Ülkemizi kendi branşında başarıyla temsil eden Milli Sporcu Emine Arslan, spora başlama hikayesini anlattı. Kick boksa 23 yaşında başladığını belirten Arslan, sporun sabır, disiplin ve aşkla yapılınca başarılı olabilecek bir alan olduğuna dikkat çekti.

Emine Arslan kimdir? Kısaca kendini tanıtır mısınız?

Adım Emine Arslan. 1989 İstanbul doğumluyum Bağcılar belediyesi gençlik merkezinde çalışıyorum ayrıca kadınlara özel grup kick boks dersleri veriyorum ek harçlık iş olarak önemli sinema ve dizilerde oyunculuk ve dublörlük yapıyorum.

5.İslami Dayanışma Oyunları hakkında neler söylemek isterseniz?

Benim için harika bir organizasyondu burada bulunmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum güzel ve Kocaman bir ekip vardı karşımda yurdundan yemeğine servisine gönüllülere Konya Büyükşehir Belediyesine ve ekiplerine gençlik spor bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Genel Spor Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’a çok teşekkür ederim.

Mevlana müzesini ziyaret ettiniz mi. Mevlana hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz? Mevlana hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?

Konya ya hiç gelmemiştim antrenörüm daha önce buraya birkaç defa geldiğini ve ısrarla Mevlana müzesini ziyaret etmemi söylemişti. Gezdim gördüm o kadar güzeldi ki. Hocam haklıymış. Konya bana hep uğurlu geldi sana da gelecek demişti. Oradaki manevi huzuru ortamı İnşallah bir daha görmeyi çok isterim peygamber efendimizin sav sakalı şerifini de defalarca kokladım suphanallah Konya ne şanslı.

Şehir gezdiniz mi? Konya hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Konya görevimizin bitmesi icabı fazla gezemedim ama bulunduğum kadarıyla havası insanları çevresi yeşillikleriyle bisiklet yollarıyla evlerin binaların yapısıyla hayran kaldım bence harika bir şehir.

Kickboks'a nasıl başladınız?

Kick boksa 23 yaşında arkadaşımın antrenörümü bana tanıştırmasıyla başladım.

Kickboks'ta 'başarı' ne gibi kriterler gerektiriyor?

Sabır gerektiriyor sabır disiplin ve aşkla yapınca başarı kendiliğinden geliyor.

Peki tüm bu hikâye nasıl başladı? Neden Kickboks'u seçtiniz?

Kick boksu asla ben seçmedim adını söylemeye bile dilim dönmezdi. Biraz uzundur hikâyem yaş 23 annem babam yok tek başıma İstanbul gibi bir yerde iki kardeşime bakıyordum ilk etapta kız kardeşim başladı bende destekliyordum daha sonrasında bende başladım ilk başlarda yapamam diyordum etrafımdaki tüm hocaların bu kadar büyük kişileri yetiştirmemekle yazıları paylaşması beni törpüledi bu yaştan sonra maçlara katıldım ilk turnuvada kazandım daha sonra Türkiye de şampiyon olduktan sonrada arkası geldi uluslararası kıtalararası Avrupa ve dünya şampiyonasında önemli başarılar elde ettim 10 yıldır devam ediyorum. 2 defa Dünya Şampiyonluğu, Avrupa kupası şampiyonluğu, 1 Avrupa 2.Uluslararası şampiyonluklar, Kıtalar arası şampiyonluğu, Türkiye şampiyonlukları, 2019 Ülke TV yılın sporcusu seçildim.

Müsabakalara nasıl hazırlanıyorsun?

Müsabakalara düzenli antrenmanlar. Düzenli beslenme düzenli uykuyla hazırlanıyorum bol kitap okumayı ve sudoku çözmeyi yüzmeyi bisiklete binmeyi antrenmanlarıma ve ruhuma iyi geliyor diye yapıyorum.

Birçok önemli organizasyonda madalyalar kazandınız Burada merak ettiğim şey, yarışlara nasıl odaklanıyorsunuz?

Gerçekten kazanmak istiyorum kazanmak için çok çalışıyorum düzen disiplinle birlikte rakiplerimden iyi olmak için çok çalışıyorum hocam ve sevdiklerimden destek görmek dua almak beni çok motive ediyor.

Son olarak Konyalılara neler söylerseniz?

Sevgili Konyalı büyüklerim küçüklerim hayatınıza yaşınız kaç olursa olsun sporu sığdırın hem siz hem çocuklarınızı spora teşvik edin birkaç görevli bana bu spordan başka yapacak spor bulamadın mı diye sormuştu tamda maçıma dakikalar vardı motivasyonumu düşürmemeye güzelce anlatmaya çalıştım. Kimisi de çok destekledi arkadaşlar buldum nice nicelerine İnşallah sizleri çok seviyorum iyi ki varsınız sizinle tekrardan görüşmeyi çok isterim.

ALAADİN ALADAĞ

Editör: TE Bilişim