Teknolojiye entegre olan Konya Emniyeti, trafiği havadan dronla takip ediyor. Görüntüleri kaydeden dron, kural ihlalinin gerçekleşmesi durumunda polisin sürücüleri uyarmasına da fayda sağlıyor.

Trafik akışının düzenli bir şekilde devam edebilmesi, kural ihlallerinin önlenmesi ve neticede olası maddi hasarlı, yaralamalı ya da ölümle sonuçlanan kazaların önüne geçilmesi için mücadele eden Konya Emniyeti, teknolojiyi de verimli bir şekilde kullanıyor. Konya’da belli aralıklarla uygulama yapan Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sürücülerin kuralları ihlal etmelerini önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda dron teknolojisini de kullanan ekipler, belli aralıklarla yaptıkları dronlu trafik denetimleri yapıyor. Uygulama yapılan caddeyi görebilecek şekilde havalanan dron, havadan yaptığı çekimi ekip otosunda bulunan bilgisayara gönderiyor. Polis ekipleri de bu görüntüleri takip ederek, emniyet kemeri kullanılmaması, şerit ihlali, kırmızı ışıkta geçme, drift yapma, makas atma ve benzeri tehlike oluşturabilecek durumlarda sürücüleri durdurup ikaz ediyor. Lüzum görürse trafik cezası da yazıyor. 

Trafik akışının güvenli bir şekilde sağlanabilmesi, olası kazaların önüne geçilmesi ve kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla yapılan dronlu trafik denetiminde başarıya ulaşılırken, bu uygulama trafikteki araç sürücüleri tarafından da beğeniliyor. Sürücüler, hata yapan her kim olursa olsun, trafikte kurallara uyulması, uyulmayanların da uyarılması adına yapılan uygulamayı olumlu ve verimli buluyor. 

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim