Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan, Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri hakkında Konya Yenigün Gazetesine değerlendirmelerde bulundu. Bu yıl Şeb-i Arus törenlerine ciddi bir talebin olduğunu ifade eden Karahan Konya’da bulunan otellerinde de yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını da belirtti.

ŞEB-İ ARUS’A CİDDİ TALEP VAR

Bu yıl Şeb-i Arus etkinliklerine Türkiye’nin pek çok yerinden çok ciddi anlamda taleplerin olduğunu ifade eden TÜRSAB Konya B.T.K Başkanı Özdal Karahan, “Seyahat acentaları programlarını yaptılar. Yapmış oldukları programları satışa sundular. Satışlara Türkiye genelinden yoğun ilgi olduğunu duyuyoruz. Talepler doğrultusunda biletler de satıldı. Konya genelinde otellerimiz yüzde yüz doluluğa ulaştı. Konya’nın 7-17 Aralık tarihleri arasında ciddi bir yoğunluk yaşayacak.  Bu yıl şehrimizde Şeb-i Arus havası ciddi bir anlamda hissedileceğini düşünüyoruz.  Bu yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında her gün törenler sebebi ile ciddi bir talebi hissedeceğiz” diye konuştu.

‘TURİZM BİLİNCİ KONUSUNDA ŞEHİR OLARAK KENDİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ’

Turizm bilinci konusunda şehir olarak kendimizi geliştirmemiz gerektiğine dikkat çeken Başkan Karahan, “Turizm bilincini sadece turizm alanında çalışanlarda değil belki onlardan da başlayarak yapabiliriz ama   bütün şehir ciddi anlamda turizmi anlarsa turizm konusunda bilinçlenirse turizm potansiyelinin artacağını düşünüyorum. Bundan da ekonomik olarak bu şehre katkı sağlayacak” dedi. 7-17 Aralık Tarihleri arasında Konya’ya gelen misafirlere karşı Konya’da yaşayan herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Karahan, “Konya’daki sokaktaki insandan esnafa kadar sokakta kimler yaşıyorsa, mahalle aralarında kim yaşıyorsa kim bu etkinliklerin çevresinde görev alıyorsa turizm bilinci ne kadar kuvvetli olursa gelen misafirlere yardımcı ve destek olursa bu şehirde turizmin gelişmesi için elinden geleni yaparsa bizler daha çok turist kazanırız. Bu da bu şehre katkı demektir” İranlıların geçtiğimiz yıl olmadıklarını bu yıl da muhtemelen olmayacaklarını ifade eden Karahan, “İranlıların İran’da yaşayanların daha çok İran dışında yaşayan İranlıların bu törenlere ilgi gösteriyor. Yine gelecekler” dedi. Hazreti Mevlana'nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin bu yılki teması "Dostluk Vakti" olduğuna dikkat çeken Karahan Konya’dan dünyaya dostluk mesajlarının verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

“ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZ ŞEHRİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK”

07-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Hz. Mevlâna’nın 749’uncu Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerinin Konya için önemine dikkat çeken Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Esnaf ve Sanatkarların hazırlıklarını günler öncesinden tamamladığını ve Şehrini en güzel şekilde temsil edeceğini söyledi.

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumi'nin 749’uncu Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri için Konyalı Esnaf ve Sanatkarın hazır olduğunu söyledi. Başkan Karabacak yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Esnaf ve sanatkârlarımızla birlikte Konya'mızın tanıtımına verdiğimiz önem ve değer her geçen yıl artmaktadır. Bu yılda da yerli ve yabancı binlerce misafirlerimizi Şehrimizde en güzel şekilde ağırlayacağız. Bugüne kadar düzenlenen tüm organizasyonlarda üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getiren Konyalı Esnaf ve Sanatkarlarımız, Vuslat Yıldönümü törenleri çerçevesinde de şehrimizin tanıtımına yine büyük katkı sağlayacaktır.  Hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Konyalı Esnaf ve Sanatkarlarımız, ‘Gel’ Çağrısına kulak vererek şehrimize gelecek olan tüm misafirlerimizi, güler yüzle ve hoşgörüyle karşılayacaktır. Hz. Mevlana’nın diyarı, Ahi Evran’ın makamı, inanç turizminin, hoşgörünün ve Selçuklu’nun başşehri olan Konya’mızın misafirperverliğini tüm dünyaya en iyi şekilde gösterecek ve en güzel şekilde temsil edecek” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim