoklarımızın belirlenmesi, stok sayımının varyantlı şekilde düzenli hale getirilmesi, ürün görsel ve stok numaralarının eşleştirilmesi gibi birçok işlem yaptık. Bunun için 15’li 20’li ekipler kurduk. Ayrıca profesyonel bir stüdyo ortamını da şirketimize kazandırarak görsel kalitemizi artırmaya çalıştık. Tüm bu işlemlerin temel mantığı depo sistemimizin güçlü ve düzenli olmasını sağlamaktı. Sürekli yenilenen ürün yelpazemizde bu işi bir düzen altına almak bize hem müşteri memnuniyeti, hem de yeni ufuklara yönlendirecektir. Bu nedenle gereken tüm titizlikle 4 aylık bir sürecin ardından 01.07.2017 tarihinde yayın hayatımıza başlayarak satış faaliyetlerimize başladık. Gelişen bu süreçte, gerek kendi ürünlerimiz gerekse tedarikçilerimizden elde ettiğimiz ürünler ile zengin bir ürün çeşitliliğine ulaştık. Ürün çeşidini arttırmak adına araştırmalarımıza ciddi özen gösteriyor ve üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Elektronik’ten, Ev, Yaşam, Oto gereçlerine, Oyuncaktan, Kozmetik, Kişisel Bakım ürünlerine, Spor, Outdoor’dan, Takı, Aksesuar’a, Anne, Bebek gereçlerinden, Ofis, Kırtasiye ürünlerine kadar yüzlerce marka binlerce ürün ile hizmet veriyoruz.

Müşterilerinize ne tür teknik destekler sunuyorsunuz?

E-Ticaret sitemizde 7 gün 24 saat verdiğimiz canlı destek hizmeti ile de müşterilerimizin her türlü sorularına anında yanıt vermekteyiz. Bununla beraber, müşterilerimizin gelişen çağda yaşanan olaylardan kaynaklı web sitelerine olan güvensizlik problemini aşmak amacıyla kapıda nakit veya kapıda kredi kartı ile ödeme imkânı getirerek daha fazla güvenli alışveriş yapılmasını sağlamaktayız. Müşterilerimize 0850 303 42 43 nolu müşteri hizmetlerimizle de birebir yanıt vermekte, onların sorularını yanıtlamaktayız. Bu sistem sayesinde iade veya hatalı sipariş durumlarında da müşteri memnuniyetini %100 seviyesine ulaştırdık. Türkiye’nin dört bir yanından aldığımız siparişleri en hızlı ve en güvenli şekilde iletip, tüm süreçte kendilerine hem e-mail hem de cep telefonu üzerinden bilgilendirme yapmaktayız. Henüz başlangıç aşamasında kat ettiğimiz yol bize gelecek için güven ve heyecan katmakta. Gelecek yıllarda Türkiye’nin e-ticaret sektörüne adımızı güçlü bir şekilde kazımak amacıyla, hizmetlerimize hız katarak devam etmekteyiz. Tüm okurlarımızı da  http://www.cincin.com.tr adresini ziyarete beklemekteyiz.

İletişim sektörü hakkında neler söylersiniz?

Sektöre başladığımız günden bugüne kadar iletişim ve GSM ürünlerinde talebe yönelik büyük bir ivme ile artış söz konusuydu. Daha önceleri hayatımızdaki varlıkları sadece konuşmaya ve mesajlaşmaya dayalı olan cep telefonları artık daha inovatif bir yer edinerek hayatımızın her bölümünde yer aldı ve alamaya devam edecektir. İletişim sektörü sadece cep telefonları olarak değil, akıllı ev ve ofis sistemleri, giyilebilir teknolojiler veya diğer bir değişle hayatımızı kolaylaştırabilecek tüm mobil sistemler olarak görüyoruz. Tüm bu teknolojilerin son kullanıcıya ulaştırılması noktasında da tüm gelişmelerin içinde yer alıyoruz. Üretici ile son kullanıcı arasındaki köprü vazifemizi yüksek hizmet kalitesi ile gelecek dönemlerde de sağlayacağımızı düşünüyoruz. Cin Cin Elektronik ailesi olarak siz değerli hemşerilerimize hizmet vermekten son derece memnun olduğumuz gibi bu şehrin büyüyen markası olmaktan da gurur duymaktayız.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim